Sıfır Kasalı PC Toplarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Reaksiyon skoru
0
Selamünaleyküm, son birkaç aydır masaüstü bilgisayar toplamak istediğimden fiyatları araştırıyorum ancak piyasadaki fiyatlara bazen anlam getirmek zor oluyor çünkü daha kaliteli parçalar daha ucuz oluyor veya örneğin kutusuz işlemciler daha pahalı oluyor vb. Geçmişte ise hepsiburada gibi çok popüler olan online alışveriş internet sitesiyle kullanılmış 2. el telefonu sıfır diye sattıklarını bizzat deneyimledikten ve acılı bir iade sürecinden sonra artık internet sitelerine de güvenim kalmadı.

Yukarıda belirttiğim olumsuz durumları yaşamamak için hangi satıcıya güvenmeli? Masaüstü bilgisayar toplarken halihazırdaki güvenilir OEM paket sunan web siteleri hangileri? Direkt mağazadan mı alışveriş yapmalıyım? Hazır paketler mi yoksa manuel toplama pc ler mi uyguna geliyor, tecrübeleriniz nelerdir? Desktopların aynı performanstaki muadilleri laptopların daha pahalı olduğunu duydum bu doğru mu?

Sistemde GeForce RTX 5090 içeren ekran kartı (veya o performansa yakın 5080, 4090 vs.) ve yüksek performanslı ryzen 9 9950x3d (ve yine o performans bandında örneğin intel core ultra 9 285K) kesinlikle olmalı. Doğal olarak diğer parçalar için de darboğaz oluşmaması açısından birbirlerine uyumlu olmalı. Bütçe 200-300k. Örnek bir web sitesini aşağıya bırakıyorum:

Siz ne düşünüyorsunuz fikirlerinizi belirtirseniz sevinirim.

Attığınız sistem fiyaatına göre çok iyi o fiyata harici toplmamak imkansıza yakın(çünkü sadece 5090 fiyatına hazır sistem) ama haricen toplamak isterseniz Düzeltme: ekran kartı 5080 olarak seçilmiş fiyat aldatıcı olabilir.
-----------İşlemci--------------
https://www.amazon.com.tr/dp/B0F8N5PR7W?tag=akakcetr-21&linkCode=ogi&th=1&psc=1&language=tr_TR&psc=1 (6 ay taksit imkanı var daha ucuza istersen)

-----------Anakart--------------

-----------PSU--------------

-----------Sıvı Soğutma--------------

veya uygun yollu alternatif (kesinlikle üzmeyecek)

-----------Kasa--------------

Son düzenleme:
Şu attığınız sistemi o fiyata toplayabilirmisiniz

Son düzenleme:
sistemi iş için mi alıyorsunuzu yoksa oyun amaçlı mı

Selamünaleyküm, son birkaç aydır masaüstü bilgisayar toplamak istediğimden fiyatları araştırıyorum ancak piyasadaki fiyatlara bazen anlam getirmek zor oluyor çünkü daha kaliteli parçalar daha ucuz oluyor veya örneğin kutusuz işlemciler daha pahalı oluyor vb. Geçmişte ise hepsiburada gibi çok popüler olan online alışveriş internet sitesiyle kullanılmış 2. el telefonu sıfır diye sattıklarını bizzat deneyimledikten ve acılı bir iade sürecinden sonra artık internet sitelerine de güvenim kalmadı.

Yukarıda belirttiğim olumsuz durumları yaşamamak için hangi satıcıya güvenmeli? Masaüstü bilgisayar toplarken halihazırdaki güvenilir OEM paket sunan web siteleri hangileri? Direkt mağazadan mı alışveriş yapmalıyım? Hazır paketler mi yoksa manuel toplama pc ler mi uyguna geliyor, tecrübeleriniz nelerdir? Desktopların aynı performanstaki muadilleri laptopların daha pahalı olduğunu duydum bu doğru mu?

Sistemde GeForce RTX 5090 içeren ekran kartı (veya o performansa yakın 5080, 4090 vs.) ve yüksek performanslı ryzen 9 9950x3d (ve yine o performans bandında örneğin intel core ultra 9 285K) kesinlikle olmalı. Doğal olarak diğer parçalar için de darboğaz oluşmaması açısından birbirlerine uyumlu olmalı. Bütçe 200-300k. Örnek bir web sitesini aşağıya bırakıyorum:

Siz ne düşünüyorsunuz fikirlerinizi belirtirseniz sevinirim.
Hocam attığınız linteki sistemde 5080 görünüyor bilginiz olsun.

Ekran görüntüsü 2026-07-31 211324.webp

https://www.itopya.com/kaiser-26-v3...nership&utm_campaign=enucuzsistem_partnership şuna bakın 32 gb yazıyor ama ramlerde 32 den 2 tane eklenmiş 64 gb ramli
Veya şu https://www.itopya.com/araz-aknam-f...nership&utm_campaign=enucuzsistem_partnership
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

neresi bu kadar mantıklı sistemini
ekran kartı 75bin
işlemci 33bin
ram 56bin
m2 18bin
kasa 4.2
psu 10
soğutuc 6
tek 210 bin yapıyor burası 250bine satıyor
Kral rtx 5090 sandım demişim okudununmu sonraki yorumu yoksa yazmak içinmi yazdın

tek tek almak daha mantıklı daha düzgün bir şeyler ortaya çıkıyor bazı parçalar değişebilir 220-230 veya daha ucuzada bir şey çıkabilir
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

enucuzsistem.com a girdim en ucuzunu attım hiç bakmadım
212 e 9950x3d sistem topladım o yüzden oem paketler çok mantıksız

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,231,246
Üyeler
200,629
Son üye
yameyome