Bilgisayar Montaj Hakkı Nedir?

Evet arkadaşlar gittim kasamı zor bela aldım gittiğimde kasamın daha yarısını toplamamış bile yedi saattir ne yaptığını sordum farklı işinin olduğunu söyledi başında durarak bilgisayarımı toplattırdım kule tipine takamadı gittim ben taktım yanlış ürünü aldığımı söyledi başta fakat ürünün doğru olduğunu söyledim işin sonunda benim kendi ellerimle yarı yarı topladım sistemi tam tamına 4000 abartmıyorum 4000 TL montaj ve windowscunun fiyatı istedi windows kurulumunun 1000 TL olduğunu montajın 2000 TL olduğunu ek olarak da bazı kablolar da ve vidalarda eksik olduğunu söyledi o kablolari ek kablo çektiğini söyledi göster dediğimde kablolar kasanın içerisinde kaldı gösteremem dedi fakat yalan soyledigini yüzüne vurdum mesleği hakkında bana karşı biraz atarlandı benden dahamı iyi biliyorsun ayakları yaptı işin sonunda ben gittim Forum’u gösterdim sizlerin yazdıklarını tek tek gösterdim utanmadan, yüzü kızardı diyebilirim işin sonunda 2000 TL hesabı kapatmış olduk ve kasamı aldıktan sonra onu şikayet edeceğimi söyledim eksik tüm parçalarımı aldım tüm parçalarımı kontrol ettim herhangi bir Allah’tan sorun yoktu zaten başımda topladı sistemi şu an şikayet edebileceğim yerleri araştırıyorum ek olarak işletmenin yerini ve adresini adını yaymanın yasak olmadığına emin olduktan sonra topluma açık bir şekilde de paylaşacağım yolu düşen düşmesin.
Modlara sor isimi yaymak yasak degildir bence

Garip bi durum cpu frame den dokayi o braket cikmistir. Az once ben kasa degisimi yaptim. Eski kasadan yeni kasaya aktardim her seyi hic vida eksigi olmadi aldigim kasada ssd hdd psu anakart icin her turlu vida vardi hatta plastik kelepce bile cikti. Yani ben yavas yavas dikkatli dikkatli topladim bir kac saate bu benim ilk defa kasagi 0 dan baska kasaya kurmamdı. Daha once sogutucu degistirdim hic vida problemim vs olmadi. Alinan urunlerin uyumlulugu uyvun oldugu surece ki bu uyumluluk yazar sorun olmaz diye dusunuyorum. Elinde baska is olabilir bu yuzden zaman alir anlarim ama bi windows kurmaya 1000 lira gercekten sacma fiyat. Sadece 3 5 tiklama yapip bekliyorsun. Orjinal windows desen 6k 7k fiyatta haliyle orjinal degil. 3 ihtimal var crack/5 10 liralik key/lisanssiz . Driver kuruyorsa olabilir. Ben bilgisayarci degilim. Baskasinin bilgisayari ile ugrasmak da istemem cunku zamaninda iyilik yaptigim insanlar ile isin sonunda aram bozuldu. Bilgisayarcinin avukati da degilim. Bence 4k fiyat kesinlikle degmez. Duzenli iscilik vs yapiyorsa belki diyebilirim. Bilmiyorum. Topladigin parcalarin hangisine uyumsuz dedi merak ediyorum. Yazabilir misin? Bazi bilgisayarcilara asiri gicik oluyorum. Adam yarini yokmus gibi vida sıkıyor elinde makine anakartin vidasini sokmeye yarim saat harcadim. Bu hareketli parca degil araba degil telefon degil neden cok sıkıyorsun. Cikmiyor iste yalama olacak diye korkuyorum bastirsam anakart yamulacak neden. Hafiften sık yeter.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ayrica atomu parcalamiyorsun her parcanin gorevi baglanti yeri var yillardir boyle en kotu foruma konu acarsin kullanim klavuzunu okursun bi sekilde cozersin neden fiyat belirlenmez bastan bu ayri komedi. En azindan 1k-2k arasinda degisir sistemi ben toplamadim olurda eksik vs cikarsa senin kullanabilmen icin birsey ekleme cikarma yapilir sabit degil dersin. Sogutucu takamamasi tam komedi. Benim aldigim sogutucunun bile resimli klavuzu var resimden de mi anlamiyorsun demezler mi adama? Ek kablo cektim diyip gosterememesi de ayri komedi. Yaltifin isi gostermek cok mu zor alt tarafi yan kapagi acip bu kablo diyecen. Cok mu zor?

En iyisi kendin birleştirmen.Zaten ödemeyi kasa tamamlandıktan sonra isteyen birine güven olmaz.

