lackwiento
80+
- Reaksiyon skoru
- 38
hocam açıkcası ilk aldığım gün cinebench r23 yapmıştım ama dereceleri hatırlamıyorum çok düşüktü. ben intelden geçtim bu sisteme açıkcası amdnin ısılarını bilmiyorum normal midir yüksek midir az mıdır kafa karıştırıcı. kaç olursa anormal mesela.Tdie 48 derece daha ne kadar düşük olsunTj Maks dediği max kaç derecede çalışacağının sınırı
ryzen 7 9800x3d alıcaktım ama bunun fiyatı daha uygun geldiği için aldımTdie 48 derece daha ne kadar düşük olsunTj Maks dediği max kaç derecede çalışacağının sınırı
hocam açıkcası, 30 dakikalık cs sonrası oyunu kapattım. direk bu uygulamaya girdim çekip gönderdim. acaba ben oyun içindeyken mi almam gerekirdi?Bunlar boştaki sıcaklık değerleri oyun içi değil. Boşta olduğu içinde sıcaklık oldukça düşük. Ayrıca en baba intel işlemci bu işlemci ile aynı watt da bundan soğuk çalışamaz.
Boşta 40-55 dereceler çok normal CS gibi oyunlarda da 70-75 civarları normal yine. Önceden intel kullandıysanız boşta dereceler daha düşükse genel sebebi amd işlemcilerin arkada discord bile açsan sıcaklık değişimlerinde boost değerinin daha çok +/- değişmesi. Fakat intel işlemciler de çok yük altında daha çok ısınır bu yüzden max sınırları 100-105 derece olur genelde AMD 95 iken.hocam açıkcası ilk aldığım gün cinebench r23 yapmıştım ama dereceleri hatırlamıyorum çok düşüktü. ben intelden geçtim bu sisteme açıkcası amdnin ısılarını bilmiyorum normal midir yüksek midir az mıdır kafa karıştırıcı. kaç olursa anormal mesela.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
ryzen 7 9800x3d alıcaktım ama bunun fiyatı daha uygun geldiği için aldım
hocam açıkcası boştayken çekmedim oyun sonrası çektim, oyun sonrası sıcaklık değerleri sıfırlanıyor mu.Boşta 40-55 dereceler çok normal CS gibi oyunlarda da 70-75 civarları normal yine. Önceden intel kullandıysanız boşta dereceler daha düşükse genel sebebi amd işlemcilerin arkada discord bile açsan sıcaklık değişimlerinde boost değerinin daha çok +/- değişmesi. Fakat intel işlemciler de çok yük altında daha çok ısınır bu yüzden max sınırları 100-105 derece olur genelde AMD 95 iken.
sen alt tab attığın an bile sıcaklıklar anlık olarak düşebilir hocamhocam açıkcası boştayken çekmedim oyun sonrası çektim, oyun sonrası sıcaklık değerleri sıfırlanıyor mu.
tabii ki de oyun içinde alman, alt tab da bile değerler hemen düşüyor. Nvidia app ya da msı afterburner indir oyun içi değerleri aç öyle ss at.hocam açıkcası, 30 dakikalık cs sonrası oyunu kapattım. direk bu uygulamaya girdim çekip gönderdim. acaba ben oyun içindeyken mi almam gerekirdi?
Ben de diyorum kuru buz kullanıyo' herhalde bunlar nasıl sıcaklıklartabii ki de oyun içinde alman, alt tab da bile değerler hemen düşüyor. Nvidia app ya da msı afterburner indir oyun içi değerleri aç öyle ss at.
Aynı işlemci var CS2 oynuorum 58-65 arası geziyor 240mm soğutucu ile. Boşta sıcaklık ise 40-45 arasihocam açıkcası, 30 dakikalık cs sonrası oyunu kapattım. direk bu uygulamaya girdim çekip gönderdim. acaba ben oyun içindeyken mi almam gerekirdi?
ahaha bende dedim ki sıvı soğutucum iyi herhalde. o kadar para verdik işini yapsınBen de diyorum kuru buz kullanıyo' herhalde bunlar nasıl sıcaklıklar
nvidia app yüklü nasıl açıcağımı biliyor musun?tabii ki de oyun içinde alman, alt tab da bile değerler hemen düşüyor. Nvidia app ya da msı afterburner indir oyun içi değerleri aç öyle ss at.
125 watt limitte 10900k sıcaklıklarını atayım mı?Bunlar boştaki sıcaklık değerleri oyun içi değil. Boşta olduğu içinde sıcaklık oldukça düşük. Ayrıca en baba intel işlemci bu işlemci ile aynı watt da bundan soğuk çalışamaz.