İşte sorunda bu anlamak mı istemiyorsunuz siz ? Sabahten beri orada zaten anlatmaya çalıştığımda kime göre ve meye göre kimin kaynağına göre bu yüzden bir birimize düşman oluyoruz oysaki gaye aynı diyorum ama inatla anlamak istemiyorsun
Mesela vahdettin’nin öyle olduğunu nerden biliyorsun ? Bana YouTube dan izlediğin içerikle veya okulda öğrendiğin tarihle gelme hocam bana kanıt sun belge sun anlat dayanak koy cümlelerinin arkasına
(Yanlış anlama yine bu bu videoyu kaynak olsun diye atmıyorum ilk ve orta kısımalrı es geçebilrisin ben son kısmı yani “cesaret” dediği yerden itibaren son kısmı sana ithafen/hitaben amaçlı paylaştım)
o zaman vatanı sevmekle atatürkü sevmenin ne alakası var ? Mesela atatürkten öncesini seviyoruz bir sorunumuz yok tercih meselesi der kapatırız o nasıl mantık ?
Ayrıca ben orda vatanı sevemek ile bağdaştırmadım ki vahdettini benim orada demek istediğim sizin öğrendiğiniz tarih size korkak/hain bei vahdettin kahraman bir atatürkü anlatıyor ve buna inanıyorsunuz bizim öğrendiğimiz tarih ise bize atatürkün bir kahraman değil başka bir şey olduğunu öğretiyor bizde ona inanıyoruz ama günün sonunda 2 tarafta aslında vatanını sevdiği için atatürkü seviyor veya sevmiyor yani niyetimiz aynı sadece tarihi kaybağımız ve bakış açılaırmız ve düşünme şeklimiz farklı ama gaye aynı bu yüzden bir birimize düşmek anlamsız demeye çalışıyorum
Tabi analamak istemeyene destan yazsam anlamaz
İşte sorunda bu anlamak mı istemiyorsunuz siz ? Sabahten beri orada zaten anlatmaya çalıştığımda kime göre ve meye göre kimin kaynağına göre bu yüzden bir birimize düşman oluyoruz oysaki gaye aynı diyorum ama inatla anlamak istemiyorsun
Mesela vahdettin’nin öyle olduğunu nerden biliyorsun ? Bana YouTube dan izlediğin içerikle veya okulda öğrendiğin tarihle gelme hocam bana kanıt sun belge sun anlat dayanak koy cümlelerinin arkasına
(Yanlış anlama yine bu bu videoyu kaynak olsun diye atmıyorum ilk ve orta kısımalrı es geçebilrisin ben son kısmı yani “cesaret” dediği yerden itibaren son kısmı sana ithafen/hitaben amaçlı paylaştım)
-Turgut Özakman / Vahdettin, M. Kemal ve Milli Mücadele
-Sinan Meydan / Cumhuriyet Tarihi Yalanları 1. Kitap.
Şunu da belirteyim, benim zamanımda okulda öğretilen tarihle Vahdettin'e düşman olman bir yana, tanıman mümkün değildi. Benim bilgi birikimim ve hayat görüşüm okulda öğretilenlerle değil, okuldan sonra kazandığım okuma alışkanlığımla oluştu. Lisede olduğum gibi kalsaydım, linkini attığın videonun açıklama kısmında yazan zihniyet gibi bir şey olurdum zaten.
