Vatanpc En Ucuz Asrock Challenger Rx9070xt 36.319tl

Valla uzun saatler yukte kullaniyorum. Belki bende sikinti vardir diye gemini ye sordum sunu yazdi.
Tavsiye:

En sessiz çalışan RX 9070 XT modellerinden birini arıyorsanız; Sapphire Nitro+, Sapphire Pulse veya PowerColor Red Devil serilerine yönelmeniz önerilir.
Edit: yanlış link

Boyle bir liste isinizi gorur belki ses konusunda
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hocam ben videoya bakmiyorum kendi deneyimimi soyluyorum. Kasa masamin ustunde ve kafamla arasinda 50cm yoktur. Ve sessiz. Simdi ne diyeyim ben sesli mi diyeyim:)

Ekler

• 26038.webp
    26038.webp
    269.6 KB · Hit: 28
Boyle bir liste isinizi gorur belki ses konusunda
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hocam ben videoya bakmiyorum kendi deneyimimi soyluyorum. Kasa masamin ustunde ve kafamla arasinda 50cm yoktur. Ve sessiz. Simdi ne diyeyim ben sesli mi diyeyim:)
Hocam zaten oyunlarda pek ses çıkaracak bir gpu değil ki o yüzden farketmez dedim challanger da örneğin yüzde 27 fan 1440p taa native özellikle samsung vrm olan seriler çok daha sessiz olabilir

Hocam zaten oyunlarda pek ses çıkaracak bir gpu değil ki o yüzden farketmez dedim challanger da örneğin yüzde 27 fan 1440p taa native özellikle samsung vrm olan seriler çok daha sessiz olabilir
Anladim hocam eyvallah. Iyi aksamlar dilerim. 4k fark ben de vermezdim acikcasi ikisi arasinda kalsam. Ilk mesajimda dedigim gibi fark yoksa pulse tercih edilebilir. 4k da az para degil.

Anladim hocam eyvallah. Iyi aksamlar dilerim. 4k fark ben de vermezdim acikcasi ikisi arasinda kalsam. Ilk mesajimda dedigim gibi fark yoksa pulse tercih edilebilir. 4k da az para degil.
Aynı fiyatta hangisi seçilir bilemiyorum board analys göremedim challenger için amd kart alacak olsaydım şuanda tek dikkat edeceğim şey samsung mu hynix mi diye bakmak olurdu maalesef onu da kartı takmadan bilemezsiniz yeni kartların çoğu Samsung zaten bildiğim kadarıyla.

Ben prime 10 dklik furmark paylaşmıştım. Buraya da ekleyeyim. challenger ile çok benzerler boyut olarak. Soğutma da çok farklı olmaz heralde. Tel uygulamasi 39-40 db ölçtü. Konuşunca 55-60 gösteriyordu. Benim şansıma vram sıcaklıkları hotspota göre çok iyi. 39-40 db undervolt sonrası biraz daha düşer diye düşünüyorum. Kart 310w çekiyor stok haliyle. Undervoltla güç tüketimi bir 50w düşüyor galiba.

Ekler

• 41558.webp
    41558.webp
    949.2 KB · Hit: 22
Ben prime 10 dklik furmark paylaşmıştım. Buraya da ekleyeyim. challenger ile çok benzerler boyut olarak. Soğutma da çok farklı olmaz heralde. Tel uygulamasi 39-40 db ölçtü. Konuşunca 55-60 gösteriyordu. Benim şansıma vram sıcaklıkları hotspota göre çok iyi. 39-40 db undervolt sonrası biraz daha düşer diye düşünüyorum. Kart 310w çekiyor stok haliyle. Undervoltla güç tüketimi bir 50w düşüyor galiba.
Şans değildir samsung vramdir hocam gpu z den bakabilirsiniz eski kartlar maalesef hynix vramler de +90 bile görüyordu 72 çok tatlı bir değer vram temp için

Şans değildir samsung vramdir hocam gpu z den bakabilirsiniz eski kartlar maalesef hynix vramler de +90 bile görüyordu 72 çok tatlı bir değer vram temp için
Doğrudur hocam detayını bilmiyorum. Eski kartımdan yüksek vram değerlerine alışmışken bu değeri görünce kartı iade etmekten vazgectim 🤣🤣

Doğrudur hocam detayını bilmiyorum. Eski kartımdan yüksek vram değerlerine alışmışken bu değeri görünce kartı iade etmekten vazgectim 🤣🤣
Evet çok şikayet vardı amd çıkıp bir açıklama yapmasa da adam akıllı samsunga geçtiler sonradan güncel çoğu kart samsung vram ile geliyor

Test doğruysa challenger 60a zor çıkıyor

Pulse en sesli modellerden biri çoğu teste göre ama kimse oturup full yükte o kadar kullanmadığı için normaldir
Yanlış bilgi vermeyelim hocam pulse kartın sıcak çalışmasına müsaade ettiği için asla 1200rpm lerin üzerine fan hızını çıkarmıyor dolayısı ile tüm testlerde en sessiz çalışanlardan biri olarak yer alıyor. Saatlerce tam yükte kullanılsa dahi bu durum geçerli.Bunu da kalın soğutma bloğu sayesinde yapıyor.

Yanlış bilgi vermeyelim hocam pulse kartın sıcak çalışmasına müsaade ettiği için asla 1200rpm lerin üzerine fan hızını çıkarmıyor dolayısı ile tüm testlerde en sessiz çalışanlardan biri olarak yer alıyor. Saatlerce tam yükte kullanılsa dahi bu durum geçerli.Bunu da kalın soğutma bloğu sayesinde yapıyor.
Hangi kalın soğutma bloğu? Güncel pulseler için Samsung vramler ile sessizlik yönünde hakkı olabilir ki çoğu model aynı az çok ama hynixlerde gördük pulseyi :D
Bahsettiğin kalın blok şu 5 bakır boru olan mı? Yoksa 360w çeken tepe modeller ile olan kıyaslamalardan mı bahsediyoruz? Malum pulse o kadar watt çekmediği için benzer düzeylere gelebilir.
Edit: kaynak techpowerup

Ekler

• 1000142724.webp
    1000142724.webp
    41.6 KB · Hit: 15
Son düzenleme:
Hangi kalın soğutma bloğu? Güncel pulseler için Samsung vramler ile sessizlik yönünde hakkı olabilir ki çoğu model aynı az çok ama hynixlerde gördük pulseyi :D
Öncelikle kart ölçülerine bakarak kabaca karşılaştırmanızı yapabilirsiniz bunun yanında ayrıntı isterseniz soğutucu ızgara katmanlarını inceleyebilirsiniz. Yazılım tarafında gerektiği kadar sıcak çalışmasına müsaade ediyor böylece en sessiz çalışan 9070xt lerden biri haline geliyor. Detaylı inceleme Nebi Akgün ün kanalında mevcut bakabilirsiniz.

Geri