Yardım R5 5600’E Nasıl Oc Yapılır?

UnlegitPanda

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
788
Selamlar işlemcime OC yapmak istiyorum, anakart olarak B550 kullanıyorum. İşlemci soğutucusu olarak Thermalright Phantom Sprit 120 kullanmaktayım ancak nasıl OC yapılır bilmiyorum. Yardımcı olabilicek var mı?

Biosa girmeniz lazım. Birkaç video var burada anlatmamızdan daha detaylı olur. Bilmiyorsanız uğraşmanızı tavsiye etmem. Yeni bir işlemci ya da ekran kartı almak kadar performans artışı olmaz. Voltajı çok yükseltmemeye dikkat edin

Biosa girmeniz lazım. Birkaç video var burada anlatmamızdan daha detaylı olur. Bilmiyorsanız uğraşmanızı tavsiye etmem. Yeni bir işlemci ya da ekran kartı almak kadar performans artışı olmaz. Voltajı çok yükseltmemeye dikkat edin
Bence değecek bir performand artısi var ama islemci slikon kalitesi de önemli galiba

Eski tip OC yerine PBO ve CO yapması yeterli olacaktır zaten. Bunun içinde Advanced CPU Setting kısmına gir sonrasında Procession Boost Overdrive sekmesine gir Advanced yap +200 mhz değeri verip sonrasında CO kısmından Allcore -20 ver yeterli olacaktır. Bizzat da benim eski tip OC nasıl yapılır adlı videom

Eski tip OC yerine PBO ve CO yapması yeterli olacaktır zaten. Bunun içinde Advanced CPU Setting kısmına gir sonrasında Procession Boost Overdrive sekmesine gir Advanced yap +200 mhz değeri verip sonrasında CO kısmından Allcore -20 ver yeterli olacaktır. Bizzat da benim eski tip OC nasıl yapılır adlı videom
Teşekkürler, sadece bu iki ayarı mı değiştirmem gerek.

Ekler

• image.webp
    image.webp
    898.6 KB · Hit: 12
+200 mhz değeri evet doğru Curve Optimizer kısmından Negative 25 ver

+200 mhz değeri evet doğru Corve Optimizer kısmından Negative 25 ver
20 vermiştim 25 e düşüreyim mi?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ayrıca PBO limits autoda mı kalsın?

20 vermiştim 25 e düşüreyim mi?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ayrıca PBO limits autoda mı kalsın?