Olayla ilgili bir güncelleme yapmak istiyorum gerçekten bir drama mevzusuna döndü dün akşam saatlerinde bilgisayarcı beni tekrardan aradı yaptığı işlem karşısında aldığı paranın yetersiz olduğunu ekstra olarak hesabı eklemeyi unuttuğu bir rakam varmış bileşenler ikinci el toplama olduğu için işlemcim anakartın biosu eşleşmediği için yazılım güncellemesi yapmış bu rakama eklemeyi unutmuş bunun fiyatını 2000 TL olduğunu fakat sonradan talep ettiği için 1000 TL daha talep etti ( yaptığı işlem doğru anakartta işlemci hatası veriyordu format falan atamıyordu fakat iki dakka sürmedi biosu güncellemek 🤣) ben de müsait olmadığımı ve yarın arayacağımı söyledim ben vermemeyi düşünüyorum

Olayla ilgili bir güncelleme yapmak istiyorum gerçekten bir drama mevzusuna döndü dün akşam saatlerinde bilgisayarcı beni tekrardan aradı yaptığı işlem karşısında aldığı paranın yetersiz olduğunu ekstra olarak hesabı eklemeyi unuttuğu bir rakam varmış bileşenler ikinci el toplama olduğu için işlemcim anakartın biosu eşleşmediği için yazılım güncellemesi yapmış bu rakama eklemeyi unutmuş bunun fiyatını 2000 TL olduğunu fakat sonradan talep ettiği için 1000 TL daha talep etti ( yaptığı işlem doğru anakartta işlemci hatası veriyordu format falan atamıyordu fakat iki dakka sürmedi biosu güncellemek 🤣) ben de müsait olmadığımı ve yarın arayacağımı söyledim ben vermemeyi düşünüyorum
ne alaka ikinci el olmasıyla :D bios güncellemek 5 dakikalık iş 2000 lira mı istiyor, sen en başta giderek hata yapmışsın kardeşim

Yaşadığım yer küçük olunca müşteri de az bu doğrultuda buldu beni dükkanın elektrik su faturasını bana kitlemeye çalışıyor herhalde bir daha teknik servise ihtiyacın olursa kesinlikle merkezi bir yeri tercih ederim artık

ne alaka ikinci el olmasıyla :D bios güncellemek 5 dakikalık iş 2000 lira mı istiyor, sen en başta giderek hata yapmışsın kardeşim
İstediği rakam fiyasko montaj kurulum teslime başta 4000 istedi bu 2000i ekleyince 6000 talep ediyor 🤣🤣🤣🤣

Sahibinden’de dükkanının bilgisayar ilanları var DDR4 8 GB RAM , GTX 900lü bir ekran kartı olan sisteme 30.000 fiyat yazmış açıklamaya da ekran kartın 3060 yaparsam 50.000 TL olur tarzında bir açıklama yapmış bunları sektörde nasıl anlamıyorum içine girince iyice komikleşiyor durum

yaparlar kardeş.kasa temizliğine bile 1200-1500 tl isteyen var.al bir ufak şarjlı süpürge soğuk kademesine al,birkaç dk tutuyor işlem.ama bilmeyen insan bilgisayarcıya koşuyor.

Yaşadığım yer küçük olunca müşteri de az bu doğrultuda buldu beni dükkanın elektrik su faturasını bana kitlemeye çalışıyor herhalde bir daha teknik servise ihtiyacın olursa kesinlikle merkezi bir yeri tercih ederim artık

İstediği rakam fiyasko montaj kurulum teslime başta 4000 istedi bu 2000i ekleyince 6000 talep ediyor 🤣🤣🤣🤣

Sahibinden’de dükkanının bilgisayar ilanları var DDR4 8 GB RAM , GTX 900lü bir ekran kartı olan sisteme 30.000 fiyat yazmış açıklamaya da ekran kartın 3060 yaparsam 50.000 TL olur tarzında bir açıklama yapmış bunları sektörde nasıl anlamıyorum içine girince iyice komikleşiyor durum
hahadh patlatma hangi şehirdesin birader halep mi

Para mara verme akıllı olsun gerekirse polis ve jandarmayı bilgilendir..Ne fiş var ne tarife ne fatura kafasına göre adam düdüklüyor..Kaç lira vergi vermiş

yaparlar kardeş.kasa temizliğine bile 1200-1500 tl isteyen var.al bir ufak şarjlı süpürge soğuk kademesine al,birkaç dk tutuyor işlem.ama bilmeyen insan bilgisayarcıya koşuyor.
kasa temizliğine 1200 1500 çok okey geldi bios update e 2000 duyunca :D en azından bi el işi emek var

Geri