Kia Stonic İlk İzlenim ve İlk 500km Değerlendirmelerim

Yani linçlenmek istemiyorum ama yıl olmus 2026 4 cam otomatik olmayan araba mı kaldı abi bir de 1.5 lira para istiyorlar bu arabaya. Yürüme desen 14 sn yürümüyor konfor desen b segment, olsa ne kadar olur. Sadece sorunsuzluk için alınır muhtemelen ölmez bu motor. Bunun yerine 1.6 egea cross dolu paketleri daha mantıklı secim bana göre.
Şu yorumlarla evde baba parası yiyip, yan gelip yatan biri olduğunu çok belli ediyorsun. Şehir içi kullanım otomobilinin 0-100'ünü ne yapacaksınız siz? Gidin 10 yaşında BMW, Mercedes alın da görün D,E sınıfı lüksü ve konforu, tabi sanayiden ucuza çıkabilirseniz. Yakıtı saymadım bile. Millet boşuna teneke Egea, Clio, Megane almıyor. Yürütme masrafı az, yaşları küçük, üstüne garantili bile alınabiliyor.
Benim 2002 laguna bile 4 otomatikle geliyor kumandadan acıp kapatabiliyorum. Valla artık eskisi gibi üretilmiyor araclar ya
Gitmiş 25 yaşında, bol bol kronik arızası olan, arıza yapsa fellik fellik parça arayacağı aleti övüyor. Birisi zamanının D sınıfı, birisi bugünün B sınıfı. O zaman 40 50 yaşında hurda Amerikanlarda elektrikli ve hafızalı koltuk var diye gidip onlardan almamız lazım.

Şu yorumlarla evde baba parası yiyip, yan gelip yatan biri olduğunu çok belli ediyorsun. Şehir içi kullanım otomobilinin 0-100'ünü ne yapacaksınız siz? Gidin 10 yaşında BMW, Mercedes alın da görün D,E sınıfı lüksü ve konforu, tabi sanayiden ucuza çıkabilirseniz. Yakıtı saymadım bile. Millet boşuna teneke Egea, Clio, Megane almıyor. Yürütme masrafı az, yaşları küçük, üstüne garantili bile alınabiliyor.

Gitmiş 25 yaşında, bol bol kronik arızası olan, arıza yapsa fellik fellik parça arayacağı aleti övüyor. Birisi zamanının D sınıfı, birisi bugünün B sınıfı. O zaman 40 50 yaşında hurda Amerikanlarda elektrikli ve hafızalı koltuk var diye gidip onlardan almamız lazım.
Sadece ortadoğu için üretilen arabaları neden mantıklıymış gibi savunma gereği duyuyorsunuz?
1.4m tl para veriyorsun ve hangi yerinden tutarsan tut mantığı olmayan aracları sadece garantisi var arıza cıkarmaz cıkarırsa da cebinden para vermezsin diye güzelleyip bakıma gelince 5k eden bakım 15k diye kitleyip kandırıyorlar.

Bayilerin bu aracları satabilmesi için son 2-3 yılda senin dediklerini piyasaya paralı adamlarıyla yaydılar ve yine çok mantıksız bu aracları almak. 2. elde bahsettiğin arabalar ocak söndürmüyor papğan gibi tekrarlamayı bırakın

Bu milletin arac tercihini mantıklymış gibi söylemen komedi zaten. Bu ülkede kaliteli iyi olan tutmaz her yeri plastik tabutta gider gibi hissettiren ama 1lt az yakan arabalar tutar. Milletin canın düşündüğümü var? Hangi biri aracların sağlamlığına bakıpta alıyor. Adam 1.4m para vermiş biraz ciddi kazada içinde ölecek ya da sakat kalacak.

Yakıt tüketimini atmış 5.2lt bmw 3 serisi ile 6lt veri aldım kac sene önce. arda en az 300 kilo kasa farkı vardır bide.

Sen niye kudurdun ki kral bu kadar araba bende senelerdir var gidip de almadım eski aile arabası. Benim arabam yakıt haric saydıgın arabaların hepsinden daha ucuza yürüyor merak etme. İstersen 3 sene bakım yapma bana mısın demiyor nazlı degil yeni arabalar gibi. Trafik ısıklarında millet değerlerine sovdugunde ianlarsın sehir ici arabası dahi olsa 14 saniyenin neden kötü oldugunu. Neyse coluk cocukla tartısmaya degmez sanayiye girmeye korkan erkek olmus.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Sadece ortadoğu için üretilen arabaları neden mantıklıymış gibi savunma gereği duyuyorsunuz?
1.4m tl para veriyorsun ve hangi yerinden tutarsan tut mantığı olmayan aracları sadece garantisi var arıza cıkarmaz cıkarırsa da cebinden para vermezsin diye güzelleyip bakıma gelince 5k eden bakım 15k diye kitleyip kandırıyorlar.

