Laptop Mu Desktop Mu?

Reaksiyon skoru
0
Selamünaleyküm, son birkaç aydır masaüstü bilgisayar toplamak istediğimden fiyatları araştırıyorum ancak piyasadaki fiyatlara bazen anlam getirmek zor oluyor çünkü daha kaliteli parçalar daha ucuz oluyor veya örneğin kutusuz işlemciler daha pahalı oluyor vb. Geçmişte ise hepsiburada gibi çok popüler olan online alışveriş internet sitesiyle kullanılmış 2. el telefonu sıfır diye sattıklarını bizzat deneyimledikten ve acılı bir iade sürecinden sonra artık internet sitelerine de güvenim kalmadı.

Yukarıda belirttiğim olumsuz durumları yaşamamak için hangi satıcıya güvenmeli? Masaüstü bilgisayar toplarken halihazırdaki güvenilir OEM paket sunan web siteleri hangileri? Direkt mağazadan mı alışveriş yapmalıyım? Hazır paketler mi yoksa manuel toplama pc ler mi uyguna geliyor, tecrübeleriniz nelerdir? Desktopların aynı performanstaki muadilleri laptoplara göre daha pahalı olduğunu duydum bu doğru mu?

Sistemde GeForce RTX 5090 içeren ekran kartı (veya o performansa yakın 5080, 4090 vs.) ve yüksek performanslı ryzen 9 9950x3d (ve yine o performans bandında örneğin intel core ultra 9 285K) kesinlikle olmalı. Doğal olarak diğer parçalar için de darboğaz oluşmaması açısından birbirlerine uyumlu olmalı. Bütçe 200-300k. Örnek web sitelerini aşağıya bırakıyorum:

Siz ne düşünüyorsunuz fikirlerinizi belirtirseniz sevinirim.

Son düzenleme:
Selamünaleyküm, son birkaç aydır masaüstü bilgisayar toplamak istediğimden fiyatları araştırıyorum ancak piyasadaki fiyatlara bazen anlam getirmek zor oluyor çünkü daha kaliteli parçalar daha ucuz oluyor veya örneğin kutusuz işlemciler daha pahalı oluyor vb. Geçmişte ise hepsiburada gibi çok popüler olan online alışveriş internet sitesiyle kullanılmış 2. el telefonu sıfır diye sattıklarını bizzat deneyimledikten ve acılı bir iade sürecinden sonra artık internet sitelerine de güvenim kalmadı.

Yukarıda belirttiğim olumsuz durumları yaşamamak için hangi satıcıya güvenmeli? Masaüstü bilgisayar toplarken halihazırdaki güvenilir OEM paket sunan web siteleri hangileri? Direkt mağazadan mı alışveriş yapmalıyım? Hazır paketler mi yoksa manuel toplama pc ler mi uyguna geliyor, tecrübeleriniz nelerdir? Desktopların aynı performanstaki muadilleri laptopların daha pahalı olduğunu duydum bu doğru mu?

Sistemde GeForce RTX 5090 içeren ekran kartı (veya o performansa yakın 5080, 4090 vs.) ve yüksek performanslı ryzen 9 9950x3d (ve yine o performans bandında örneğin intel core ultra 9 285K) kesinlikle olmalı. Doğal olarak diğer parçalar için de darboğaz oluşmaması açısından birbirlerine uyumlu olmalı. Bütçe 200-300k. Örnek bir web sitesini aşağıya bırakıyorum:

Siz ne düşünüyorsunuz fikirlerinizi belirtirseniz sevinirim.
5080 ventus gibi bi modelde asla alınmaz ayrıca laptopdaki herhangi bir 5090 masaüstündeki 5080 le bile kapışamaz bırak 5090 ı. zaten 5080 ile 5090 arasında da uçurum var performans ve fiyat olarak

Ortalam 20 30k alacağın bir kasa ortalama 50 60klık leptop ile aynı performansı verir genellikle hatta geçer bile.
Leptop mu kasa mı olayını karar verirken kenid yaşantına göre kara vermen lazım.

Sürekli evdeysen kasadan mantıklısı yok, ama oraya buraya gidiyorsan ve bilgisayar lazımsa en mantıklısı leptop

Gaminggen , incehesap , itopya tarzı yerlerden bakabilirsin.
Gidip alsan da adam sana ikinci el ürün verebilir.

Geri