Yardım 70k Ya Kadar Laptop Arıyorum! Karar Veremiyorum

Sizin dediğiniz gibi düşünüp Omen Slim satın almıştım ekran kartı en fazla 80-82W gördüğü için iade ettim. Böyle laptoplar alıyorken adaptör gibi donanımların da W değeri önemli. Omen Slim için acaba adaptörden kaynaklı çekmiyor diye düşünüp orijinal Victus 200W adaptör bağlasam dahi sistemin çektiği W değeri değişmemişti.

5070'e 8 GB VRAM yetmediği için 5070Ti almak çok daha iyi bir seçenek. Özellikle kullandığım 5070 laptopta 2.5K ekran var AAA oyunlarda hiçbir şekilde VRAM yetmiyor. Şu an alınacaksa 50-60K'ya 5060 veya 80-85K'ya 5070Ti alınmalı, 5070'lere 70-75K para dökmek gereksiz bence 5070Ti cihaza 80-85K vermek varken.
Hocam 72+ a çıkmak istemedim daha da.
Kendime tavan olarak 72-73 koydum. Dedikleriniz 2k da doğru ama bunda FHD panel, fazlasında gözüm yok. FHD de 144hz i bile hakkıyla ultra ayarlarla kullanabilecegimden şüpheliyim. FHD ise ekran, 5070 mantıklı oluyor yani

Hocam 72+ a çıkmak istemedim daha da.
Kendime tavan olarak 72-73 koydum. Dedikleriniz 2k da doğru ama bunda FHD panel, fazlasında gözüm yok. FHD de 144hz i bile hakkıyla ultra ayarlarla kullanabilecegimden şüpheliyim. FHD ise ekran, 5070 mantıklı oluyor yani
Hemen almak istiyorsanız seçeneğiniz kısıtlı maalesef. Örnek vereyim Pragmata veya RE Requiem gibi yeni AAA oyunları yüksek ayarlarda bile zor açarsınız. Kendi cihazımda Pragmatayı yüksek ayarlarda açamıyorum VRAM yetmedi için :(.

Hemen almak istiyorsanız seçeneğiniz kısıtlı maalesef. Örnek vereyim Pragmata veya RE Requiem gibi yeni AAA oyunları yüksek ayarlarda bile zor açarsınız. Kendi cihazımda Pragmatayı yüksek ayarlarda açamıyorum VRAM yetmedi için :(.
MFG oluyor muydu laptoplarda. Oluyorsa onunla nasıl oluyor, işe yarıyor mu , 144hz i doldurabilir miyim acaba

MFG oluyor muydu laptoplarda. Oluyorsa onunla nasıl oluyor, işe yarıyor mu , 144hz i doldurabilir miyim acaba
Frame generation açabiliyorsunuz. Destekleyen oyunlarda 2/3/4 kat performans şeklinde açabliliyorsunuz. MFG'yi 60 FPS almadığınız oyunlarda açmanızı tavsiye etmem FPS yüksek olsa da kasıyormuş gibi hissiyat veriyor. MFG ile AAA oyunlarda orta-yüksek ayarlarda açarsanız rahat 120-144 FPS'i doldurursunuz.

Hocam Omen Gaming hub ve bios'lar ne durumda? Kurulumu ve servis agi nasil?
Kurulum kolaydı, zorlamadı, Omen Gaming hub da gayet iyi. Ben paramın karşılığına değmesi açısından tercih ettim bu cihazı, çok FP cihaz yok bana göre piyasada ama bu bana gayet uygun geldi. Gaming Hub dan şuanda kapattım 5070 i, ihtiyacım yok şuan EK na. genel olarak güzel cihaz, bios u Windows update den indirip kuruyor, bataryanı şarja tak başlayayım diyor. Type C den 100W şarj olabiliyor. O çok iyi çünkü kendi şarj aleti çok büyük ve pahalı. Type A dan da oluyormuş ama denemedim. Driver kuracağımız bir flash disk falan çıkmıyor. Bu bir eksik olabilir. Wifi falan olmadığından ilk başta,önerim telefonunuzu kabloyla bağlayıp USB internet paylaşımı yapmanız işlerinizi bayağı kolaylaştırır. Diyeceklerjm bu kadar. Soru varsa cevaplayabilirim.

Üniversiteye gidicem çokmu büyük ve ağır olur taşımak için
Üniversiteye gidecekseniz tercihiniz küçük cihazlar olmalı, büyük ekran ihtiyacınızı harici bir monitörle yurdunuzda karşılayın. Üniversite ye gidecek olan adama ağır gelebilir. Ucuz bir ürün değil, satacak olursanız çok değer kaybeder. Bence risk almayın. 14" birşeyler almaya çalışın. 15 bile büyük ve biryerden sonra taşınabilirliği kalmıyor. Tabi bunlar bence.
Ben Bilgisayar mühendisliği okudum. Abra A7 im vardı. Her gün 7.30 da çıkıp okula gidiyordum sırtımda laptop la. Bana zül geliyordu ama sizi bilemem
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

2 tane 8 ram çıkıyor. Minimum gereksinimi karşılıyor ama elinde varsa 16 veya 32 tek slot. Mükemmel olur. 5600mts içindeki RAM ler

Üniversiteye gidecekseniz tercihiniz küçük cihazlar olmalı, büyük ekran ihtiyacınızı harici bir monitörle yurdunuzda karşılayın. Üniversite ye gidecek olan adama ağır gelebilir. Ucuz bir ürün değil, satacak olursanız çok değer kaybeder. Bence risk almayın. 14" birşeyler almaya çalışın. 15 bile büyük ve biryerden sonra taşınabilirliği kalmıyor. Tabi bunlar bence.
Ben Bilgisayar mühendisliği okudum. Abra A7 im vardı. Her gün 7.30 da çıkıp okula gidiyordum sırtımda laptop la. Bana zül geliyordu ama sizi bilemem
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

2 tane 8 ram çıkıyor. Minimum gereksinimi karşılıyor ama elinde varsa 16 veya 32 tek slot. Mükemmel olur. 5600mts içindeki RAM ler
Ben maliye okicam hocam üniversite şartlarını bilmiyorum hergün okula laptopu götürmek şartmı?

Geri