Anakart + İşlemci + Ram Önerir Misiniz ? Toplam 40.000tl

Reaksiyon skoru
8
Bütçe
40000
Selamlar, şuan elimde Ryzen 5 3600 ve 3060ti özellikleri olan bir pc var. Artık çok eskidi ve yeni pc toplamayı düşünüyorum. Sistem toplamaya başlarken anakart, işlemci ve ram önceliğim. Çünkü şuanki kasamdaki diğer parçaları kullanarak güncelleme yapmayı düşünüyorum.
Aklımdaki özellikler ve beklentilerim şu şekilde:
-En düşük Ryzen 7 9700x işlemci
-En az 32GB DDR5 RAM
-Yeni nesil portları falan destekleyen en az 2 adet m2 gen 4 slotu olan wifi ve bluetooth özellikli bir anakart.
Bunları göz önünde bulundurarak bana hangi parçaları önerirsiniz sıfır ve taksitle alacağım.
-Ramler yüksek mhz olursa güzel olabilir.
-3060ti ile bir süre idare ettikten sonra 5070 ya da 5070ti almayı düşünüyorum. Profesyonel olarak render alıyorum ve hobi olarak rekabetçi oyunlar oynuyorum.
Çok teşekkürler şimdiden cevaplarınız için.

ram olarak bunu ya da bundan 2 tane alabilirsiniz işlemci olarak 9700x güzel anakart olarak colorful un b850m plus ve b850m plus pro su güzel ama stokları kalmamış cuma indirimlerinde 6000 tl ye almıştım bende gayet güzel anakart ama başka markalarda alternatifleri için 8-9 bin tl ye çıkmalısnız gibi duruyor öyle de bütçeyi aşıyor gibi biraz.

ram olarak bunu ya da bundan 2 tane alabilirsiniz işlemci olarak 9700x güzel anakart olarak colorful un b850m plus ve b850m plus pro su güzel ama stokları kalmamış cuma indirimlerinde 6000 tl ye almıştım bende gayet güzel anakart ama başka markalarda alternatifleri için 8-9 bin tl ye çıkmalısnız gibi duruyor öyle de bütçeyi aşıyor gibi biraz.
Muhtemelen 45k bandına çıkabilirim ama idefix gibi sitelerden almak çok içimden gelmiyor açıkçası. Amazon, trendyol, hepsiburada daha iyi benim için. Yine de teşekkürler

Muhtemelen 45k bandına çıkabilirim ama idefix gibi sitelerden almak çok içimden gelmiyor açıkçası. Amazon, trendyol, hepsiburada daha iyi benim için. Yine de teşekkürler
bundan 2 tane alın hocam en ucuz fiyatın üstüne sadece 2 tl daha ekleyerek amazondan alabilirsiniz anakart olarak arkdaşın attığı b850m force güzel ama onda wifi bluetooth yok sanırım bi anakart alayım arkama bakmayım diyorsanız bu sanat eserini alabilirsiniz

Amazon gitmeye çalıştım:
Patriot Viper Venom 2x 23.998TL (En uygun)
AMD Ryzen 7 9700X 11.918TL (Amazon harici siteden alınırsa 450TL daha uygun)
Gigabyte B850M Force 6.900TL (En Uygun)
Bu iki seçenek en iyi seçenekler hocam. @zencersameet

Fiyatı biraz zamlı ama halen alınabilecek fiyatta. B650 Tomahawk modelinin birebir aynısı tasarımı farklı sadece

yada B850M Force'un Wifiı modelide var

Çok teşekkürler, 45k'ya kadar çıkarsam nasıl bir anakart önerirsiniz wifi ve bt olsun istiyorum aslında bir de type-c olması güzel olur. Anakartı yükseltip ram düşük kalmasın. Ne önerirsiniz bunun için ?
Ram gayet iyi zaten düşüş olmadı aslında. Aynı anakartın wifi olanını da alabilirsiniz 700 800tl farkla tabii onun satıcısı Amazon olmayabilir.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Galiba ben yine B850 Wifi alırdım.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,231,286
Üyeler
200,640
Son üye
Bichi

Geri