Iphone 17 Almak mı, iPhone 17 Pro Zorlamak mı Daha Mantıklı?

Arada fazla fark yok kanka babama aldık düz 17 gayet kullanışlı tek fark pil ekran kamera bende alicam hafta ici pro max alicam ben ama nakit almicam appleogz dan alicam pesin fiyatına taksit.yapiyo nakitini eritme bence onuda soyleyeyim kafan neye yatiyorsa onu al kendin kullanıcan nasi olsa
AppleOGZ nedir hocam? güvenilirliği ve güvencesi nedir bu konuda bilgilendirme yapar mısınız? İlk defa duydum ve taksit muhabbetini bu cihazlarda nasıl yapıyorlar merak ettim açıkçası. Yerleri bana yakın ama ciddi soru işareti bıraktığını söylemeden edemeyeceğim.
pro alacaksan 18 proyu bekle veya düz 17
18 serisi çıktığında büyük ihtimal yeni fiyatlarına bütçem yetmeyecektir hocam. Yeni modelde üstüne koyarak ilerledikleri, ve bellek krizini de göz önünde bulundurduğumuzda 18 hayal gibi kalır. Gerçi çok hayal de etmiyorum.
Ben 16 Pro yerine 16 almıştım henüz bir eksiğini görmedim. Pro modelleri ağır diye sevmiyorum şahsen, kamera olarak da farkını görmedim çevremde birçok Pro model kullanan var arada bir fark varsa onlar bile anlamadı. Belki birkaç sene daha kullanınca farkı anlaşılmaya başlar ama o kadarını bilemiyorum.

Sadece şunu ekleyim ortamlarda falan statü olarak Pro olması insanlara daha iyi geliyor nedense, öyle bir düşüncen olursa Pro al.
Ne statü ne de gösteriş merakım yok. Günlük bir kullanıcıyım ve uzun süre telefonu saf güç kullanmak istiyorum. Tek isteğim ve talebim bu.
3-4 yıl için alıyorsanız 16 ile bile idare edebilirsiniz
YD bile olsa 16 Pro Max'ten sonra geçiş belki performans olarak çok pişman etmez ama 60hz ekran bu fiyata da bu olur mu dedirtecek gibi hissediyorum yanlış anlamazsanız.

bendeki 17 pro kanka. 256 mı pil 100 mü senin daha
Aynen bro 256 GB, pil sağlığım %100. İyileştirilmiş pil sağlığı ayarım açık ve şarj etme kısmı da %85 değerinde durduruyor. Çok nadiren de olsa telefonu ayar 85'te olmasına rağmen %100 şarj ediyor bunu neden yapıyor bilmiyorum ama şimdiye kadar 3 kez yaptı yani çok da takıldığım bir problem değil

Aynen bro 256 GB, pil sağlığım %100. İyileştirilmiş pil sağlığı ayarım açık ve şarj etme kısmı da %85 değerinde durduruyor. Çok nadiren de olsa telefonu ayar 85'te olmasına rağmen %100 şarj ediyor bunu neden yapıyor bilmiyorum ama şimdiye kadar 3 kez yaptı yani çok da takıldığım bir problem değil
benim 99 pil 1 senede düştü 99a. 16 pro vardı o düşmemişti hiç öylede satmştm ama bu iostan böyle oldu
bendede açık o ayar ve 90 da. bendede 100 oluyo bazen çok nadir ama

benim 99 pil 1 senede düştü 99a. 16 pro vardı o düşmemişti hiç öylede satmştm ama bu iostan böyle oldu
bendede açık o ayar ve 90 da. bendede 100 oluyo bazen çok nadir ama
Kanka bu arada 1 senede %1 düşmesi çok çok iyi bir durum hatta en ideal durumlardan biri güzel kullanmışsın telefonu. Gerçi ben de öyle kullanıyorum, telefondan oyun oynamam zaten oynamak için bir sebebim yok. Telefondan öyle açıp dizi film izlemem her şeyim var bunu yapabilecek. Telefonda max antrenman sırasında spotify, yt premium gibi müzik dinleme programlarını kullanıyorum. Benim 2 tane yakın arkadaşım zamanında (2024 olması lazım) düz iPhone 15 aldılar. İkisinin de 1 senede %10 pil sağlığı düştü. Bana mı öyle geliyor bilmem ama bazı modelleri kronik sıkıntılı Apple'ın.