Bayilerin bu aracları satabilmesi için son 2-3 yılda senin dediklerini piyasaya para adamlarıyla yaydılar ve yine çok mantıksız bu aracları almak. 2. elde bahsettiğin arabalar ocak söndürmüyor papğan gibi tekrarlamayı bırakın

Bu milletin arac tercihini mantıklymış gibi söylemen komedi zaten. Bu ülkede kaliteli iyi olan tutmaz her yeri plastik tabutta gider gibi hissettiren ama 1lt az yakan arabalar tutar. Milletin canın düşündüğümü var? Hangi biri aracların sağlamlığına bakıpta alıyor. Adam 1.4m para vermiş biraz ciddi kazada içinde ölecek ya da sakat kalacak.

Yakıt tüketimini atmış 5.2lt bmw 3 serisi ile 6lt veri aldım kac sene önce. arda en az 300 kilo kasa farkı vardır bide.
Senle fight atarız normalde ama bu mesajının kelimesi kelimesine katılıyorum 🕊👍🏿

Bayilerin bu aracları satabilmesi için son 2-3 yılda senin dediklerini piyasaya paralı adamlarıyla yaydılar ve yine çok mantıksız bu aracları almak. 2. elde bahsettiğin arabalar ocak söndürmüyor papğan gibi tekrarlamayı bırakın

ciddi kazada her araçta sakat kalıp ölebilirsin. g30 kasa bmw alsan bile 120 üzerindeki her hızda yapılan kazalarda sakat kalınması çok olası.

ciddi kazada her araçta sakat kalıp ölebilirsin. g30 kasa bmw alsan bile 120 üzerindeki her hızda yapılan kazalarda sakat kalınması çok olası.
Kia stonic üzerinden değil muhabbet genel olarak dandik aracların Türkiyede tutulması üzerine. Türkiyede iyi araba tutulmaz. Misal accord camry vs vs. Yeni model premiumlardan bmw 6 serisi mesela. Millet o paraya 7 serisi temelli araba alacagına gidip 3 5 kasa alıyor. Piyasada cok var diye.

Vergilerden ve döviz kurlarından haberin yok herhalde. Millet şeyinin keyfine biniyor ya tenekelere. Milletin araç tercihi diyor bir de. 5.2 motorlu bir BMW'da yok piyasada bir kere. Sallarken az salla. 6L tüketimi de oyundaki BMW ile yaptın herhalde. Siz giderken biz geliyorduk. Önce ehliyet al sen. Tabut dediğin Clio, 4. ve 5. nesilde 5 yıldız almış bir otomobil. Aynen, ben maaşlı bayi adamıyım. İşim gücüm yok, çoluk çocuğun da dolaştığı forumlarda laf anlatmaya çalışıyorum. Kandırdığım kişi başına da prim alıyorum.
Sen niye kudurdun ki kral bu kadar araba bende senelerdir var gidip de almadım eski aile arabası. Benim arabam yakıt haric saydıgın arabaların hepsinden daha ucuza yürüyor merak etme. İstersen 3 sene bakım yapma bana mısın demiyor nazlı degil yeni arabalar gibi. Trafik ısıklarında millet değerlerine sovdugunde ianlarsın sehir ici arabası dahi olsa 14 saniyenin neden kötü oldugunu. Neyse coluk cocukla tartısmaya degmez sanayiye girmeye korkan erkek olmus.

Senle fight atarız normalde ama bu mesajının kelimesi kelimesine katılıyorum 🕊👍🏿
Ben sanayide çalışıyorum. 3 sene ve daha ucuz bakım yalanlarını yediremezsin bana. Bir de marifetmiş gibi anlatıyorsun. Motoru eline alınca görürsün bakım yapmamayı. Senin gibi kaç tane müşteri geldi bana, öyle lüks ya da az sayıda bulunan aracı olan. Adamlar parça aramaktan bıkıp uydurma işe başlıyordu artık. Trafikte, dediğin keko tiplere gelince, kişi kendinden bilirmiş işi. Ülkede herkes 200HP üstü otomobil kullanıyor da sanki, yavaş olan ışıklarda denk gelecek.

Vergilerden ve döviz kurlarından haberin yok herhalde. Millet şeyinin keyfine biniyor ya tenekelere. Milletin araç tercihi diyor bir de. 5.2 motorlu bir BMW'da yok piyasada bir kere. Sallarken az salla. 6L tüketimi de oyundaki BMW ile yaptın herhalde. Siz giderken biz geliyorduk. Önce ehliyet al sen. Tabut dediğin Clio, 4. ve 5. nesilde 5 yıldız almış bir otomobil. Aynen, ben maaşlı bayi adamıyım. İşim gücüm yok, çoluk çocuğun da dolaştığı forumlarda laf anlatmaya çalışıyorum. Kandırdığım kişi başına da prim alıyorum.

