Kulaklık Önerisi(Üzgümüm Fazla Uzun)

kelesmert

80+
Reaksiyon skoru
3
Bütçe
4000
Uzun zamandır JBL T110 tarzı uygun fiyatlı kulak içi kulaklıklar kullanıyorum. Açıkçası ses kalitesi veya oyun performansı açısından büyük bir şikâyetim olmadı. FPS oyunlarında da sesin yönünü ve kabaca mesafesini anlamakta bugüne kadar pek zorlanmadım.

Kulaküstü kulaklığa geçmek istememin asıl nedeni ses kalitesi değil, kulak sağlığı. Kulak içi modeller zamanla kulak kirini içeri doğru ittiği için kulağım ciddi şekilde tıkanabiliyor ve ara sıra temizletmem gerekiyor. Bu problemi azaltmak için artık kablolu bir kulaküstü model denemek istiyorum.

Çok yüksek bir bütçe ayırmak istemiyorum. Önceliğim 1.000-2.000 TL bandı ve mümkünse işi daha düşük bir fiyata çözmek. Ancak 4.000-5.000 TL civarında gerçekten belirgin bir performans artışı varsa o seviyeyi de değerlendirebilirim. Gaming etiketi, RGB, kablosuz bağlantı gibi özellikler benim için herhangi bir artı değil. Mikrofon da zorunlu değil, gerektiğinde ayrı mikrofon kullanabilirim.

Kulaklığı özellikle oyunlarda kullanacağım için benim açımdan en önemli noktalar yön tayini/imaging, mesafe hissi, seslerin birbirinden ayrılması ve sahnenin derinliğinin doğal olması.

CS tarzı rekabetçi oyunlarda bir ayak sesinin sağdan mı soldan mı geldiğini anlamanın yanında ne kadar uzakta olduğunu da hızlıca kestirebilmek istiyorum. Fakat kullanımım sadece kompetitif FPS ile sınırlı değil. RDR2, ARC Raiders gibi aynı anda çevre seslerinin, efektlerin ve farklı kaynakların yoğun olduğu oyunlarda da sahnenin çamurlaşmaması önemli.

Bazı kulaklık ve IEM'lerde detay seviyesi yüksek olmasına rağmen her küçük ses fazla öne çıkabiliyor. Özellikle açık alanlarda bütün sesler aynı anda dikkat istiyormuş gibi bir durum oluşuyor. Teknik olarak her şeyi duyuyorum ama önemli sesi seçmek, yönünü veya uzaklığını anlamak daha zor hale geliyor ve uzun kullanımda yorucu olabiliyor.

Bu yüzden yalnızca "çok detaylı" veya "soundstage'i çok geniş" bir model aramıyorum. Sesleri doğru yerlere koyabilen, ön-arka ve yakın-uzak ayrımını düzgün verebilen, yoğun sahnelerde farklı ses katmanlarını birbirine karıştırmayan bir kulaklık daha önemli.

Tonlama açısından aşırı baslı ve boğuk modellerden uzak durmak istiyorum. Aynı şekilde sırf detaylı olsun diye fazla ince, parlak veya tizleri yorucu bir karakter de istemiyorum. Kutudan çıktığı haliyle dengeli olması benim için önemli; sürekli EQ profili, özel yazılım veya ince ayarla uğraşmak istemiyorum.

Konfor tarafında da uzun süreli kullanım ve yaz ayları önemli. Çok fazla sıkmaması, kulağı mümkün olduğunca az terletmesi iyi olur. Açık, yarı açık veya kapalı olması konusunda belirli bir tercihim yok; kullanım senaryoma hangisi daha uygunsa ona yönelebilirim.

Kısacası JBL T110'dan kulaküstüne geçerken oyunlarda alıştığım yön ve mesafe algısını kaybetmeden, daha karmaşık ses sahnelerinde de iyi separation/layering sunan, stock hali başarılı, rahat ve fiyat/performans odaklı bir model arıyorum.

Bu şartlarda hangi kulaklıkları önerirsiniz?

Yapay zekaya özetleyip atın hocam bu kadar uzun yazıyı kim okuyacak. Alt tarafı bir kulalık istiyorsun bir de bunun nesi bu kadar tuttu anlamadım, uzaya göndermelik roket mi arıyorsunuz? Destan yazmaya gerek yok.
Al geç

Yapay zekaya özetleyip atın hocam bu kadar uzun yazıyı kim okuyacak. Alt tarafı bir kulalık istiyorsun bir de bunun nesi bu kadar tuttu anlamadım, uzaya göndermelik roket mi arıyorsunuz? Destan yazmaya gerek yok.
Al geç
sadlasdlasdhas haklılık payınız yok degil. nova3ten iyi midir bu?

sadlasdlasdhas haklılık payınız yok degil. nova3ten iyi midir bu?
Kablolu olması tek dezavantajı 2 yıldır falan kullanıyorum taş gibi kulaklık. Nova 3 ten iyi nova 5 ile kafa kafaya , kablosuz arıyorsan mchose x9 da bakabilirsin.

Kablolu olması tek dezavantajı 2 yıldır falan kullanıyorum taş gibi kulaklık. Nova 3 ten iyi nova 5 ile kafa kafaya , kablosuz arıyorsan mchose x9 da bakabilirsin.
tercihim kablolu olması çünkü daha ucuz :D kablosuz kullanmam için benim bir sebebim yok daha ucuzsa onu alırım

Geri