AppleOGZ nedir hocam? güvenilirliği ve güvencesi nedir bu konuda bilgilendirme yapar mısınız? İlk defa duydum ve taksit muhabbetini bu cihazlarda nasıl yapıyorlar merak ettim açıkçası. Yerleri bana yakın ama ciddi soru işareti bıraktığını söylemeden edemeyeceğim.

18 serisi çıktığında büyük ihtimal yeni fiyatlarına bütçem yetmeyecektir hocam. Yeni modelde üstüne koyarak ilerledikleri, ve bellek krizini de göz önünde bulundurduğumuzda 18 hayal gibi kalır. Gerçi çok hayal de etmiyorum.

Ne statü ne de gösteriş merakım yok. Günlük bir kullanıcıyım ve uzun süre telefonu saf güç kullanmak istiyorum. Tek isteğim ve talebim bu.

YD bile olsa 16 Pro Max'ten sonra geçiş belki performans olarak çok pişman etmez ama 60hz ekran bu fiyata da bu olur mu dedirtecek gibi hissediyorum yanlış anlamazsanız.
60hz ekran sabit şekilde 60 olunca kötü hissetmiyor açıkçası zaten videolarda 60fps yt de

Kanka bu adam ye satiyodu sonra maliyeye yakalanmış duyduğuma göre artık yD satmıyo yurtiçi satmaya başladı ünlendiginden dolayıda bi sıkıntı yasamiyo karta taksit yapiyo yD telefon satarken yapiyodu hala yapiyo ama karta göre taksit seçenekleri ben garanti ile alicam bende ticari kartta var normalde var
ben ticari ile alicam 4 ay pesin fiyatına alabilosun sen diyelim.9 istiyorsun +15k daha banka faiz koyuyo banka koyuyo karttan karta değişiklik gösteriyo güvence kısmınada benim.abim aldı yD aldı ama sattığı zaman hanımında almıştı yazilimindada sıkıntı vardi yenisiyle degismisti ben normalde de güveniyorum biraz araştırırsan sana kalmis her kartta farklı pesin fiyatı na taksit seçenekleri

60hz ekran sabit şekilde 60 olunca kötü hissetmiyor açıkçası zaten videolarda 60fps yt de
120 fps olan kaydırmalı bir şeyi okurken 10 dk okumak zulüm oluyor
sabit 60 olması daha kötü, neredeyse 1-120 değişen ekrandan daha fazla pil harcıyor, hatta harcıyordur belki

İphone base 17 modeli sarjı bayağı sorunlu. Telefon arka planda şarj yiyor. Özellikle 5G ile mobil veri açıkken. Aynı zamanda o kadar para veriyorsun hangi ekranın denk geleceğini bilmiyorsun karma panel kullanılıyor. Mesela Apple mağazasında incelediğin telefon G9N Samsung panelli renkleri vs. güzel. Satın alıyorsun kutudan çıkan telefon BOE veya LG panel çıkıyor renkleri daha vasat kötü. O kadar para verip tüketiciye karma panelli telefon satmaları gülünç bir durum bunu savunan Apple fanları bile var. Kısacası ben 84 bin TL verdiğim telefonun ne panel çıkacağını bilmiyorsam satın almazdım.

İphone 17'deki panellerin kodları:
G9N Samsung
G9Q Samsung
G9P Samsung
GVC LG
GH3 LG
J5V BOE
Buna nereden bakabilirim

Yok elimde 17 varda merak ettim

1. 3uTools veya Benzeri Masaüstü Araçları (En Hızlı Yöntem)

1. Bilgisayara 3uTools (Windows) veya benzeri bir iOS yönetim aracı kur.
  2. iPhone'u kabloyla bilgisayara bağla ve telefonda "Bu Bilgisayara Güven" seçeneğini onayla.
  3. Program cihazı tanıdıktan sonra ana sayfadaki "View Verification Report" (Doğrulama Raporu) butonuna tıkla.
  4. Çıkan raporda Screen Serial Number (Ekran Seri Numarası) satırını kontrol et.

2. Analiz Günlükleri (Bilgisayarsız Yöntem)

1. Ayarlar > Gizlilik ve Güvenlik > Analizler ve İyileştirmeler > Analiz Verileri adımlarını izle.
  2. Listenin en üstündeki güncel "Analytics-..." veya "sysdiagnose" dosyasını aç.
  3. Metni kopyalayıp bir not uygulamasına yapıştır veya metin içi aramayı kullanarak LCM, panel ya da cover_glass terimlerini arat. Seri numarası bu logların içinde yer alır

bu tarz işlerde yapay zeka çok işe yarıyor, yapay zekadan alıntıladım

Geri