Ryzen 5 7500x3d Vs 9700x: En İyi Oyun İşlemcisi Hangisi?

hocam 7800x3d çok ısınıyor ya kafamda hep daha kısa ömürlü olur diye kodlamışım çok fazla da araştırmadım bu işlerde de yeniyim bu işlemciler ısınmadan bağımsız uzun ömürlü oluyorlar değil mi
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

bende 9700 tarafına daha yakınım hem sıvı soğutucuyada ekstra para vermek durumunda kalmayacağım, insanlar işlemci fiyat farkına bakarken bence bunu gözardı ediyorlar , buda bir fiyat farkıdır sonuçta , peki hocam güç kaynağı sorum hakkındai düşüncen nedir sence hangisi mantıklı
Isınmayla ömrün hiçbir alakası yok ki zaten kaliteli bir hava soğutucu kurtarır bende yakında bir sistem toplayacam aynı işlemci kullancam görüntüde istediğim için 360 sıvı soğutma tercih ettin kule fan olarak en uygunlardan fz6 pro iş görür

hocam 7800x3d çok ısınıyor ya kafamda hep daha kısa ömürlü olur diye kodlamışım çok fazla da araştırmadım bu işlerde de yeniyim bu işlemciler ısınmadan bağımsız uzun ömürlü oluyorlar değil mi

bende 9700 tarafına daha yakınım hem sıvı soğutucuyada ekstra para vermek durumunda kalmayacağım, insanlar işlemci fiyat farkına bakarken bence bunu gözardı ediyorlar , buda bir fiyat farkıdır sonuçta , peki hocam güç kaynağı sorum hakkındai düşüncen nedir sence hangisi mantıklı
7800x3d için 3klık hava soğutma gayet yetiyor. zaten en kötü 1.5-2k soğutma almanız lazım cebinizden ekstra 1-1.5k cıkıyor

işlemci fiyat farkı tamam da kule tipi tek fanlı soğutucuyla 7800x3d yi soğutabilirmiyim peki bide sıvı soğutucu masrafı açarsa başıma maalesef o kadar çıkamam
Yarın gaming gecesi var eğer ordan 6 x 6 bakır borulu çift fanlı kule tipi düşeribilirsen çok daha uyguna gelir, eğer bulamassanda Montexh Nx600 düşünebilirsin

Yarın gaming gecesi var eğer ordan 6 x 6 bakır borulu çift fanlı kule tipi düşeribilirsen çok daha uyguna gelir, eğer bulamassanda Montexh Nx600 düşünebilirsin
Evet benim bahsettiğim soğutucuda gamegecesine geliyor hocam haberiniz olsun

Bende düşerse 9800x3d için Thermal right phantom spirit yeterlimidir işlemci için
Yeterli hocam tabi bi sıvı soğutma performansı beklememek lazım ama kurtarır bi problem çıkartmaz yazın 70leri kışında 60 larda takılır tabi hava akışı güzel olan bi kasa için konuşuyorum

Yeterli hocam tabi bi sıvı soğutma performansı beklememek lazım ama kurtarır bi problem çıkartmaz yazın 70leri kışında 60 larda takılır tabi hava akışı güzel olan bi kasa için konuşuyorum
Soğutucuyu henüz almadıysanız almayın fiyatı saçma pahalı

Soğutucuyu henüz almadıysanız almayın fiyatı saçma pahalı
3000 tl fiyatı

9700X daha iyi bi işlemci.

9700X hoplatır, bu ikisini karşılaştırmak saçma.

2k oynayacaksan 9700x zaten daha iyi 2k 4k oyunculukta 9700x 7800x3d den bile daha iyi güç kaynağına gelirsek yükseltmeye değer ama yükseltmesen de bir şey kaybetmezsin emin ol. Kesinlikle 9700x al kesinlikle ama pişman olmazsın. Hatta iyiki almışım dersin.

OYUN İÇİNSE NET X3D
Geldi 1 cahil daha :D 9700X 7800x3d dengi kardeşim ayrıca adam 2k oyunculuk diyor 2k da 9700x saplar geçer

Her türlü 9700X.

Geri