Aileme Derdimi Anlatamıyorum

Hâlâ hangi mesleğin bana uygun olduğunu bilmiyorum. Sayısal alandaki mesleklere baktım ama bana uygun bir şey bulamadım. Sözel alanda ise gastronomi ve iletişim bölümleri dikkatimi çekti. Galiba dershaneye değil de etüt merkezi gibi bir yere gideceğim.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Adam bir de "En iyi dershaneyiz." diyor. Tıp falan kazandırıyorlarmış.
Valla bu yapmak istediğin işi önceden belirlemek çok önemli. Ben tercih zamanı bulabildim anca daha önce bulsaydım ona göre çalışırdım. İllaki vardır nelerden hoşlanırsın gelecekler ilgili hayallerin nedir nasil bir yaşam istiyorsun bunlari sorgula bir yerde belirleyeceksin yapmak istediğin işi.

Hâlâ hangi mesleğin bana uygun olduğunu bilmiyorum. Sayısal alandaki mesleklere baktım ama bana uygun bir şey bulamadım. Sözel alanda ise gastronomi ve iletişim bölümleri dikkatimi çekti. Galiba dershaneye değil de etüt merkezi gibi bir yere gideceğim.

Kolpadır

250k istediler Bir de tanıdık biri gitti; tasarım okuyor galiba.

Valla bu yapmak istediğin işi önceden belirlemek çok önemli. Ben tercih zamanı bulabildim anca daha önce bulsaydım ona göre çalışırdım. İllaki vardır nelerden hoşlanırsın gelecekler ilgili hayallerin nedir nasil bir yaşam istiyorsun bunlari sorgula bir yerde belirleyeceksin yapmak istediğin işi.
Çok sorguladım ama bir türlü ne yapmaktan hoşlandığımı bulamıyorum. Aslında daha çok mankenlik, oyunculuk, kamera önü ya da kamera arkası gibi işler yapmak isterim. Ama bunun gençlik hevesi mi , ilerleyen zamanlarda ne isteyeceğimi bilmiyorum.

Son düzenleme:
250k istediler Bir de tanıdık biri gitti; tasarım okuyor galiba.

Çok sorguladım ama bir türlü ne yapmaktan hoşlandığımı bulamıyorum. Aslında daha çok mankenlik, oyunculuk, kamera önü ya da kamera arkası gibi işler yapmak isterim. Ama bunun gençlik hevesi mi , ilerleyen zamanlarda ne isteyeceğimi bilmiyorum.
Yapılacak meslek nasil bulunur çok zor bir mesele ama çokta kilit bir mesele. Benim yapmam gereken sevebileceğim iş gözümün önündeydi ama aklımın ucundan bile geçmiyordu. Bunu biraz kendi kendine uzun uzun sorgulaman lazım bir anda oturup ben şu olacağım diye bulunmuyor

Arkadaşlar, yaş 19. 2. mezuna kalacağım, sözelden gireceğim. Peder illa "dershaneye git" diye tutturdu. 3 tane dershane gezdik. En son gittiğimiz dershane Kzey Kore hapishanesi gibi. Haftanın 6 günü sabah 09.00'dan akşam 18.00'e kadar çıkmak yasakmış. Girişte telefonları topluyorlarmış. Kutu gibi bir odanın içinde herkesin kendi masası varmış, orada her şeyi bunların dediğine göre yapmam lazımmış. Yemeği bile bunlar ayarlıyormuş. Başımızda biri sürekli dolaşıyormuş. Ben kız arkadaşla falan bir münasebet yaşarsam aileyi arıyorlarmış. Çalışmazsak da gönderiyorlarmış. Ben de hâliyle gitmek istemedim. "Senden olmaz, sen çalışmazsın." falan diyor. Şimdi diğer dershanelerde okul gibi EA ve sayısal sınıfları var. Ben sözelci olarak orada ne işim var diyorum, anlamıyorlar. Bunları nasıl ikna edeceğim? Ben sözelde 5K yapsam yeter. Şu 345'in sözel seti var, onu aldırsam susarlar mı? Böyle vaziyetin a
Hacı EA yazmayın birdaha.

NFS U2 oyunundaki EA games Challange Everything seslendirmesi canlanıyor kulağımda.
Özelliklerden de kapatamıyorum beynimi formatlamaya üşeniyorum.

O nasıl dershane ya
Memleketteki cogu dershane bu kafada amaclari duzgun egitim degil amaclari yks lgs ne kadar sacma sapan sinav varsa ogrencinin o sinavdan en yuksek basariya ulasmasini saglayip para kazanmak. Bunu zorla ders gostererek yapiyorlar. Ogrenciye baska secenek kalmadigi icin dersleri ezberliyor

Bilemezsin cunku memlekette egitim insanlara uyfun is vermek uzerine degil insanlari iyice kole yapmak uzerine.
Eskiden okumak degerli olunca oy kazanmak icin okumayi kolaylastirdilar sinavda rastgele cevap versen bile kotu bi uni buluyorsun. Ailelerde eskide kaldigi ixjn bu kotu uni olsa bile okumus cocugum var diye seviniyor oysa egitim namina bir seh olmadigi icin cocuklar uniden mezun olunca ne yapacagini bilmeden kaliyor. Ya kole gibi 3 kurus maasa calisiyor ya da ailelerinden surekli laf isitiyor.

Geri