Pederle Anlaşamıyoruz Destek Atın??

Reaksiyon skoru
12
Arkadaşlar 2. Kez mezuna bırakacağım ve babam artık beni evde kabul etmiyor gibi hissediyorum 18 yaşındayım ve evde ne zaman karşılaşıp 2 kelam etsek üçüncüsünde tartışma atışma çıkıyor. Ablamı çok seviyor kesinlikle kıskanmıyorum çünkü bende çok seviyorum ablamı ama ablam 28 yaşında ve evde ailemle kalıyor ayrıca hemşire olarak çalışıyor. Benle sürekli ablamı kıyaslıyor ama ben geçen sene 100kdan mezuna bıraktım ve bu sene 150k yaptık kabul ediyorum ihmalkârlık yaptım ama istesem bende hemşire olabilirdim, adamın göze batıyoruz ne yapmalıyım sizce 1 yıl geçer mi, hedefim 30k?? (Herhangi kötü bir alışkanlığım veya türevleri kesinlikle yok)

Valla ayni sorun her evde var. Senlik bir sıkıntı yok şu ebeveynler çocukları yumurtlamasi gereken bir tavuk olarak görmeyi bırakmadığı sürece hep böyle sıkıntılar oluyor. İlla kavga sıkıntı olacaksa sana bakmak eve ağır zor geliyorsa babana madem öyle bana bir baba bul onun yanına gideyim de (dayak yeme garantili ama etkili cümle). Evdeki diğer çocuklar kıyaslama meselesine gelirsek kız çocuğu hicbir zaman göze batmıyor erkek çocuğun az birsey sakali çıkmaya başladı mı aile olsun dışarısı olsun herkes bir beklentiye giriyor. Onları takmamak lazım ne yapacaksan kendin için yapacaksın başkası için yaşamıyorsun sonuçta.

Babanı tek bu olaydan yargılamak istemiyorum belki diğer acılardan iyi bir insandır ama şu devirde kötü alışkanlığı olmamış hedefi 30k yapmak olan 18 yasinda genc heleki evlat el üstünde tutulur.

Gerçekten bazı insanlar bazı seyleri kaybetmeden değerini hissetmiyor.
Hedefin tıp vs mi?
30k yapacağına inanıyorsan bırakılır ve daha çok annene durumu anlat sen kendi değerini onlara belirt o babana ufak ufak işler

Babanı tek bu olaydan yargılamak istemiyorum belki diğer acılardan iyi bir insandır ama şu devirde kötü alışkanlığı olmamış hedefi 30k yapmak olan 18 yasinda genc heleki evlat el üstünde tutulur.

Gerçekten bazı insanlar bazı seyleri kaybetmeden değerini hissetmiyor.
Hedefin tıp vs mi?
30k yapacağına inanıyorsan bırakılır ve daha çok annene durumu anlat sen kendi değerini onlara belirt o babana ufak ufak işler
Annem şartsız koşulsuz destek çıkıyor zaten ama babama kendimi kabul ettiremiyorum hocam, büyüdüğümü anlamaması için her gün sakal tıraşı oluyorum :D bu arada birincil hedefim 30k inşallah dönem içinde seviyeyi yükseltirsem hedefim tıp olur
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Valla ayni sorun her evde var. Senlik bir sıkıntı yok şu ebeveynler çocukları yumurtlamasi gereken bir tavuk olarak görmeyi bırakmadığı sürece hep böyle sıkıntılar oluyor. İlla kavga sıkıntı olacaksa sana bakmak eve ağır zor geliyorsa babana madem öyle bana bir baba bul onun yanına gideyim de (dayak yeme garantili ama etkili cümle). Evdeki diğer çocuklar kıyaslama meselesine gelirsek kız çocuğu hicbir zaman göze batmıyor erkek çocuğun az birsey sakali çıkmaya başladı mı aile olsun dışarısı olsun herkes bir beklentiye giriyor. Onları takmamak lazım ne yapacaksan kendin için yapacaksın başkası için yaşamıyorsun sonuçta.
Hocam kesinlikle doğru söylüyorsunuz kendimiz için çalışmak gerekiyor inşallah hedeflerimize ulaşabileceğimiz bir yıl olur. İstedikleri kadar sıksınlar sayılı gün çabuk geçer umarım.

