Intel Core İ9 10850k ve Z590 Ani Reset Problemi

acztr

80+
Reaksiyon skoru
11
Normalde 10400f ve h410m kullanıyordum. İkinci el parçalarla bu z590 ve 10850K'ya geçtim. Satıcı çok dürüst birine benziyor ve ilgili. Ara ara problemimin devam edip etmediğini soruyor.

Bilgisayarım durup dururken yük altında veya boşta kendini resetleyip duruyordu. her parçayı teker teker AB testine soktum ve en son şüpheli Z590 veya PSU kaldı. Sadece bu ikilinin beraber olduğu durumlarda reset yaşıyoruz. Ayrıca bir PSU olmadığı için de testlerde daha fazla ilerleyemiyorum. En son düşük voltajda kapanmanın C-state ile ilgili olabileceğini öğrendim. Onu disabled ettikten sonra yaklaşık 3 4 saat geçti bir kapanma reset atma yok. Bilgisayara taktığım ramler birbiriyle alakasız bir cl16 biri 22 biri 18 vs sadece ikisi aynı marka model. Birbiriyle uyumlu ramleri takarsam sadece kapanma sıklığı ciddi derecede uzuyor ancak yine de reset atmaya devam ediyor. karışık taktığımda ise kapanma sıklığı çok artıyor. yarım saat bir saatte bir reset atıyor.

Daha önce bu durumu yaşayan var mı? Nasıl çözdü? PSU'yu değiştirmeli miyim? Kullandığım PSU gameforce gf700 beyaz 750w

bence sorun bu ama occt power teste sokunca çöküyor mu pc
Yok onlarda hiçbir problem çıkmıyor. Yük altında kapandığı da oluyor ancak düşük voltajda kapanma sıklığı çok daha fazla. Mesela gece bilgisayar açık kalıyor sabah geldiğimde fanlarının ışığı açılmış. Normalde hep kapatırım ışıklarını. Kullanırken genelde youtube'da vs iken kapanıyor

Benim 10900k boşta 5 6 wattlara düşebiliyor, psu çok kötü olmalı ki uykuya geçirmeye çalışıyor demek ki senin sistemde. Öyle makinelerde kötü psu kullanmayın.

Benim 10900k boşta 5 6 wattlara düşebiliyor, psu çok kötü olmalı ki uykuya geçirmeye çalışıyor demek ki senin sistemde. Öyle makinelerde kötü psu kullanmayın.
tavsiye edebileceğin bir psu var mı? sende de hemen hemen aynı sistem varmış

tavsiye edebileceğin bir psu var mı? sende de hemen hemen aynı sistem varmış
Valla ben sana en iyisini de söylerim 12 senelik top modelleri de söyleyebilirim bütçene bağlı bir durum.

Valla ben sana en iyisini de söylerim 12 senelik top modelleri de söyleyebilirim bütçene bağlı bir durum.
çok para harcamak istemiyorum. yeni modern parça ihtiyacım da yok. iş yapabileyim arada cs oynayayım yeter benim için pc. o yüzden sorun çıkarmayacak bir psu olması yeterli

Ekran kartın ne?

ben z590 10850k ve 32 gb rame toplam 12 verdim hocam kalp krizinden giderim psuya 5 verirsem :p

O zaman resete devam :D ikinci el de bakabilirsin, 5 6 liraya kallavi makine bulunur.

Geri