Ben sanayide çalışıyorum. 3 sene ve daha ucuz bakım yalanlarını yediremezsin bana. Bir de marifetmiş gibi anlatıyorsun. Motoru eline alınca görürsün bakım yapmamayı. Senin gibi kaç tane müşteri geldi bana, öyle lüks ya da az sayıda bulunan aracı olan. Adamlar parça aramaktan bıkıp uydurma işe başlıyordu artık. Trafikte, dediğin keko tiplere gelince, kişi kendinden bilirmiş işi. Ülkede herkes 200HP üstü otomobil kullanıyor da sanki, yavaş olan ışıklarda denk gelecek.
300k km bindigimiz arabayı benden cok biliyorsun helal. Hayatında kaç kere L7X/ES9J4S motor gördün acaba? Daha Türkçe bilmiyorsun adam demiş ki konu sahibi arkadaş fotoğraf atmış yakıt verisi 5.2lt, ben 3 serisi ile 6lt yakıyordum demis. Benim bindigim tarzda binsem senin anlattıgın cop tenekelerine 3. gun yolda kalırım. Ayrıca sizin gibi boomerları beklemek zorunda değil kimse bahsettigim hem sol seriti kitleyip hem de arabası gitmeyenler. İstanbulda oturmuyorsan anlamazsın. Kendin de bu gruptaysan alınabilirsin. arabamın kendi ustasıda biziz ayrıca büyük bir iş olmadıkça sanayiye sokmuyorum contalarını kendim değiştiriyorum manifoldu kendim söküp motorun arkasına kendim ulaşıyorum, buji bobin oksijen/ısı sensörlerini ben değiştiriyorum kısaca motor toplama haric herseyi kendim yapıyorum. Zaten v6 yı gören usta ben yapamam abi bunu diyor cekiliyor.

Son düzenleme:

Ne anlatıyon la sen 🤣🤣 okuduğunu anlamazsan sanayide çalışmaya devam edersin kusura bakma.

Sana şunu soyleyeyim referans aldığın firma euroncap yani daha yolun başında youtube dan bi kac bisey izleyerek biseyler bildiğini sanıyorsun 🤣🤣.

Euroncap gercek hayatta ki kazaları canladırmiyor.
Google a yaz bakayım IIHS araştır.
Euroncaptan 4/5 yıldız alan modellerin orada 1 puan alamadığını gör Özellikle reno grubunun.
Parasını basanın catır catır 4-5 yıldız alıp reklam yaptığı firma.
Siz giderken biz geliyorduk diyor bide adam hic bisey ama hic bisey bilmiyor 🤣🤣🤣.
5.2 motor ne alaka 5.2litre yakit tüketimi dedim baksana 6lt yaktı diyince gözleri buyumus inanmak istemiyor yoksa enayi gibi plastik araba aldım diyecek.
B segment arabalar 5lt yakıyor geri kalan premium denilen butun arabalar 10-20lt yakiyor bunları almadığın icin kendini kandirmaya devam et
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

euroncap icin yorumum yukarda hocam.

Hayretle okudum birçok yazılan yorumu, sakin arkadaşlar. Burası forum, burada herkes istediğini yazıp söyleyebiliyor yetkinlik aranmadan. Birbirimizi ötekileştirmeyelim, kucaklayıcı olalım. Birbirimizi yükseltelim bilgilerimizle. Cümleten hayırlı günler.

Hayretle okudum birçok yazılan yorumu, sakin arkadaşlar. Burası forum, burada herkes istediğini yazıp söyleyebiliyor yetkinlik aranmadan. Birbirimizi ötekileştirmeyelim, kucaklayıcı olalım. Birbirimizi yükseltelim bilgilerimizle. Cümleten hayırlı günler.
Hayret edilecek bisey yok hocam. Babadan kalma olarak araba sektörünün icindeyim bu kadar ***** sacma modellerin çıktığı ve istenilen paraların normalleştirildiği bir zaman olmadı.

3-5 otomobil kanalına ve inflcr a veriyorlar parayı aaa bakın şu özelliği var bakın bu renk cok güzel bla bla bla
Daha dün mert isimli bi influcer var 3M tl ye renonun reklamını yapıyor kesinlikle alırım diyor. Lan neyi kimi nereye alıyon 3 milyona saği solu plastik araba yalıtım desen ekonomik kasa zayıf vs vs.

Ve en büyük sacmalık tr de arabasını alan herkes S classa biniyor gibi anlatıyor yârın arabasını satınca bir anda boklamaya başlıyor. Kim ne istiyorsa alsın amacım herkesin en iyisini alması.

Geri