Annem şartsız koşulsuz destek çıkıyor zaten ama babama kendimi kabul ettiremiyorum hocam, büyüdüğümü anlamaması için her gün sakal tıraşı oluyorum :D bu arada birincil hedefim 30k inşallah dönem içinde seviyeyi yükseltirsem hedefim tıp olur

Hocam kesinlikle doğru söylüyorsunuz kendimiz için çalışmak gerekiyor inşallah hedeflerimize ulaşabileceğimiz bir yıl olur. İstedikleri kadar sıksınlar sayılı gün çabuk geçer umarım.
Anne babaya bakmak sorumluluğumuz ileride elbet bakacaz. Ama Türkiyede şuan o kadar aile var ki şu kafadalar biz çalışmayalim bir ağaç dikmeyelim geleceğe bir yatırım yapmayalım çocuk yapalım çocuk büyüsün 18'i geçince bize baksın. Bunu senin ailene söylemiyorum ailen kesinlikle öyle değildir sadece bu türden anne babalar var bizzat şahitim çocuklarınin hayatını karartiyorlar.

adam kotulugunu istemiyordur abi 1 seneni cope atmissin 100k dan 150k erileyerek bari 80 70k yapaydin biraz onu dusun bide biz erkek evladiyiz oyle yada boyle kimse yanlis anlamasin anlatabildim umarim

Dostum 18 yaşındasın. Beni yanlış anlama hakaret değil buda bazısı kişisel algılıyor diye önden söylüyorum zaten çocuksun. Türkiyede büyüme yaşı şuan 26 falan. Bilerekte bu sistemsel olarak yapılıyor. Tıp bölümü ise para, itibar, ego için yapılacak meslek değil öylesin diye demiyorum sırf sıralaman var diye Tıp alanına girme. Çok para olan bir alanda değil, hayat konforu olan alan ise hiç değil. 3 gün nöbet attığın iş sadece insanları çok severek yapılır. İyi temiz kalpli birisine benziyorsun, bizim ülkede insan sevmek çok zor helede ticarethaneye dönmüş hastanede çalışıyorsan bil bunları, tercihini ona göre yap.

Haklı adam seneyede geri 100 bine çekersin hiç bir şey fark etmemiş olur

Askere git ve dön çalışmaya bak. Okumakla ömür çürütürsen bir bakmışsın maddi manevi açıdan çöküşe doğru gidiyorsun.
Yeri geldi hammallık yaptım yeri geldi müdürün arabasını kullandım. Yeri geldi Müdür gibi dolaştım.
Şimdiki kurla aylık 3800TL maaş`a çalıştım 2 yıl sabrettim ama en azından evdekilerden fırça yemedim. Normal maaşlı iş bulana kadar.

O yaşlarda pederleriyle sadece Polyanna anlaşıyor.

Kardeşim aranızda ki bağı yada sizi tanımam ama anlattığından yola çıkarak babanın çok cahil biri olduğu kanısına vardım (lütfen hakaret olarak algılama) Şimdi diyeceksin ki neden cahil çünkü iyi bir baba asla evlat ayırımı yapmaz. Eğer ablanı bariz derecede ayırıyorsa gerçekten cahillik ediyor. Ablan tahsil yapmış ve bir iş bulmuş olabilir ama o iş bulduğu için sende iş bulamadığın için evde ayrımcılığa uğruyorsan vay babanın haline vay ki ne vay.

Haa ama sen kendini görmüyorsan sürekli babana dikleniyorsan da bu yüzden baban sana ters düşüyorsa o zamanda baban haklı. Sonuç olarak babadır yani kızar eleştirir iyiliğimizi istediği için nasihat vermek ister. Eğer babanın huyuna gidersen belki babanın tutumu da değişir.

Arkadaşlar 2. Kez mezuna bırakacağım ve babam artık beni evde kabul etmiyor gibi hissediyorum 18 yaşındayım ve evde ne zaman karşılaşıp 2 kelam etsek üçüncüsünde tartışma atışma çıkıyor. Ablamı çok seviyor kesinlikle kıskanmıyorum çünkü bende çok seviyorum ablamı ama ablam 28 yaşında ve evde ailemle kalıyor ayrıca hemşire olarak çalışıyor. Benle sürekli ablamı kıyaslıyor ama ben geçen sene 100kdan mezuna bıraktım ve bu sene 150k yaptık kabul ediyorum ihmalkârlık yaptım ama istesem bende hemşire olabilirdim, adamın göze batıyoruz ne yapmalıyım sizce 1 yıl geçer mi, hedefim 30k?? (Herhangi kötü bir alışkanlığım veya türevleri kesinlikle yok)
Genel aile dusuncesi kiz cocugu calismasada olur ama erkek cocugu calismalidir kafasinda oluyor. Malesef senden is basinda olmsni beklerler ne kadar soylemeseler bile. Kavga her zaman oluyor ben bile bazen babamla sacma meseleden tartisiyormusuz gibi oluyorum. Insan kizamiyor cunku hep boyle gelmis bir sey biri ulkemizde baba karakteri sert gulmeyen azarlayan sevgisini gostermeyen yapida algilaniyor bu duzen boyle gelmis biri cikip zinciri kirmadiktan sonra duzen degismez. Ailen seni seviyor dert etme. Emin ol sana davrandigi gibi babasida ona oyle davranmistir sonucta ebeveyn olmak icin kimse egitim almadi.

• Beğen
Reaksiyonlar: Ayet
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,231,853
Üyeler
200,796
Son üye
batsman

Geri