OLED Vs Miniled Aralarındaki Farklar

Miniled panel tam olarak nedir
OLED panellerde ekran parlak olduğundan ve panelin teknolojisi gereği renkler daha canlı ve siyahlar direkt simsiyah. Mini led ise bölgesel aydınlatma ile çözmüş bu işi, siyahlar ıps den daha çok siyah ama oled değil. İncelemelere bakarsanız yeterince siyah oldugunu farkedeceksinizdir, miniled daha güvenli bir liman.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

OLED panellerde ekran parlak olduğundan ve panelin teknolojisi gereği renkler daha canlı ve siyahlar direkt simsiyah. Mini led ise bölgesel aydınlatma ile çözmüş bu işi, siyahlar ıps den daha çok siyah ama oled değil. İncelemelere bakarsanız yeterince siyah oldugunu farkedeceksinizdir, miniled daha güvenli bir liman.
tcl in yeni miniledlerinden alabilirsin 25g64 27g64 gibi

Yanlış Bilgilendirme

Hemen bakıyorum

hepsi asus rog. şuan woled kullandığım asus rog xg27aqdmgr miniled kutusunda sıfır duruyor ROG Swift PG32UQX birde diğeri var düz gen1 aqdmg (qd oled)
Asus Rog Strix Xg27aqwmg bu modeli düşünüyorum

Hemen bakıyorum

Oled 3 sene sonrada olsa 3 ay sonra da olsa yanacak hocam, miniled al keyfine bak.

Uygunsuz davranış
Hemen bakıyorum

AQDMGR öneririm ben. ama bu modelde güzel. bırak yanar manar diyenleri sen milletin bir yeri yanmış alamamaktan yanar yanar diyorlar ulan yansın gitsin asus zaten birebir yanığa karşı garanti veriyor al bak keyfine forumda sözüm meclisten dışarı çok forum faresi var monitörün inciğini ciğnciğine kadar araştıran farelerden bahsediyorum :) kafa karışıklığı ve zaman kaybından başka bir şey değiller salla gitsin çek keyfine bak.

Miniled panel tam olarak nedir
Hocam fark şöyle
OLED de her piksel kendi ışığını üretiyor yani her pikselde kırmızı yeşil mavi 3 adet ayrı ışık üreten eleman var yani ekranda gördüğün şey milyonlarca piksel bağımsız renk vererek oluşturuyor
Mini led de ise mesela LCD veya LED panellerde arka aydınlatma olur ya komple tüm panele siyah ekranda bile olsan hafif ışık verir, mini ledde de bağımsız aydınlatma bölgeleri bulunur yani tüm panele ışık vermek yerine bölgesel olarak ekranda görüntü neredeyse oradaki grubun arka aydınlatmasını yakar dolayısıyla LCD LED panellere göre kontrast 5-6 kat daha iyi olur ama tabi OLED ile yarışamaz OLED de kontrast sonsuz gibi bir şey

Hocam fark şöyle
OLED de her piksel kendi ışığını üretiyor yani her pikselde kırmızı yeşil mavi 3 adet ayrı ışık üreten eleman var yani ekranda gördüğün şey milyonlarca piksel bağımsız renk vererek oluşturuyor
Mini led de ise mesela LCD veya LED panellerde arka aydınlatma olur ya komple tüm panele siyah ekranda bile olsan hafif ışık verir, mini ledde de bağımsız aydınlatma bölgeleri bulunur yani tüm panele ışık vermek yerine bölgesel olarak ekranda görüntü neredeyse oradaki grubun arka aydınlatmasını yakar dolayısıyla LCD LED panellere göre kontrast 5-6 kat daha iyi olur ama tabi OLED ile yarışamaz OLED de kontrast sonsuz gibi bir şey
Hocam ne yapsak herkes tavsiye veriyor ama oled de deneyimlemek istiyorum

miniledin de ampülleri patlıyor bende patlamışı var mesela qn90b televizyon

Hocam ne yapsak herkes tavsiye veriyor ama oled de deneyimlemek istiyorum
Ben Amazon dan çok uyguna almıştım Depo muhabbeti ilk geldiğinde
Bambaşka bir deneyim ama yanma riski oluyor evet
Ama dikkatli kullanırsan ekranda uzun süre statik içerik bırakmazsan ekranda bence bir şey olmaz ya
Ben mesela görev çubuğunu sürekli gizlide kullanıyorum pcden kalkarken ekrandaki içerikleri aşağı çekiyorum arka planı siyah yapmıştım tüm pikseller kapalı kalıyor, bakım modu var monitörün otomatik belirli periyotta bildirim atıyor onu iptal etmeden bakım yaptırtıyorum falan filan kendi koruması da var ekranda bir şey bırakınca misal 10dk hareket olmayınca mouse da falan otomatik parlaklığı kısıyor gibi gibi korumaları var

Oledin kesinlikle gelişmesi gerekiyor. Ömrü kısa ne kadar dikkatli kullanırsan kullan. Ekranı çok hassas öyle istediğin gibi silemezsin en ufak şeyde çiziliyor. Miniled alır hunharca kullanırım ben. Şahsen öyle yaptım gayette güzel TCL'nin ülkemize yeni getirdiği miniled monitör.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,231,701
Üyeler
200,750
Son üye
İbrahimaygrd

Geri