[İade Başlattım] TCL 27p3a Pro Monitör ile İlk İzlenimler!!!

Hazir elin degmisken uslubunla kendini de raporlayaydin..Kendi kendine tartisabilirsin, sanirim bu forumda sanirim bloklama yok, keske olsaydi.
Kendini ilah gösterme cabasındasın, hayırdır atarlanmanın bir dayanağı var mı, şaka mısın, ikametgah da göndereyim istersen, haydi herkes işine, büyüğünle konuşmayı öğren diyen sen değil misin önce dön kendi üslubuna bak bence.

Etmediğin laf kalmamış üslup diyorsun benim seni engellemem lazım da yanlıs bilgi yaydıgın icin rahatsız oldum düzeltiyorum bu yüzden.

Son düzenleme:
Kendini ilah gösterme cabasındasın, hayırdır atarlanmanın bir dayanağı var mı, şaka mısın diyen sen değil misin önce dön kendi üslubuna bak bence.
Bunu saldiri nitelikli mesajinla yazdim ki hala kendini one cikarmaya calisiyorsun. Diyorum ya enejini mesjalarini begenen, senden bilgi isteyenlere harca bana degil beni rahatsiz etme...

Bu da yeni inceleme 05.11 itibaren bakabilirsin, gelisi guzel baktim saat itibariyle... 28.43Delta E abow

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bak isim gucum var bu saatte ttuttun beni beyze kendi kendine tartis daha ..

Bunu saldiri nitelikli mesajinla yazdim ki hala kendini one cikarmaya calisiyorsun. Diyorum ya enejini mesjalarini begenen, senden bilgi isteyenlere harca bana degil beni rahatsiz etme...

Bu da yeni inceleme 05.11 itibaren bakabilirsin, gelisi guzel baktim saat itibariyle... 28.43Delta E abow

Saldırı nitelikli mesaj yok. Sen kendin laf ettin önce. Hic lafı cevirme yemezler.

Ee tabloda en üst sırada sonuç?
17318.webp

Console HDR değil trueblack moduna bakıcaksın. Console HDR parlaklıgı artırmak icin doğruluğu bozar. Trueblack modunda sorun yok.

Baktıgın monitörde 2 tane mod var kritik. Birisi doğruluk modu Trueblack400, diğeri parlaklık modu Console HDR. Console HDR da parlaklık eğriyi iyi takip edemiyor ancak daha parlak olabiliyor. Trueblack ise parlaklık daha düsük ancak doğruluk mükemmel.

OLED monitörlerde neden birden fazla mod Peak1000 veya trueblack gibi en az çift mod olduğu hakkında bir şey bilmiyorsun. Önce bunu bir araştır öğren ondan sonra gel. Yarım yamalak video izleyip bana hata var deme.

Son düzenleme:
Saldırı nitelikli mesaj yok. Sen kendin laf ettin önce. Hic lafı cevirme yemezler.

Ee tabloda en üst sırada sonuç?
Alıntıyı görüntüle

Console HDR değil trueblack moduna bakıcaksın. Console HDR parlaklıgı artırmak icin doğruluğu bozar. Trueblack modunda sorun yok.

Baktıgın monitörde 2 tane mod var kritik. Birisi doğruluk modu Trueblack400, diğeri parlaklık modu Console HDR. Console HDR da parlaklık eğriyi iyi takip edemiyor ancak daha parlak olabiliyor. Trueblack ise parlaklık daha düsük ancak doğruluk mükemmel.

OLED monitörlerde neden birden fazla mod Peak1000 veya trueblack gibi en az çift mod olduğu hakkında bir şey bilmiyorsun. Önce bunu bir araştır öğren ondan sonra gel. Yarım yamalak video izleyip bana hata var deme.
Neye cevaben acaba? Mesajindaki igleneyici cumlelelerin senli benli yazismalarin beni cahil yerine koyma cabandan oturu olabilir mi?

Delta E icin 2.0 altinda olmasi idealdir (monitor tavsiyeleri veriyorsun ama bunu bilmiyor musun?) 3e kadar kabul edilebilir ustu yapay goruntuyu temsil eder (fazla doygun renkler)
Ki bu monitor de "kalibre edildikten sonra" fena is cikarmamis hani, altindaki monitorlere bir bak istersen :)

Yazim HDR kullanilmaz uzerine degil herkese gore degil, herkes sevneyebilir bir oku ister tekrar ve cok monitorde pratikte olmasi gerekenin aksine goruntu veriyor kimisi sever kimisi sevmez, dogal goruntu isteyen asiri doygun renkler, fazla parlak ya da karanlik goruntu sevmez istemez..

Neyse tartisacak /kavga edecek baska kapi bul, saat 04 enerjimi sana harcayamayacagim daha fazla...

Alıntıyı görüntüle
bu var ama....

bence birbirinizi artık üzmeyin.
Tesekkurler engelledim ve kusura bakmayin konu gereksiz yere uzadi ama sebebi ben degilim, umarim aradiginiz cozumu bulur monitorunuzle keyifli gunler gecirirsiniz.

