Radeon RX 9060 XT 16 GB Nasıldır Sizce ?

Alucardll

80+
Reaksiyon skoru
7
Merhaba, RX 9060 XT 16 GB siparişi verdim, kart henüz elime ulaşmadı. Kullanan arkadaşların deneyimlerini öğrenmek isterim.
  • Hangi ekran kartından geçiş yaptınız?
  • 1080p mi yoksa 1440p çözünürlükte mi kullanıyorsunuz?
  • RTX 3060 12 GB'den RX 9060 XT 16 GB'a geçen varsa, aradaki performans farkını nasıl buldunuz?
  • Kartla ilgili sürücü, siyah ekran, coil whine veya farklı bir sorunla karşılaştınız mı?
  • Aldığım model hakkında ne düşünüyorsunuz? Soğutma, fan sesi ve genel kalite olarak nasıl buluyorsunuz?
  • Genel olarak karttan memnun musunuz? Tekrar tercih eder miydiniz?
Bir de kardeşim yapay zeka ve video düzenleme işleriyle ilgileniyor. Bu konularda deneyimi olan arkadaşlara sormak isterim; RX 9060 XT'nin AI uygulamaları, yerel model çalıştırma ve video edit tarafındaki performansı nasıl? CUDA eksikliği AI kullanımda çok hissediliyor mu?

Deneyimlerinizi paylaşırsanız çok yardımcı olur. Şimdiden teşekkür ederim.
Ekran görüntüsü 2026-08-01 124105.webp

En son bir moderatör tarafından düzenlendi:
Yapay zeka ve video düzenleme işleri için üzebilir. Alınacaksa sadece oyun için alınmalı bu kart
Fiyatı pahalı ve 3060 12gb'dan geçilmesi çok da mantıklı olmaz. Amd de sorunlar şansa, psu'ya ve kullanmasını bilmeye bağlı, 2k da da 1080p de de kullanılır

Yapay zeka ve video düzenleme işleri için üzebilir. Alınacaksa sadece oyun için alınmalı bu kart
Fiyatı pahalı ve 3060 12gb'dan geçilmesi çok da mantıklı olmaz. Amd de sorunlar şansa, psu'ya ve kullanmasını bilmeye bağlı, 2k da da 1080p de de kullanılır
Şans olayına katılmasamda diğerlerine katılıyorum.
9060XT oyun için üzmez , ama CUDA , pytorch gibi çoğu kütüphane desteği AMD'de yok sadece NVİDİA'da var.

AMD'de CUDA desteği ROCm ile oluyordu ama zahmetli (9070XT aldım model eğitimi yaparken kütüphane kuracaktım sıkıntı çıkartmıştı)
ve NVIDIA kadar optimize mi bilemiyorum.
5600 gibi bir işlemciden geçtiysen işlemci darboğazı olşabilir

Merhaba, RX 9060 XT 16 GB siparişi verdim, kart henüz elime ulaşmadı. Kullanan arkadaşların deneyimlerini öğrenmek isterim.
  • RTX 3060 12 GB'den RX 9060 XT 16 GB'a geçen varsa, aradaki performans farkını nasıl buldunuz?
  • Kartla ilgili sürücü, siyah ekran, coil whine veya farklı bir sorunla karşılaştınız mı?
  • Aldığım model hakkında ne düşünüyorsunuz? Soğutma, fan sesi ve genel kalite olarak nasıl buluyorsunuz?
Bir de kardeşim yapay zeka ve video düzenleme işleriyle ilgileniyor. Bu konularda deneyimi olan arkadaşlara sormak isterim; RX 9060 XT'nin AI uygulamaları, yerel model çalıştırma ve video edit tarafındaki performansı nasıl? CUDA eksikliği AI kullanımda çok hissediliyor mu?

Alıntıyı görüntüle
bok çukuru geforce g315mli laptoptan geçtim
1080p 24.5 inç aldım ilerde 2k alacagım.1080pyi yan monitör yapaxagım
sadece nvidianın teknolojisinden yararlanmayıp saf güç ne oldugunu görürsünüz. nvidia teknolojiden ibaret amd saf güç.
coil whine ekran kartımda yok ama psumda var kulagımı yaklaştırdıgımda psudan geliyor ekran kartından değil. o da psudan kaynaklı bilerek değiştirmiyorum 1 ay pc kesin yok bilgisi aldım.
gigabyte kaliteli. asus ya da msi alırsan en iyisi.
genel olarak memnunum bazı oyunlarda optimizasyon yok onda sorun yaşadım -> arma reforger

Alıntıyı görüntüle
Hocam bütçeniz el verirse 5060 ti 16 GB almanız daha iyi olacaktır

Ayrıca arc b580 de düşünebilirsiniz (az harcama yapmak için bire bir)

Amaç sadece oyun değilse az daha para ekleyip nvdia alın.Yada kampanya yakalıyıp 9070 alınabilir. 9060 17-20 bin tl iken iyiydi de 25-26 da çok gibi

Hocam bütçeniz el verirse 5060 ti 16 GB almanız daha iyi olacaktır

Ayrıca arc b580 de düşünebilirsiniz (az harcama yapmak için bire bir)
Hocam, baktığım kadarıyla RTX 3060 12 GB'ın fiyatı neredeyse RTX 5070 12 GB seviyesine gelmiş. O yüzden artık 12 GB versiyonunu almak pek mümkün değil sanırım.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,231,980
Üyeler
200,814
Son üye
plankton

Geri