Ne alaka lan? Kim sana dedi vahdettini sevmiyoruz diye vahdettin yerinde sen ben olsam en kötü padişahı yerinde olsa yaptığının 10 da 1i yaapmazsınız o yüzden ata ayrımı yayapılmaz. Atan kötü yapmışsa yapmıştır ama bu demek değildir ki atan olmaktan çıkıyor. Bak senin dedenin babası veya dede ne yaptı Atatürkün liderliğinde Türkiyeyi kurdu yani Atatürk tarafını sevmemek demek direkt kendi atana ihanet etmek demek atan şeyh sait değilse tabi. İslamiyeti niye sevmem sizin gibi sırf müslüman iyidir, dinsiz ahlak olmaz diyenler yüzünden. Sanıyorsunuz ki biri Allah diyorsa iyi demiyorsa kötü kıt anlayışınız var. Ayrıca kaynağımız KURAN da yazıyor açıkça gruba, partiye, mezhebe ayrılmayın yazıyor siz müslümanlar daha kuranı okumuyorsunuz peygamber der kediye köpeğe kötü davranır domuz eti yemrz haram yer. Ben sizle aynı dinde değilim.
Hocam az yukarı çık görürsün vahdettin’i sevmeyenleri çünkü bazılarınız sosyal medyadan tarih öğreniyor ve gelip vahdettinin üleksini terk edip kaçan hain olarak görüyor
Aynı şekilde 2 gram tarih öğrenip II.Abdülhamid sarayından bile çıkmayan korkak ve beceriksiz bir padişahtı diye iftira atıyorlar ama bilmiyorlarki şu ülkede bugün bile o zamanda o durumda ülkeyi II.Abdülhamid’in yönettiği kadar iyi yönetecek 1 tane bile adam yoktur varsada 1 elin parmağını geçmez ama atamız II.Abdülhamid’e bir ton laf ediyor,iftira atıyorlar. işte gidip sosyal medyadan tarih öğrenince öyle oluyor
Ayrıca İnanın Müslümanlık ile hiç bir alakası yok ben tarihte gayet’de Müslüman olmayan başka dinlere inançlara sahip olan başka önemli bazı şahıslarıda seviyorum,takdir ediyorum yani Atatürk sırf müslüman değil veya sırf alkol içiyor diye sevmemem gibi bir şey söz konusu ama işte sizlere böyle öğretiyorlar sırf bu yüzden sevmediğimizi düşündürtüyorlar bu yüzden böyle devam ediyoruz oysaki ben yine vatanım ve milletim için atalarımıza yaptıkları için sevmiyorum (ve hayır atam şey said falan değil atalarım cephede bizzat savaşanlar ve onların aileleriydi vs..)
Hocam mesela bir düşünün eğer bir Müslüman lider çıksa ülkenin yönetimine ve deseki
“herkes kapanacak tüm kadınlar hijap giyecek giymeyen öldürülecek karşı gelen susturulacak“ ne olurdu ?
Ben söyliyeyim mi , O kişi’nin Rejimi devam edene kadar bir kaç kişi ses etsede açıkça kimse ses edemez konuşamazdı tarih kitaplarındada övgüyle bahsedilirdi çünkü rejim onun rejimi ama onun rejimi devrildiği an eğer o rejimi yaşamış olanlar bizzat hayattaysa ne var ne yok ortaya dökülür diktarör olarak kabul edilir bilemem ne olur falan filan değil mi peki başkaları daha önce tam tersini yaptığında neden kisme diktatör ilan etmedi veya laf etmedi onun yerine bahaneler uydurarak kabullendi ?
İngiltereye kaçtı adam anglikanizmin tam göbeğine daha ne yapsın Siyasi görüşlerin annenden babandan duyduklarından ibaret, Atatürk'e de düşmanmışsın. Çok acayip cidden
Ayrıca Bir insan sadece Ailesi müslüman diye müslüman’lığı seçecek diye bir şey yok yani bazılarımızın kendimiz araştırıp okuyup edip bu dini seçtiğimiz gibi bir seçenek niye aklınıza hiç gelmiyor
Aynı şekilde bir insan sırf ailesi seviyor veya sevmiyor diye de birini sevecek veya sevmeyecek diye bir kaide ‘de yok evet haklısın sırf ailesi müslüman diye müslüman olan ama dinini öğrenmeyen ,uygulamayan müslümanlar ve aynı şekilde sırf ailesinden veya çevresinden duydu diye atatürkü sevmeyenler kuranı tuvalete attı gibi halk efsanesine inananlar vs. de çok fazla var AMA bu herkes öyle her kes o yüzden müslüman ve her müslüman o yüzden sevmiyor diye bir şey yok bunu önce bir öğrenin farkına varın
-Turgut Özakman / Vahdettin, M. Kemal ve Milli Mücadele
-Sinan Meydan / Cumhuriyet Tarihi Yalanları 1. Kitap.
