Çözüldü✓ Radeon RX 9070 XT ile 4k Kullanan Var mı ?

Aslında çok bilgisayarda vakit geçiren biri değilim ve 6700XT'li bir sistemim var. Zamanında OLED tekonlojisini sevdiğim için G81SF 27" 4K modelini almıştım ve gayette memnunum. O yüzden 2K'ya da artık pek düşmek istemiyorum.
Biliyorum 5070 Ti alabilsem teknolojiyle felan çok rahat takılırım ama onun da fiyatları gerçekten pahalı. Eğer toplarsam düşüncem 9800X3D almak ya da buna para vermeyip, 9700X + 5070 Ti mı kombolomak mantıklı olur bilemedim.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

İşte ben de burayı düşünüyorum 15K farkı sadece, stabil ve oturmuş bir yazılıma + teknolojiye bayılmak 4K için gerekli mi onu bilmiyorum. Oynarken bir kasıntılık olsun da istemiyorum.
asıl 4kda kulladığın için 9800x3d biraz gereksiz oluyor

Kafayı kırıp yakın zamanda 4K için en F/P sisteme bakıyorum çünkü 4K OLed sahibiyim ve bununla devam etmek istiyorum. Bu konuda net bir fikir edinemedim. İnceleme videolarına baktığımda kimisi 4K'da 60+ oynuyor (Wukongta bile), kimisi zor olur diyor açıkçası durumu anlayamadım.
Bana gerçek kullanıcı deneyimi lazım aslında, bu yüzden de umarım bana bunlar hakkında fikir verecek biri çıkar.
Ayarlarına bağlı kalite modunda oynarsın 9070xt ile ama native modda oynayamazsın belli başlı ağır oyunları wukong, stalker 2 kcd2 gibi oyunları. 5080 tavsiye ederim

Hele indirimli denk getirip 28-32 arası bulanlar alanlar 9070xt aldığı için her gün 2 dakikalık çifte telli seansı yapmalı.500 tane daha video bulabilirsin.Sonuçlar hep aynı ama nvdia ne hikmetse konuşmalarda hep uçuyor dua ile iyi dilek ile çalışıyor heralde.

Hele indirimli denk getirip 28-32 arası bulanlar alanlar 9070xt aldığı için her gün 2 dakikalık çifte telli seansı yapmalı.500 tane daha video bulabilirsin.Sonuçlar hep aynı ama nvdia ne hikmetse konuşmalarda hep uçuyor dua ile iyi dilek ile çalışıyor heralde.
Burada genel olarak 9070XT memnun etti fakat güç kullanımında biraz fazlaymış. O zaman aslında ya 5080 alacaksın ya da 9070XT.
5070 Ti'a gerek yok gibi duruyor.

Ekler

• Screenshot_2026-08-03-13-35-31-390_com.android.chrome.webp
    Screenshot_2026-08-03-13-35-31-390_com.android.chrome.webp
    110.8 KB · Hit: 32
Burada genel olarak 9070XT memnun etti fakat güç kullanımında biraz fazlaymış. O zaman aslında ya 5080 alacaksın ya da 9070XT.
5080e gerek yok. Ti ın üstüne 20 30k ekledigi bir şey yok oyun için.

4070 ti super le 80 fps alıyorum 4k da 9070xt rahat rahat oynatır

Sallıyorum 007 first light oynayacaksın 007 first light optimized settings diye aratıyorsun youtube. Aynı ayarları giriyorsun onlar zaten tek tek ayarları denemiş oluyor. Fsr balanced yapıyorsun akıyor oyun.

Tüm ayarları sona çekip 40 fps almanın mantığı yok değmiyor. Fsr-dlss 4k da görüntüyü fazla bozmaz. DLSS 4k performans modu bile 2k native den iyi

Son düzenleme:
base fps 55-60a geldiği zaman mfg mantıklı oluyor bence, hele 4k oyunlar için
o yüzden bence 5070 ti 9700x tercih et
tabi illaki gecikme ekliyor, ben monitörün flicker önlemek için açılan vrr control özelliğini açtığımda eklediği gecikmeden bile rahatsız oluyordum imkan varsa dlss fsr ile oynamak lazım

base fps 55-60a geldiği zaman mfg mantıklı oluyor bence, hele 4k oyunlar için
o yüzden bence 5070 ti 9700x tercih et
tabi illaki gecikme ekliyor, ben monitörün flicker önlemek için açılan vrr control özelliğini açtığımda eklediği gecikmeden bile rahatsız oluyordum imkan varsa dlss fsr ile oynamak lazım
2x te ben bir gecikme hissetmiyorum gamepadle oynadıgım icin mi acaba

tabi ekran kartından bütçe kurtarıp mat kaplama monitörden de kurtulabilirsin :ROFLMAO:
trueblack 500-600

ben 4k sorunsuz oynuyorum silent hill 2 4k ultra native sorunsuz oynuyorum, ps5 fpsinde fsr olmadan oynayabiliyorum. fsr açınca 60+ fps alırım

Geri