Deepseek V4 Flash Beta'da: Arena Skoru ve Fiyatı

Remi

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Reaksiyon skoru
2,577
DeepSeek, DeepSeek-V4-Flash modelinin resmi API’sini herkese açık beta olarak yayınladı. Frontend Code Arena sonuçlarıyla birlikte fiyat/performans tarafı da dünyada epey konuşulan bir model oldu. Sizin için model hakkındaki haberleri derledim.

Arena skoru

DeepSeek-V4-Flash-High
, Frontend Code Arena genel sıralamasında 7. sırada ve 1.586 puan almış. Açık kaynaklı modeller arasında 3. sırada yer alıyor.

1785580269896.webp

Fiyat / performans

Duyuruya göre input/output fiyatları $0.14 / $0.28. Arena skorunu fiyatla birlikte okuyunca fiyatına göre muazzam bir performans sergiliyor. Gerçekten muazzam. En iyi model değil ancak fiyatına göre en iyi model olduğunu söylersek abartı olmaz.

1785580305257.webp

API ve agent tarafı

Resmi tarafta DeepSeek-V4-Flash-0731 güncellemesi var. DeepSeek’e göre agent yetenekleri belirgin şekilde yükselmiş; birçok public code-agent benchmark’ında Flash-Preview’i ve V4-Pro-Preview’i geçmiş görünüyor. Opus-4.8'den çoğu alanda geride olsa da önceki Deepseek modellerine göre çok bariz bir yükseliş var.

DeepSeek’in paylaştığı karşılaştırma:

1785580331807.webp

Kaynaklar
Bunların laboratuvar ortamı sonuçları olduğunu unutmamak gerekiyor ancak yinede denemeye değer bir model olmuş. Özellikle evinde uygun fiyatlı bir şekilde araç geliştirmeye çalışan bireysel kullanıcılar için şahane bir model olmuş. Modeli kullandıktan sonra kendi deneyimlerimi de forumda paylaşacağım.

Çok ucuza bunları yapabilmesi gerçekten şaşırtıcı.

Hocam sürekli yapay zeka gelişmeleri oluyor ve her biri için ayrı konu açmaktansa tek bir konu üstünden ilerlersek daha iyi olur diye düşünüyorum. Hem ileride bu konu üzerinden geçmişteki gelişmeleri de tek yerden takip edebiliriz.
Aynı mesajı buraya da paylaşabilir misin?

Çok ucuza bunları yapabilmesi gerçekten şaşırtıcı.

Hocam sürekli yapay zeka gelişmeleri oluyor ve her biri için ayrı konu açmaktansa tek bir konu üstünden ilerlersek daha iyi olur diye düşünüyorum. Hem ileride bu konu üzerinden geçmişteki gelişmeleri de tek yerden takip edebiliriz.
Aynı mesajı buraya da paylaşabilir misin?
Hocam bu konu için ayrı bir kategori açılmışken tüm kategoriyi tek bir konuyu indirgemek bana mantıklı gelmedi. Gelişmeleri takip etmek için kategori kullanılabilir direkt ayrıca çok karışıklığa sebep olur tek bir konu

Geri