Şunu da belirteyim, benim zamanımda okulda öğretilen tarihle Vahdettin'e düşman olman bir yana, tanıman mümkün değildi. Benim bilgi birikimim ve hayat görüşüm okulda öğretilenlerle değil, okuldan sonra kazandığım okuma alışkanlığımla oluştu. Lisede olduğum gibi kalsaydım, linkini attığın videonun açıklama kısmında yazan zihniyet gibi bir şey olurdum zaten.
Açıklamadaki zihniyetle ilgili bir şey demedim ki ben zaten o linki atınca otomatik geliyor ben orada zaten özellikle video’yu neden artığımı ve hangi kısmını sana ithaf ettiğimi de söyledim
Ayrıca konuya dönecek olursak hocam napim okuduğun kitapları ben ? Yani ben sana orada “Kanıt” sun benimle delil ve kanıt ile konuş “Konuştuklarının arkasını doldur” dedim yani okuduğun kitap mı dolduruyor konuştuklarının arkasını ? Ee o zaman benim dediğim den ne farkın kalıyor ki bende zaten tarihi bu şekil öğreniyorsunuz sorun o demiştim
Yani bu nasıl bir mantık aynı şekilde Atatürke karşı tam tersi görüşte olan tarihçilerde var. Ama bir diğer sorun ne biliyor musunuz ? Fark ettiyseniz “görüşte olanlar” dedim yani o kitaplar bizim değil kitabı yazan şahsın görüşleri bizim ülkedeki insanların en büyük sorunlarından biride bu kendi görüşlerimizi geliştirmiyoruz kendimiz bizzat bir şeyleri araştırmak delilleri incelemek okayı analiz etmek ve derleyip düşünüp kendi görüşümüze karar vermek kendi argümanlarımızı üretmek yerine maalesef başkalaırnın düşüncelerini kendi düşüncelerimiz miş gibi sahipleniyoruz ve bu atatürk konusuna veya tarih konusuna özel değil siyasetten tut bir ürüne veya hizmete kadar ordan tut bir kişiye,topluma kadar olan her alanda bu şekilde kendi düşüncelerimiz yerine insanlar başkalarının görüşlerini sahipleniyor
beyni münasip biyerinde olan insanlar bunlar çok kafaya takmicanda ister istemez kafaya takıyor bazen insan ama bunlardan gercekten bisey olmaz yani olsa olsa beyaz yaka ya da memur olurlar bunların sey zora gelmez senin hayatına bisey katabilecek insanlar degiller ondan gecinmeye gerek yok
Hiç sormayın hocam maalesef bu tarz insanlarda var islamda yani dini daha zorlaştıran veya aynı şekilde peygamberimiz birlik olun derken insanları cematlere bölen ve bir birine karşı yapan bir birine iftira atan yoksuzluk yaoan işte peygamberimizin ve sahbelerin savaşta açlıktan karnına taş bağladığını insanlara hatırlatırken kendisi ve akrabaları saray gibi evlerde lüks içinde yaşayanlar , Hristiyanlık dinindeki Rahip gibi Günah çıkaranlar vs… hiç sormayın sırf bu yüzden insanlar islama karşı oluyor böyle tipler yüzünden
Şuan bana göre islamı en güzel yaşayanlar sonradan islama, araştırarak ve kalben geçen ve bizdekiler gibi dini zorlaştırmak yerine kolaylaştıran aklı başında olan kafasını kullanan bizimkiler filistinde olanları görüp sırf kendi çıkarları için susarken müslüman olamasa dahi insanlık ve vicdanı için kariyerinden dahi vazgeçip hapse girme riskinide göze alıp sesini çıkaran yeni islam ümmeti bence
