Kablosuz Klavye Önerisi

Reaksiyon skoru
6
Gamepower suki 104 klavye kullanıyorum ama kablolu olmasından dolayı kablosuz bir klavyeye geçiş yapmak istiyorum rekabetci oyunlar oynamam genelde hikayeli oyunlar onları da gamepad ile oynadığım için klavye ile oyun için bir işim yok klavyeyi yazı yazmak ve kodlama için kullanacağım bütçem Max 2500 TL mekanik ve red switch olursa daha iyi olur.

Düz modeline göre içinde yalıtım var, daha sessiz yani. Belki daha ucuza listelendiği bir site vardır, klavye yeni olduğundan araştırınca çıkmıyor.

Ayrıca Aula'nın şu ürünü var.

İki klavyenin özelliklerine kendi sitelerinden bakabilirsiniz. Benzer özellikleri var, Aula'nın switchleri farklı.

Ayrıca şu ürün de var.

Eğer %100 istiyorsan bu bütçede sıkışık %100'ler var, kesinlikle önermem. Senin önceki klavyen gibi tasarımlar ise çoğu kablolu maalesef. Rampage falan ürettiriyordur, o da bu tarz klavyeleri pahalı satıyor. Ek olarak ışık geçirsin istiyorsan klavye incelemelerine bakın, galiba Aula F87 tuşları ışık geçirmiyor, Havit geçiriyor olması lazım. MageGee konusunda bilgim yok.

Son düzenleme:
Düz modeline göre içinde yalıtım var, daha sessiz yani. Belki daha ucuza listelendiği bir site vardır, klavye yeni olduğundan araştırınca çıkmıyor.

Ayrıca Aula'nın şu ürünü var.

İki klavyenin özelliklerine kendi sitelerinden bakabilirsiniz. Benzer özellikleri var, Aula'nın switchleri farklı.

Ayrıca şu ürün de var.

Eğer %100 istiyorsan bu bütçede sıkışık %100'ler var, kesinlikle önermem. Senin önceki klavyen gibi tasarımlar ise çoğu kablolu maalesef. Rampage falan ürettiriyordur, o da bu tarz klavyeleri pahalı satıyor. Ek olarak ışık geçirsin istiyorsan klavye incelemelerine bakın, galiba Aula F87 tuşları ışık geçirmiyor, Havit geçiriyor olması lazım. MageGee konusunda bilgim yok.

Aula F87 PRO ilgimi çekti ama günde 8 10 saat yazı ile işim olduğu için yazma açısından uygun mu bileği yorar mı ya da bana zorluk çıkartır mı

Günde ortalama 6-7 saat kullanıyorum. Bende bilek yorulması vs olmuyor ancak kişisel bir şey bu sende ağrı yapabilir emin konuşmamak lazım. 2 kademeli yükseltme mevcut ancak numpad yok. Yazma işi konusunda o bir eksi olabilir ancak bence fiyatına göre mükemmel bir ürün. Tavsiye ederim.

Yani açıkçası yazım için konforlu bir şey arıyorsanız, ben manyetik klavye öneririm. Bütçeyi zorlayıp onun da kablosuz versiyonunu alabilirsiniz. Manyetik klavyelerde tuş basma süresini ayarladığınızdan, düz mekanik veya membran klavyeye göre daha az güç uygulayarak yazı yazıyorsunuz. Şu anda da aşırı giriş seviyesi kablolu bir manyetik kullanıyorum, kesinlikle mekaniklerden daha konforlu hem yazım hem oyun konusunda.

Bütçesine göre kasa ve keycaps kalitesi değişiyor. Ucuz olanların kasası ve keycapsi plastik, bu yüzden switchden çok bunlar ses yapıyor. Manyetik switchde tok veya sesli switch için bütçe yakmanız lazım, giriş seviyelerinde bile switch sesi duymanız çok zor. Yağlanmayanlarda belki yay sesi gelir, ama düz mekaniklere göre ne çift basma ne de yay sesi neredeyse hiç duymuyorum. Yani ₺3000-3500 başlarsanız ses yalıtımı, plastiği (genelde sessiz yapmak için sert bir pürüzlü plastik kullanıyorlar) vb. değişiyor. Daha premium ürünlerde hem ağırlık hem sesi yalıtmak adına alüminyum gövdeler oluyor. En giriş seviyesinde esneyen, ucuz plastik oluyor.

Ama tabii kablosuz manyetik demek bütçenin çok artması demek.

Daha pahalı %75 klavyeler de var, ama 5K falan buluyor. Manyetik tarafında kablosuz çok da seçenek yok. İstikrarlı olmaz diye kablolu yapıyorlar.

Ayrıca düşük profil klavyeler de var. Ama onların fiyatı da bütçenizi her türlü aşıyor.

Neyse düz mekanik de alacaksanız ve yazı ile uğraşacaksanız, yanına bir bilek desteği de almanızı öneririm.

Ben de şu bilek desteği var, ₺650 falan almıştım. Fiyatı bayağı artmış, ama bu bilek desteği bayağı rahat.

Belki membran ₺1000-1500 alıp, yanına da bu bilek desteği alabilirsiniz.

Gamepower suki 104 klavye kullanıyorum ama kablolu olmasından dolayı kablosuz bir klavyeye geçiş yapmak istiyorum rekabetci oyunlar oynamam genelde hikayeli oyunlar onları da gamepad ile oynadığım için klavye ile oyun için bir işim yok klavyeyi yazı yazmak ve kodlama için kullanacağım bütçem Max 2500 TL mekanik ve red switch olursa daha iyi olur.

Geri