Fanlar Bir Anda Yüzde Yüze Çıkıyor Masa Titriyor Görüntü Gidiyor

tunakyl

80+
Reaksiyon skoru
1
nisan ayında aldığım sistemde son iki aydır aralıklarla son 3 haftadır her bilgisayarı açtığımda fanlar son hız masa titriyor ekran gidiyor ama windows ve uygulamalar çalışmaya devam ediyor
sistem aynı hatayı verdiğinde ilk başta yazılımsal olduğunu düşündüm sonra gerekli tüm kurulmları-düzenlemeleri yaptım ardından tekrar aynı sorun meydana gelmeye başladı bilgisayarı ilk açtığımda sonra bir süre sonra tekrar ardından sistem ddüzgünce çalışıyor
bugün ise başıma geldiğinde ilk başta gpu güç kabloları gevşemiştir dedim montajını tekrar yaptım ama kasayı çalıştırdığımda aynı sorun tekrar gerçekleşti bende kasanın dışından elimle titremenin olduğu yeri buldum psu olan kısım besbelli titriyor ne yapabilirim

sistem içeriği
Anakart: Asus TUF gaming B850-M Plus Wifi 7
ekran kartı: MSI ventus 2x 5070
işmelci: Amd Ryzen 7 7800 3xd
ramler: 2x16 G-skill Ripjaws M5
psu: Bitfenix POLII kasasında gelen 850W lık ismini cismini bilmediğim bir psu

PSU içinde kendini soğutan bir fan var , belki o fana kablo değiyor olabilir
olay görüntüleyicisi - windows günlükleri - sistem kısmında olayın olduğu zamana bak bakalım hata var mı

BİOS ve driverler güncel değilse bi güncelle

PSU içinde kendini soğutan bir fan var , belki o fana kablo değiyor olabilir
olay görüntüleyicisi - windows günlükleri - sistem kısmında olayın olduğu zamana bak bakalım hata var mı

BİOS ve driverler güncel değilse bi güncelle
Power ile ilişkili bir hata yok, genel olarak driver ve ya kernel-power / display gibi kategorilerde hata gözükmüyor

Ekran kartı kablolarının tam oturduğundan emin ol

Ekran kartı kablolarının tam oturduğundan emin ol
kendim yeniden montajını denedim 600 watt lık kablonun klipsi çok saçma yerde olduğu için ulaşamadım iki gün içinde bi bilgisayarcıya tekrar montajlaması için götürmeyi planladım

PSU bariz şekilde titriyorsa , PSU'nın fan rulmanı veya balancelarda vs. bir sıkıntısı var demektir muhtemelen
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

kendim yeniden montajını denedim 600 watt lık kablonun klipsi çok saçma yerde olduğu için ulaşamadım iki gün içinde bi bilgisayarcıya tekrar montajlaması için götürmeyi planladım
en iyisi bilen bir bilgisayarcıya götür , tanıdık ve güvenilir değilse yaparken başında bekle

PSU bariz şekilde titriyorsa , PSU'nın fan rulmanı veya balancelarda vs. bir sıkıntısı var demektir muhtemelen
psu zaten aktif olarak white coil çıkarıyor belli bir sorun teşkil ediyor mu bilmiyorum

en iyisi bilen bir bilgisayarcıya götür , tanıdık ve güvenilir değilse yaparken başında bekle
öyle yapmayı planlıyorum

psu zaten aktif olarak white coil çıkarıyor belli bir sorun teşkil ediyor mu bilmiyorum

öyle yapmayı planlıyorum
coilwhine tek başına problem çıkarmaz ama sende ki bu olay garip ya.
bence fan'ın olduğu yere kablo vs. bir şey değiyor

coilwhine tek başına problem çıkarmaz ama sende ki bu olay garip ya.
bence fan'ın olduğu yere kablo vs. bir şey değiyor
perşembe günün bi psu yu kontrol ettireceğim birde ekran kartı montajını tekrar yaptıracağım gerekli olursa orada bios update

kısaca gerekli ne varsa baktırayım artık bunaltmaya başladı

perşembe günün bi psu yu kontrol ettireceğim birde ekran kartı montajını tekrar yaptıracağım gerekli olursa orada bios update

kısaca gerekli ne varsa baktırayım artık bunaltmaya başladı
evdeyken ekran kartını söküp PCLe girişlerini silgi ile temizleyip tekrar takıp deneyebilirsin

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,234,757
Üyeler
201,572
Son üye
monar
Geri