F/P Anakart ve İşlemci Önerisi

Bthn_Klkc

80+
Reaksiyon skoru
142
Herkese selamlar sevgiler.
Anakart ile işlemcimi değiştirmeyi düşünüyorum, Allah var beni üzen bir sistem değil Gigabyte B450M S2H üzerinde de R5 3500 ve 2060S var. Ama kardeşimin pcsi olmadığı için ben kendime alıp benden kalanları ona vereceğim.
Bu septen bu konuyu açtım önerileriniz nedir f/p cpu ve anakart. Bir de İntel mi alsam AMD mi bir yanım İntel bir yanım AMD diyor. Anakart için bütçe max 5K daha üzerini veremem, işlemci için hiçbir bütçe düşünmedim açıkçası. Yardımcı olursanız sevinirim, teşekkür ederim.

Herkese selamlar sevgiler.
Anakart ile işlemcimi değiştirmeyi düşünüyorum, Allah var beni üzen bir sistem değil Gigabyte B450M S2H üzerinde de R5 3500 ve 2060S var. Ama kardeşimin pcsi olmadığı için ben kendime alıp benden kalanları ona vereceğim.
Bu septen bu konuyu açtım önerileriniz nedir f/p cpu ve anakart. Bir de İntel mi alsam AMD mi bir yanım İntel bir yanım AMD diyor. Anakart için bütçe max 5K daha üzerini veremem, işlemci için hiçbir bütçe düşünmedim açıkçası. Yardımcı olursanız sevinirim, teşekkür ederim.

Asus Prime B650M-R

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

işlemci içinde bütçenizi söylerseniz yardımcı olalım hocam

Asus Prime B650M-R

DDR4 anakarttan DDR5 anakarta geçerse ram almak zorunda kalır f/p'den çıkar durum

Anladığım kadarıyla sistemini tümden değiştirmiyon anakart olarak A520m-k işlemci 5 5600 çeksen yeter

Asus Prime B650M-R

Sağolun hocam. İşlemci içinde valla çok uçup kaçasım yok orta şeker bir şey olsa iyi olur

DDR4 anakarttan DDR5 anakarta geçerse ram almak zorunda kalır f/p'den çıkar durum

Anladığım kadarıyla sistemini tümden değiştirmiyon anakart olarak A520m-k işlemci 5 5600 çeksen yeter
Aynen hocam teşekkür ediyorum.

Bence de 5600 taksan o sistem gayet iş yapar diğer türlü anakartta değişmek zorunda kalır hatta ddr5 e geçmeye kalkarsan ram' de :/

İntele geçerseniz;
https://www.amazon.com.tr/dp/B0CZ1881BP?tag=akakcetr-21&linkCode=ogi&th=1&language=tr_TR axess,world,maxımum kartlara peşin fiata 3 taksit.

Asus b650m r iki adet ssd iki adet rgb konnektor type c ve heatsink ile alınabilecek en dolu fiyat performans anakart üstüne r5 7500f.

İntele geçerseniz;
https://www.amazon.com.tr/dp/B0CZ1881BP?tag=akakcetr-21&linkCode=ogi&th=1&language=tr_TR axess,world,maxımum kartlara peşin fiata 3 taksit.

İntele geçerseniz;
İntele geçsem mi diye kararsızım hocam. Bir yanım geç diyor bir yanım geçme diyor. Genelde oyun odaklı kullanıyorum rekabetçi oyun oynamıyorum hikaye tarzıdır simülasyondur vs.

R5 5600 alacaksan anakartı değiştirme, ondan daha iyi F/P AM4 anakart yok A520 alırsın kardeşine. 14400F'e geçmen de F/P olmaz. 2060S ile devam edeceksen 5600 yeterli olur.

Son düzenleme:
Geri