Size tavsiyem islamı insanlara göre değil Kutsal Kitab’ı kuran’ı kerime göre ele alın ve değerlendirin
beyni münasip biyerinde olan insanlar bunlar çok kafaya takmicanda ister istemez kafaya takıyor bazen insan ama bunlardan gercekten bisey olmaz yani olsa olsa beyaz yaka ya da memur olurlar bunların sey zora gelmez senin hayatına bisey katabilecek insanlar degiller ondan gecinmeye gerek yok
Hiç sormayın hocam maalesef bu tarz insanlarda var islamda yani dini daha zorlaştıran veya aynı şekilde peygamberimiz birlik olun derken insanları cematlere bölen ve bir birine karşı yapan bir birine iftira atan yoksuzluk yaoan işte peygamberimizin ve sahbelerin savaşta açlıktan karnına taş bağladığını insanlara hatırlatırken kendisi ve akrabaları saray gibi evlerde lüks içinde yaşayanlar , Hristiyanlık dinindeki Rahip gibi Günah çıkaranlar vs… hiç sormayın sırf bu yüzden insanlar islama karşı oluyor böyle tipler yüzünden
Şuan bana göre islamı en güzel yaşayanlar sonradan islama, araştırarak ve kalben geçen ve bizdekiler gibi dini zorlaştırmak yerine kolaylaştıran aklı başında olan kafasını kullanan bizimkiler filistinde olanları görüp sırf kendi çıkarları için susarken müslüman olamasa dahi insanlık ve vicdanı için kariyerinden dahi vazgeçip hapse girme riskinide göze alıp sesini çıkaran yeni islam ümmeti bence
Size tavsiyem islamı insanlara göre değil Kutsal Kitab’ı kuran’ı kerime göre ele alın ve değerlendirin
Sende herkesi kendini entellektüel sanan cahil diye damgalıyosun. Objektif olarak yaklaştığını söylüyorsun ama fikirlerin taraflı ve dışa tamamen kapalı. Bi müslümanın bi dinsizi anlaması çok zor. Bi insanın kutsalına laf söylenmesi ona farklı gözle bakılması insana garip gelir evet. Ama anlamak içinde dindar kişiliğinin müsade etmeyeceği düşünceleri seninde düşünmen gerek.
Bu ülkede şunu gördüm anladım. Alevisi sünnisi kürdü ermenisi herkeste bi mağdur edebiyatı var. Bu ülkede şeytan muamelesi yapılan, uydurulmuş hikayelerle mal gerizaklı olarak yaftalanan, hani beynini göster o zaman beyninde yok diye itibarsızlaştırılan, mizah aracına çevrilen, toplumdan dışlanan, ülkesinde kendi varlığını kabul ettiremeyen bir ateistin ben mağdur edebiyatı yaptığını görmedim. Hepsi kendi halinde takılan konsolide olmamış ve ülke güvenliğine tehdit oluşturmayan insanlar. Kaldıki bu insanları mecliste temsil eden veya toplumda fikirlerini duyurabileceği bi yerde yok. Ondandır bu insanlar bu hayattan bu ülkeden bıkmış ve tartışmalarda kelimelerini esirgemiyor hakaret edip geçmeyi seçiyorlar. Biraz da sen empati yap. Başka yönlerden bak. Mağdur edebiyatı yapma
Dürüst olmak gerekirse sana bu konuda katılmıyorum.
(Doğru anlamak için sonuna kadar oku lütfen.)
