Rehber İnternet Kafe Sistemlerini Yeniliyorum - Tavsiyelerinizi Bekliyorum

Cohard

80+
Reaksiyon skoru
7
Selamünaleyküm arkadaşlar, internet kafemdeki sistemleri yenilemeyi planlıyorum.

Aşağıdaki konularda önerilerinizi ve tercih nedenlerinizi merak ediyorum:
  • İşlemci
  • Ekran kartı
  • RAM
  • Kasa / Soğutma
Bu işi yapan veya tecrübesi olan arkadaşların hangi donanımları tercih ettiğini, neden tercih ettiğini ve kullandıkları markalarla ilgili tecrübelerini (dayanıklı çıkanlar, kaçındıkları şeyler vb.) duymak isterim. Bütçe dostu ama esports oyunlarını (Valorant, CS2, LoL vb.) rahat kaldıracak bir konfigürasyon hedefliyorum.

Fikir ve tavsiyelerinizi bekliyorum, şimdiden teşekkürler!

Selamünaleyküm arkadaşlar, internet kafemdeki sistemleri yenilemeyi planlıyorum.

• İşlemci
  • Ekran kartı
  • RAM
  • Kasa / Soğutma
Bu işi yapan veya tecrübesi olan arkadaşların hangi donanımları tercih ettiğini, neden tercih ettiğini ve kullandıkları markalarla ilgili tecrübelerini (dayanıklı çıkanlar, kaçındıkları şeyler vb.) duymak isterim. Bütçe dostu ama esports oyunlarını (Valorant, CS2, LoL vb.) rahat kaldıracak bir konfigürasyon hedefliyorum.

Mevcutta ne var sistem olarak? Sıfırdan toplamak yerine onlara upgrade yapsan daha mantıklı değil mi?

• İşlemci
  • Ekran kartı
  • RAM
  • Kasa / Soğutma

rx7600 xt ile ryzen 5 7500f işlemci ram olarakta 16gb ddr5 yeterli olur anakartlar ve soğutma hakkında fikrim yok

• İşlemci
  • Ekran kartı
  • RAM
  • Kasa / Soğutma

Hocam şuanki sistemlefi satıp yeni bişi alacağınız için şuankilerin özelliklerini söyleyin

internet cafe demek 1080p cs valo demek , o yüzden 7500f 5060 idealdir

• İşlemci
  • Ekran kartı
  • RAM
  • Kasa / Soğutma

toplu alımda 225f 5060, eğer bir tık coşturayım fiyatıda ona göre veririm diyorsan 7500f 5060ti. fakat param cebimde kalsın dibin dibini sıyıracağım zaten 3-5 bir şey kazanıyorum diyorsan 225F + 9060xt.

225F ve 9060XT internet kafe için kötü bir tavsiye.
niye? piyasada toplu alımda en ucuza verilen işlemci ve ekran kartı durumunda şuan. tam cafe'lik ve performansıda fena değil 7500f vari

En idael benxe rx 9060 xt 7500f
İnternet kafede AMD kart olmaz.
niye? piyasada toplu alımda en ucuza verilen işlemci durumunda şuan. tam cafe'lik ve performansıda fena değil 7500f vari
Fiyat konusunda katılıyorum F/P ama kafe için ideal değil, online oyunlarda performansı kötü, R5 5600'ü tercih ederim 225F'i etmem. %90'ı cs, valorant oynuyor.
Hedef kitlen ve müşteri potansiyeline göre değişir. Bana göre ideal R7 9700X + 5070 + 32GB Ram. Biraz daha parası olan kitlen varsa 9800X3D + 5080 alırsın, kitle daha F/P arıyorsa R5 9600X + 5060 yaparsın.

İnternet kafede AMD kart olmaz.

Fiyat konusunda katılıyorum F/P ama kafe için ideal değil, online oyunlarda performansı kötü, R5 5600'ü tercih ederim 225F'i etmem. %90'ı cs, valorant oynuyor.

Hedef kitlen ve müşteri potansiyeline göre değişir. Bana göre ideal R7 9700X + 5070 + 32GB Ram. Biraz daha parası olan kitlen varsa 9800X3D + 5080 alırsın, kitle daha F/P arıyorsa R5 9600X + 5060 yaparsın.
dostum güncelleme yapacağım diyor. ddr4le 5600 ölü yatırım güncellemesi niye yapsın ticari bir işletme. günümüz için giriş seviyeninde girişi olarak adlediliyor artık ve bir geleceği yok. ayrıca online oyunlarda esas amd tarafı ekran kartında aşırı güçlü çünkü saf güçte bütün performansını veriyor. yani bahsettiğin şekilde internet cafede amd ekran kartı olmaz diye birşeyin olması mantık dışı. nvidia biliyrosun dlss mfg falan filan zart zurtla yürüyor o da online oyun tarafında pek olmuyor. 225f tarafına bayılmıyorum ama şuan h810 ile birlikte inanılmaz ucuza veriliyor toplu alımda. dikkat ettiysen çoğu mağaza hep intel alt yapısında f/p ucuz sistemler çıkıyor

Son düzenleme:
dostum güncelleme yapacağım diyor ddr4le eski nesil güncellemesi 5600 ile niye yapsın ticari bir işletme. günümüz için giriş seviyeninde girişi olarak adlediliyor artık ve bir geleceği yok. ayrıca online oyunlarda esas amd tarafı ekran kartında aşırı güçlü çünkü saf güçte bütün performansını veriyor. yani bahsettiğin şekilde internet cafede amd ekran kartı olmaz diye birşeyin olması mantık dışı. nvidia biliyrosun dlss mfg falan filan zart zurtla yürüyor o da online oyun tarafında olmuyor. 225f tarafına bayılmıyorum ama şuan h810 ile birlikte 225f inanılmaz ucuza veriliyor toplu alımda. dikkat ettiysen çoğu mağaza hep intel alt yapısında f/p ucuz sistemler çıkıyor
Kardeşim ben kaç yıllık kafeciyim kendi tecrubeme göre söylüyorum sen son kullanıcı kafası ile yazıyorsun, Bir kafe gitsin RX 9060XT alsın diğer 4060 alsın müşteri, Nvidia olana gider. Aynı şekilde monitör 60Hz olsa bile FPS'e bakar, R5 5600 alsın diye demiyorum 225F yetersiz olduğu için söylüyorum yüksek FPS'lere çıkamıyor işlemci. Fiyatı istediği kadar ucuz olsun, para kazandırmadıkça işe yaramaz! Bu işin inceliklerine ben hakimim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,233,141
Üyeler
201,128
Son üye
GaddarKerim1

Geri