Çözüldü✓ Radeon RX 9070 XT ile 4k Kullanan Var mı ?

Genzzo

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
371
Kafayı kırıp yakın zamanda 4K için en F/P sisteme bakıyorum çünkü 4K OLed sahibiyim ve bununla devam etmek istiyorum. Bu konuda net bir fikir edinemedim. İnceleme videolarına baktığımda kimisi 4K'da 60+ oynuyor (Wukongta bile), kimisi zor olur diyor açıkçası durumu anlayamadım.
Bana gerçek kullanıcı deneyimi lazım aslında, bu yüzden de umarım bana bunlar hakkında fikir verecek biri çıkar.

Rahatça oynamak istiyorsan 5080 veya 5090 alacaksın.

Kafayı kırıp yakın zamanda 4K için en F/P sisteme bakıyorum çünkü 4K OLed sahibiyim ve bununla devam etmek istiyorum. Bu konuda net bir fikir edinemedim. İnceleme videolarına baktığımda kimisi 4K'da 60+ oynuyor (Wukongta bile), kimisi zor olur diyor açıkçası durumu anlayamadım.
Bana gerçek kullanıcı deneyimi lazım aslında, bu yüzden de umarım bana bunlar hakkında fikir verecek biri çıkar.
Kardeşim 4k için rtx5070ti- 5080-5090 alacaksın dlss farkıyla bir sıkıntı yaşamazsınız

Teşekkür ederim fikirleriniz için, tabii ki 5080 almak isterim ama onu planlarsam 130-150 bin bütçeyi gözden çıkarmam gerekiyor. Bunu yapıp kendimi zorlamakta istemiyorum. O yüzden bu konuyu ısrarla soruyorum zaten.
Birisi 70 bin'e düşüyor birisini 35 binlerde alabilirim.
Eğer beni 2-3 sene 4K için götürürse 9070 XT almam yeterli olacak. Tam burada kullanıcı yorumlarına ihtiyacım var zaten.
4K OLED sahibi olduğum için de 2K düşünemiyorum maalesef.

Teşekkür ederim fikirleriniz için, tabii ki 5080 almak isterim ama onu planlarsam 130-150 bin bütçeyi gözden çıkarmam gerekiyor. Bunu yapıp kendimi zorlamakta istemiyorum. O yüzden bu konuyu ısrarla soruyorum zaten.
Birisi 70 bin'e düşüyor birisini 35 binlerde alabilirim.
Eğer beni 2-3 sene 4K için götürürse 9070 XT almam yeterli olacak. Tam burada kullanıcı yorumlarına ihtiyacım var zaten.
4K OLED sahibi olduğum için de 2K düşünemiyorum maalesef.
diğer parçalardan düşme imkanın varsa biraz düşüp 5070 ti al daha rahat edersin ama olmazsa da 9070 xt de iyi
4k oled hangi model

4k oyundan oyuna degismekle birlikte ti ile aynı performansı veriyor kimi oyunda xt önde kiminde Ti
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Kardeşim 4k için rtx5070ti- 5080-5090 alacaksın dlss farkıyla bir sıkıntı yaşamazsınız
4k için xt de alinabilir 9070 xt dediğimiz kart son oyunlar da 5080 in ensesinde gidip bakabilirsiniz, fsr 4.1 de çok güzel 4k da zaten fark az olur.

Şahsi görüşürüm, 4k native de 5080 dahil is yapması zor. 4k için fsr dlss kullanılmalı o yüzden ti veya xt alınmalı, xt daha mantıklı olur fiyat farkı çok

Oynarsın ama daha sağlıklı bir oynanış için 5070ti veya üstünü öneririm.

5070 ti 4k da ekstra bir performans sağlamıyor neye göre?
DLSS falan varya bence amdden daha iyi performans verir. Kızmanıza gerek yok, sizin için 5070ti üstü olsun. Nvidia fanboyu değilim merak etmeyin.

DLSS falan varya bence amdden daha iyi performans verir. Kızmanıza gerek yok, sizin için 5070ti üstü olsun. Nvidia fanboyu değilim merak etmeyin.
Son dlss performanstan bir tık kıstı, şuan fsr fps anlamında daha fazla fps veriyor dlss son zamanlarda kaliteyi artırmaya çalıştı ama fpsler dustu fsr ise daha dengeli bana göre, kızdığım bir şey yok iki kartta aynı performansı veriyor arada ki 15 bin için değecek bir fark yok(oyun için)

Son dlss performanstan bir tık kıstı, şuan fsr fps anlamında daha fazla fps veriyor dlss son zamanlarda kaliteyi artırmaya çalıştı ama fpsler dustu fsr ise daha dengeli bana göre, kızdığım bir şey yok iki kartta aynı performansı veriyor arada ki 15 bin için değecek bir fark yok(oyun için)
Tabii ki fark yok çok ya. Sadece 4k da 5070ti daha iyi diye biliyorum, yanlış biliyo olabilirim ama oyun bakımından fark yok zaten.

diğer parçalardan düşme imkanın varsa biraz düşüp 5070 ti al daha rahat edersin ama olmazsa da 9070 xt de iyi
4k oled hangi model
Aslında çok bilgisayarda vakit geçiren biri değilim ve 6700XT'li bir sistemim var. Zamanında OLED tekonlojisini sevdiğim için G81SF 27" 4K modelini almıştım ve gayette memnunum. O yüzden 2K'ya da artık pek düşmek istemiyorum.
Biliyorum 5070 Ti alabilsem teknolojiyle felan çok rahat takılırım ama onun da fiyatları gerçekten pahalı. Eğer toplarsam düşüncem 9800X3D almak ya da buna para vermeyip, 9700X + 5070 Ti mı kombolomak mantıklı olur bilemedim.

İşte ben de burayı düşünüyorum 15K farkı sadece, stabil ve oturmuş bir yazılıma + teknolojiye bayılmak 4K için gerekli mi onu bilmiyorum. Oynarken bir kasıntılık olsun da istemiyorum.

Geri