Sahte Siteye E-Devletimle Giriş Yaptım

cansux

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
413
Merhaba, hastane randevusu almak için MHRS randevu al diye Google de arattım ilk çıkan siteye direkt girdim dikkatsizlik yapıp sitenin ismine falan da bakmadım. e-Devlet ile giriş yaptığımda cezanız var ödeme yapmanız gerekiyor dedi o zaman sahte olduğunu anladım ve şifremi değiştirdim bir şey olur mu yapmam gereken bir şey var mı? Site en üstte çıkıyor.

Ekler

• IMG_20260817_175126.webp
    IMG_20260817_175126.webp
    29.5 KB · Hit: 72
  • Screenshot_2026-08-17-17-43-00-603_com.android.chrome.webp
    Screenshot_2026-08-17-17-43-00-603_com.android.chrome.webp
    107.8 KB · Hit: 70
Merhaba, hastane randevusu almak için MHRS randevu al diye Google de arattım ilk çıkan siteye direkt girdim dikkatsizlik yapıp sitenin ismine falan da bakmadım. e-Devlet ile giriş yaptığımda cezanız var ödeme yapmanız gerekiyor dedi o zaman sahte olduğunu anladım ve şifremi değiştirdim bir şey olur mu yapmam gereken bir şey var mı? Site en üstte çıkıyor.
Şifreni değiş, tüm cihazlardan çıkış ver. bir şey olacağını zannetmiyorum e-devlet zaten telefonla doğrulama olmadan giriş izni vermiyor. Ama hızlıca değiş onları.

Şifreni değiş, tüm cihazlardan çıkış ver. bir şey olacağını zannetmiyorum e-devlet zaten telefonla doğrulama olmadan giriş izni vermiyor. Ama hızlıca değiş onları.
Değiştirdim e devlet şifremi cihazlara baktım sadece benim cihazım var

E devlet şifreni değiştir 2 faktörlü doğrulamayi aktif hale getir problem olmaz diye düşünüyorum

aynen öyle. bir de kart bilgisi girildiyse o kart hemen kullanıma kapatılmalı
Evet görmedim kart bilgilerimi ödeme isteyince zaten sahte olduğu fark ettim direkt kendim sağlık çalışanıyım çünkü duymuştum bu dolandırıcılığı ama salaklik yaptık

Evet görmedim kart bilgilerimi ödeme isteyince zaten sahte olduğu fark ettim direkt kendim sağlık çalışanıyım çünkü duymuştum bu dolandırıcılığı ama salaklik yaptık
appten gör her işini, tarayıcıdan açarken de şu yazıyı gördüğün linklere tıklama - bilgilerini girmeden urlyi kontrol et

1786978746170.webp

geçmiş olsun, bundan sonra bu tarz önemli sitelere girerken linki 2 kere kontrol edip girersin
@ahmttunc hocamın dediği gibi sponsorlu linklerden uzak durup aşağıdaki garanti güvenilir olana tıklayıp linki kontrol etmek en mantıklısı

Geçmiş olsun iyi yırtmışsın

Geçmiş olsun, hemen şifre değiş ikili doğrulama ekle

Ekler

• 1000121125.webp
    1000121125.webp
    43.8 KB · Hit: 16
Geri