Sürücü Sınavından Kaldım :(

2020 de aldım bende ilk girdiğimde kalmıştım o zaman 200 mü 300 mü ne verip girebiliyordun tekrar sınava 15 gün sonra girip geçmiştim sistem baya değişmiş

Dostlar gene kaldım
Hadi sağolsun ailem destekliyor bu konuda kızmadılar gene vakit ve para gidiyor o çok zoruma gidiyor

Bu sefer parkları çok iyi yaptım,hoca da değişmiştim ama sınavda aynı araç aynı hoca olsun ayrı olarak belirtmemiz gerekiyormuş bilmiyorduk
Zaten ilk başta uyarmıştı müdür işte debriyaj farkı olabilir diye olsun deyip geçmiştim

Çok paniktim ama motoru bagajı tam saydım parkları bu sefer geçtim,ama kalkışta stop ettirdim bir kez, sonrasında da u dönüşü yaparken motor stop etti , eğimli yerdi biraz

Dostlar şimdi orada motoru durdurmadan direk 1e atıp kalkış yapabilir miydim?bir daha girersem bu sefer öyle yapmayı düşünüyorum
Hocam geçmiş olsun öncelikle. Araç kullanırken panik yapma işte gerektirecek bir şey yok sakin ol debriyajı ayarlarsın ayarlayamadıgın anda da gaz ver
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Pratik yap, eş dost akraba aracı bul rica et. Sorun sende sistemde değil.
Maalesef doğru. Sınavlar extra kolay zaten önünü goremeyenler trafiğe çıkıyor

Hocam geçmiş olsun öncelikle. Araç kullanırken panik yapma işte gerektirecek bir şey yok sakin ol debriyajı ayarlarsın ayarlayamadıgın anda da gaz ver

Maalesef doğru. Sınavlar extra kolay zaten önünü goremeyenler trafiğe çıkıyor
Bizim araba var ama o da çok eski ikisi bir değil işte o kaldığım yerde hemen 1e durmadan geçmeyi deneme fikrim var

Bizim araba var ama o da çok eski ikisi bir değil işte o kaldığım yerde hemen 1e durmadan geçmeyi deneme fikrim var
Sağlık olsun olur böyle şeyler insanlık hali. 2 de u dönüşü yaparsan silkeleme titreme veya biraz fazla hızlı dönme ihtimali olabilir. böyle anlarda yarım debriyaj ve gaz kombosu kullanabilirsin, kimse sana motoru bağırtma vitesi ikiye al demez. Debriyaj kontrolü yüzmek gibi öğrenilen bir reflekstir uzun süre araç kullanmakla gelişir benim uzun yol ve şehiriçi toplam 200 bin kmye yakın araç tecrübem var artık bütünleştik debriyajla. Motorsiklette de arabada da ezberledim süre süre. Motorda debriyajı bi salıyorum tekere geliyo namıssız 😉

Hep stresten oluyor mümkünse hocaların selamını bile almamak lazım parklara odaklanmak lazım bir defa ayari kaçırdın mı gidiyor. Bende aynı hatayı yapacaktım ki bir anda aklıma geldi toparladim

Dostlar bugün ilk sürücü sınavından kaldım,mental olarak çok zoruma gitti

1.5(?) modern clio sürüyorduk sınavda ben sınava 2008 model 206 ile geldim belki ondan dolayı olmuş da olabilir

hoca bir kızla beni arabaya bindirdi sürdürdü sınavdan,stop ettiren kıza "hadi kızım hadi kızım" yaptı bana gelince etmediği laf kalmadı

kalkışı güzel yaptım motoru bagajı sürücü koltuğunu güzelce anlattım stop ettirmeden kalkış yaptım

paralel parkı biliyorum,sağ arka çaprazına dubayı hizala,tam sağ yap R yap geri gel,sol aynadan ikinci dubanın dibini gör,sağ aynadan sağ taraftaki dubayı iki ayna arasına hizala,tam sol yap şerit ile arka sağ teker değecek şekilde gir,sola sinyal ver,R den 1e geri at kalkış yap

ben sağ arkama dubayı hizalamadan direk tam sağ yapıp girdim dubayı vurdum,

temmuzda yokmuş temmuz sonu 5K verip 2 saat daha ders alıp tekrar sınava girmem gerekiyormuş

beyler çok zoruma gitti,bir tavsiye verin bir şeyin kardeşinize
Bana da hadi kızım hadi kızım demişlerdi hatta en sonda paralel park mı ne vardı hatırlamıyorum adam bana dur dubaya çarpcn dedi ona rağmen çarpıp kalmıştım ben dkjekfjek olamaaaaz gadın sürücü

bende clio ile girmiştim hocaların anlattığı gibi yapınca ilkte girdim aldım ama hocada önemli hoca bir desteği olmasada konuşması insanı etkiler
sadece yokuş kalkışta araç 1 kere stop etmişti o kadar

stres yapmayın yeter yokuş aşağı yerde vitesi 3 e atmıştım geçmedi araş boşta kaldı araç gidiyo 2 ye geömedi filan az daha sakin kalmasam bende kalmıştım sakin ol hocalarıda hiç dinleme arabada tek sen varmışsın gibi yap yeter zaten hocalar kendi aralarında konuşuyor sana soru bile sormuyor

Dostlar gene kaldım
Hadi sağolsun ailem destekliyor bu konuda kızmadılar gene vakit ve para gidiyor o çok zoruma gidiyor

Bu sefer parkları çok iyi yaptım,hoca da değişmiştim ama sınavda aynı araç aynı hoca olsun ayrı olarak belirtmemiz gerekiyormuş bilmiyorduk
Zaten ilk başta uyarmıştı müdür işte debriyaj farkı olabilir diye olsun deyip geçmiştim

Çok paniktim ama motoru bagajı tam saydım parkları bu sefer geçtim,ama kalkışta stop ettirdim bir kez, sonrasında da u dönüşü yaparken motor stop etti , eğimli yerdi biraz

Dostlar şimdi orada motoru durdurmadan direk 1e atıp kalkış yapabilir miydim?bir daha girersem bu sefer öyle yapmayı düşünüyorum
Bu arada eğitim aldığın aracla sinava girmek çok önemli. Araca alışma süreci var her araç birbirinin aynısı değil. Yıllardır süren biri bile farklı bir araçta afallayabilir istop edebilir

Abiler ben tekrar girer miyim bilmiyorum

Şimdi annem kalktı yataktan etmediği laf kalkmadı bir kuruşunu dahi odemicem senin hiç özgüvenin yok mu diye 50 Bin TL masrafı oldu(psikolojik test de oldum) daha ortada hiçbir şey yok diye

Abiler ben tekrar girer miyim bilmiyorum

Şimdi annem kalktı yataktan etmediği laf kalkmadı bir kuruşunu dahi odemicem senin hiç özgüvenin yok mu diye 50 Bin TL masrafı oldu(psikolojik test de oldum) daha ortada hiçbir şey yok diye
hocam girmeseniz bile bir yerden manuel araba bulun sürekli pratik yapın

Usta ciddi ciddi ehliyetsiz kullansam ne olur ki zaten diye düşünüyorum

Usta ciddi ciddi ehliyetsiz kullansam ne olur ki zaten diye düşünüyorum

Her şey debriyaj hocam keyfinize göre isterseniz salmadan devam edin size usta sürücü olmayı öğretmiyor sistem sınavı geç yeter diyor.

Geri