Hem İş Hem Oyun İçin 80-90 Bin TL Laptop Önerisi?

SpCGooD

80+
Reaksiyon skoru
3
80-90k bandında beni 4 sene boyunca hem mühendislik programlarında hem de oyun oynarken idare edecek laptop arıyorum.Ekstra ram ihtiyaç olursa sonradan takabilirim.

Satıcı hakkında bir fikrim yok. Yeni AAA oyunları oynamayı düşünüyorsanız 12 GB VRAM laptop almanızı tavsiye ederim.
Özellik olarak iyi bende bunu almayı düşündüm ama kasa kalitesi falan çok iyi olmadığı için acaba 4 sene dayanır mı diye bilemedim.Kasa kalitesi daha iyi 8gb Vram laptop almak şuan için daha mantıklı geliyor

Özellik olarak iyi bende bunu almayı düşündüm ama kasa kalitesi falan çok iyi olmadığı için acaba 4 sene dayanır mı diye bilemedim.Kasa kalitesi daha iyi 8gb Vram laptop almak şuan için daha mantıklı geliyor
8 GB VRAM 5070'e hiçbir şekilde yetmiyor dediğim gibi AAA oyunları yüksek ayarlarda oynamak istiyorsanız 5070Ti almanız iyi olur. Bu arada kasa kalitesi fena değil Acer Nitro 16/18 507Ti laptopların. İşlemcisi de çok ısınan bir işlemci değil laptopla alakalı bir sorun çıkmazsa 4 sene rahat yeter.

Son düzenleme:
8 GB VRAM 5070'e hiçbir şekilde yetmiyor dediğim gibi AAA oyunları yüksek ayarlarda oynamak istiyorsanız 5070Ti almanız iyi olur. Bu arada kasa kalitesi fena değil Acer Nitro 16/18 5070 laptopların. İşlemcisi de çok ısınan bir işlemci değil laptopla alakalı bir sorun çıkmazsa 4 sene rahat yeter.
Vram hiç yetmiyor 1080P Ultrada bile bazı oyunlarda VRAM yetmeme problemi yaşıyorum. Alacak kişilere tavsiyem bütçesi varsa gidip 5070 12GB modellere baksın yeni çıkan veya 5070Tİ baksın. 5070 8Gb yerine 5060 8GB bakın hem cebiniz için iyi hemde performans anlamında yine tatmin eder.

Bende RTX 5070 8 GB olan versiyon var. Kartın 8 GB olması bazen can sıkabiliyor ancak arkadaşların dediği gibi "hiç yetmiyor" abartı bir durum. Eğer oyunları 2K Ultra'da oynama gibi bir beklentiniz varsa darboğaz oluyor ve fps bazen düşüyor, ancak bu oyununa göre de değişen bir durum. Son çıkan Resident Evil oyununda mesela bu kartın 8 GB ile 12 GB versiyonları arasında bariz fark oluyor, ancak ultra takıntınız yoksa gayet akıcı şekilde ve göze hitap eden grafiklerde oyunları çalıştırıyor. Benim laptopun özellikleri şu şekilde: Ryzen 9 8945Hx 16 çekirdek işlemci, RTX 5070 8 GB115 Watt ekran kartı, 32 GB 5200 mt/s RAM, 1 TB SSD

Bende RTX 5070 8 GB olan versiyon var. Kartın 8 GB olması bazen can sıkabiliyor ancak arkadaşların dediği gibi "hiç yetmiyor" abartı bir durum. Eğer oyunları 2K Ultra'da oynama gibi bir beklentiniz varsa darboğaz oluyor ve fps bazen düşüyor, ancak bu oyununa göre de değişen bir durum. Son çıkan Resident Evil oyununda mesela bu kartın 8 GB ile 12 GB versiyonları arasında bariz fark oluyor, ancak ultra takıntınız yoksa gayet akıcı şekilde ve göze hitap eden grafiklerde oyunları çalıştırıyor. Benim laptopun özellikleri şu şekilde: Ryzen 9 8945Hx 16 çekirdek işlemci, RTX 5070 8 GB115 Watt ekran kartı, 32 GB 5200 mt/s RAM, 1 TB SSD
Evet biraz abartmış olabilirim. Bende de 2.5K ekran R9 9850HX 5070 8 GB laptop var. Pragmata'da yüksek grafiklerde oynamaya çalışıyorken VRAM yetmiyor, bu yılki AAA oyunlarda böyle bir sorun yaşıyorken 4 yılda hiçbir şekilde yeteceğini düşünmediğim için öyle yazdım.

Geri