Bak, sen kendi halinde bir ateist olabilirsin ama en azından ben 100 ateist gördüysem sadece 2-3 tanesi, hadi 5 tanesi diyelim, düzgün, kendi halinde, milletin dinine saygı duyan düzgün insandı. Ve dışarıda düzgün, kendi halinde olan ama klavye başında nelere dönüşenleri de biliyorum. Dediğim gibi, hepsi öyle değil ama benim denk geldiğimin çoğu öyle, özellikle de İstanbul'daki çoğu ateist öyle, gözlemlediğim kadarıyla.
Bak mesela Avrupa'daki vs. gibi olsa hiç sorun yok. Bak, Hristiyanlar adama soruyor: “İsa'ya inanıyor musun?” diye. Mesela adam düzgünce “Hayır, ben inanmıyorum, aklımda bazı sorular var vs.” diyor ve genelde kimse kimsenin dinine karışmıyor, saygı gösteriyor. İşte kimse papazlara, rahibelere veya giyimlerine veya kiliselere bir şey demiyor. Ama bizde öyle değil. En ufak bir şeyde direkt dine saldırıyorlar.
Mesela bir tane sözde hoca yolsuzluk yapıyor, adam gelip İslam'a laf ediyor. Veya Cübbeli Ahmet gibi mahlukatlar saçma sapan konuşuyor, dini kendi bile bilmeden anlatıyor ve kötü anlatıyor; adamlar yine İslam'a saldırıyor hemen. Veya hırsızlar hicap giyip hırsızlık yapıyor. Hırsızın yakalanması ve hicap ile bu suçu işleyerek başkalarının dinine saygısızlık yaptı diye daha ağır ceza talep etmek yerine “Hicap giymek yasaklansın.” diyor mesela. Bunun, bir kullanıcıyı yasaklamak yerine direkt sosyal medya platformunu yasaklamak veya aynı şekilde bir oyunu yasaklamak yerine direkt Steam'i yasaklamak, Discord'daki çeteleri yakalamak yerine direkt platformu yasaklamaktan, engel koymaktan ne farkı var mesela?
(Sırf İsrail'in soykırım uyguladığı kişiler Müslüman diye ben “gidip İsrail'e maddi destek olacağım, gidip Starbucks'ta kanki kahvemi yudumlayıp yanına Big Menü McDonald's burgerimi yiyeceğim” diyen #$~${€|€|€|$$| saymıyorum bile.)
Yani yoksa sırf ateist diye birine kin gütmüyoruz. En azından ben gütmüyorum. Benim için önemli olan saygılı, düzgün bir insan olması.
Ama işte bence Türkiye'de özellikle sosyal medyanın etkisiyle ateistlik çok farklı yerlere çekildi. Yani ateistlik normalde bir dini inanca sahip olmamaktır, bir Tanrı'ya inanmamaktır. Ama Türkiye'de ateistlik sanki İslam düşmanı olmak olarak görülüyor ve uygulanıyor bence. Yani ateist olunca yanında İslamofobi pasif özellik olarak geliyor gibi. Ateist olan kimi görsem bir İslam düşmanlığı, nefreti var. “Ama dediğim gibi, hepsi değil, çoğunluğu.” (Ki çoğunluğu %99 anlamına gelmez, illa %51 de çoğunluktur. He, ama benim denk geldiklerimin en az %90'ı öyle.
say 18k girdim mezuna bırakıp seneye eadan işletme bakıcam 3 senedir falan abd borsaları kripto ve vadeli işlemlerde işlem yapıyorum övünmek gibi olmasın birazda tecrübem olduğunu düşünüyorum bi şekilde banka veya aracı kuruma atılıp yatırım danışmanlığı falan yapmak istiyorum allah izin verirse
say 18k girdim mezuna bırakıp seneye eadan işletme bakıcam 3 senedir falan abd borsaları kripto ve vadeli işlemlerde işlem yapıyorum övünmek gibi olmasın birazda tecrübem olduğunu düşünüyorum bi şekilde banka veya aracı kuruma atılıp yatırım danışmanlığı falan yapmak istiyorum allah izin verirse