İndirim mi Bekliyim Yoksa Almak Mantıklımı

Macaw

80+
Reaksiyon skoru
24
Öncelikle beyaz sihay kontrastlı estetik duran bi toplama bilgisayar yapmak istiyorum
İlerde beyaz şerit led ile extra aydınlatma yapmayı planlıyorum aşırı ışığa gerek yo k kafamda şöyle bir sistem topladım

anakart: Asus tuf b850m wifi7 white 11.000TL( beyaz anakat tercihi olarak ve benim port ihtiyacım çok olduğundan bunu seçtim)
İşlemci: amd ryzen 7 7800x3d 16.250TL (9800x3d ye çıkmaya gerek oldunu düşünmüyorum)
Ram: şuanda aklımda bişey yok 2.el yada indirimli bişey kovalıyorum (ama min 6000mhz cl36 2x16 olarak düşünüyorum)
GPU: asus prime rx9070xt 41.000TL (şuanda bunu almalımıyım yoksa artıcakmı azalıcakmı çok kararsızım)
SSD: Kendi ssdimi kullanıcağım
Case: lian li O11D Flow mini V2 6.300TL(daha ucuza kasalrda var ama dediğim gibi f/p bir sistem değil kalite/perfonmans sistem yapıyorum)
Psu: Lian Lİ Edge 750W 80+ gold 6.900TL(ekran kartında 3 adet 8 pin girişi var ve yine kalite olarak iyi oldunu düşünüyorum)
CPUC: Arctic Liquid Freezer 360 III Pro beyaz rgb (dediğim gibi kasada çok ışık yok sadece bu fanlarda olucak zaten bunda bile full beyaz yakıcam ışıklarını)

sistem böyle fiyatların durumu nedir sizce ve bekleme gerek parcalar iyi fiyatlı parçlar hangileri bunlar hakkında bilgi verirseniz sevinirim

ek olarak laptopbumu satıp bu pcyi alıcam [gamegaraj 9XL(msı vector kasa) ultra 9 265hx 5070 ti 64 gb ram 2 tb ssd 17 inç 240hz 2k+]
laptoptan çok memnunum fakat usb aygıtlarım çok oldundan ve thunderbolt 5 dockler 10-15 k para vermektense bu laptop şuanda 90K ya yakın ediyor mobilite ile işim çok yok oyüzden masaüstüne geçmek mantıklı olurmu sizce aynı fiyata bu perfonmas artıcı yeterli kalırmı

extradan 2k monitörim var ana monitör ilerde 4k mönitörde düşünüyorum şuanki monitörü yan mönitör yapıp

yanıtlarınız için şimdiden teşekkür ederim

7800x3d'nin o parayı hak ettiğini düşünmüyorum şahsen

Anakart var elimde asus tuf x870 garantisi devam ediyor ihtiyacı olana uygun vericektim illa tuf olsun dersen yazabilirsin bi değerlendiriz . Sistemin içinde fiyatlar zamlanıcak gibi duruyor ama yinede indrim beklenebişir stok bitirmek için ilerleyen zamanlarda indirim yapabilir firmalar fakat düşük bir ihtimal .

7800x3d 14.6k drğilmi asus prime 38k değilmi fiyatlara 2 günde ne oldı nerseyim bem

diğer parçalar ??
Bencede işlemci olarak 9800 bakabişirsin bütçen varsa tabikide yoksa zaten bakmada varsa 7800 o paradansa 9800 almak dah mantıklı
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

7800x3d 14.6k drğilmi asus prime 38k değilmi fiyatlara 2 günde ne oldı nerseyim bem
Ufak ufak zam koymaya başladıkar bile

15.7K amd şuan prime da dün 38 kydı kaçırdım :(

Anakart var elimde asus tuf x870 garantisi devam ediyor ihtiyacı olana uygun vericektim illa tuf olsun dersen yazabilirsin bi değerlendiriz . Sistemin içinde fiyatlar zamlanıcak gibi duruyor ama yinede indrim beklenebişir stok bitirmek için ilerleyen zamanlarda indirim yapabilir firmalar fakat düşük bir ihtimal .
herzmaan 2.elciyim am bunları idefix ve amazondan topladım yanı 6xtaksit

prime 9070 xt yerine Sapphire pure ve pulse alabilirsiniz daha serin çalışır
benim için taksitlendirm önemli hb amazon idefix ten bakıyorum

Bende her zaman taksitçiyimdir normalde aldığım şeyleride satmam o kadar çok anakart varki evde boş durdukça sistem dizesim geliyor o yüzden bari şunu elimden çıkartıyımda ihtiyacı olan biri alsın siye bakıyorum al satçılara gitmesin diye yani.

Bencede işlemci olarak 9800 bakabişirsin bütçen varsa tabikide yoksa zaten bakmada varsa 7800 o paradansa 9800 almak dah mantıklı

Ufak ufak zam koymaya başladıkar bile
9800 22k yani 6k fark var nerdeyse zaten sınırlardayım açıkcası

benim için taksitlendirm önemli hb amazon idefix ten bakıyorum
Taksit avantajı piyasaya göre aralarında 2 3 bin tl ise rünlerin arasındaki fark kesinlikle taksitle almak hem bütçeyide yormamış oluyor.

Bende her zaman taksitçiyimdir normalde aldığım şeyleride satmam o kadar çok anakart varki evde boş durdukça sistem dizesim geliyor o yüzden bari şunu elimden çıkartıyımda ihtiyacı olan biri alsın siye bakıyorum al satçılara gitmesin diye yani.
B550 fln varsa ilgilenerin

9800 22k yani 6k fark var nerdeyse zaten sınırlardayım açıkcası
Geçen 20 ye düşmüştü aslında da denk gelmemiş üzüldüm akses kartın varmı bi cuma gününü bekle istersen belki güzel bi ekran kartı gelir pek umudum yokta belki gelir yani.

Geri