Son düzenleme:
Neye cevaben acaba? Mesajinidkai iglen3yici cumlelelerin senli bemli yazismalarin beni cahil yerine koyma cabandnanoturu olabilir mi?

Delta E icin 2.0 altinda olmasi idealdir (minotr tavsiyeleir veriyorsun ama bunu bulmiyor musun?) 3e kadar kabul edilebilir ustu yapay goruntuyu temsil eder (fazla doygun renkler)
Ki bu monitor de "kalibre edildikten sonra" fena is cikarmamis hani, altindaki monitorlere bir bak istersen :)

Yazim HDR kullanilmaz uzerine degil herk3se gore degil, herkes sevneyebilir bir oku ister tekrar ve cok monitorde pratikte olmasi gerekenin aksine goruntu veriyor kimisi sever kimisi sevmez, dogal goruntu isteyen asiri doygun renkler, fazla parlak ya da karanlik goruntu sevmez istemez..

Neys3 tartisacak baska kapi bul, saat 04 enerjimi sana harcayamayacagim daha fazla...
Aşırı doygun görüntü yok. Yine yanlış bilgi. HDR da renkler otomatik yönetilir. Delta e değeri orda yüksek cıkıyor cünkü en yüksek hdr parlaklık modunun testini paylaşmışsın. O test doygunluk testi değil PQ EOTF eğrisinin testleri. Parlaklığı ne kadar iyi takip ediyor ve rgb dengesi nasıl onu gösteriyor. Rgb dengesi mükemmel cıkmıs ancak içeriği aydınlattığı (düzeltiyorum kararttığı) için dE olması gerekenden daha yüksek cıkmıs bu doygun görüntü sağlamaz. Sadece içeriği kararttığı için dE fazla cıkıyor cünkü parlaklığı kısıyor. Doygunluk ile ilgisi yok. Attıgın tabloyu okuyamıyorsun yanlıs yorumluyorsun.

Sdr da geniş gamut kullanarak zaten doğruluk diye bir şey bırakmıyorsun. Delta E yine uçuyor. 🙂
17322.webp
17323.webp

Sdr da SRGB den ötesi desteklemiyor. Bu monitörlerde rec 2020, DCI-P3 destekliyor. Rec 2020 ve DCI-P3 desteği hdr da var iken sdr da yok peki sen bunu biliyor musun? Rec 2020 monitör alıp srgb mi kullanacaksın? Rec 2020 destekli Oled almanın ne anlamı kalıyor?

Trueblack modu UCWM icin test edilmemiş ancak UCDM modeli icin test edilmiş. Gördüğün üzere sonuçlar gayet kabul edilebilir.
17321.webp

İzle bakalım videoyu hangisi sdr hangisi hdr

Doygunluk dediğin üstteki gibi mi oluyor 🙂
17325.webp

Son düzenleme:
Ben seni engelledim ama tesadufen yazin gorundu, son mesaj yazayim dedim.. Gereeksiz tartismalara girip egonla ve satasmanla konuyu baltalama, bu konu bir kullacinin yasadigi bir sorunun fikir alma amacinda olusturulmus...Demek ki neymis gerek SDR gerek HDR da Delta E renk sapmalarinin tespiti icin onemliymis. Gonderilen linklerde bunun laf olsun diye, ee nolmus Delta E 4.5 aman bisi ycik olmaz demiyorlarmis :) herkesin monitor / Tvden beklentisi degisken olabilir, kimisi umursar kimisi umursamaz.

Bunca ornek linkler yaninda sahip oldugun cihazlardan amator bir incelemnin olmamasi (olup olmadigini bilemem, fikirlerini uslubundan dolayi artik ciddiye almadigimdan mesaj gecmisine bakmadim, varsa gonderirsen de kaale almam artik) bile dusundurucu, Colorimeter al elindeki ekranlarin renk sapmasi olcumunu yap, Osiloskop ile de response time olcumu yap, gonderilen linklere herkes hatta daha fazlaisna ulasabiliyor bulamazsa yapay zeka zaten yardimci olur... yil 2026... Link gonderdigi icin komse uzman olmaz. Tavsiye aldiginiz kisilere dikkat edin derim, sorgulayin kendiniz de arastirin derim bilmeyenlere...

Son düzenleme:
Miniled oled in rakibi olamaz. Yanıktan korkan ve birazda ips/va dan daha kaliteli olsun diyen yöneliyor. Fakat miniled'in kendine has problemleri de acaba ben hatamı yaptım dedirtiyor.

Yıllardır plazmanın bile üstüne çıkamadılar. Plazmanın kendine has problemlerini çözemediler. Yoksa bu kadar panel çeşidi bile olmazdı belki. Bizde ips va kullanmazdık yıllardır.
Fakirleri sevindirecek teknoloji miniled diye düşünmüştüm. Yine sevinemedik.
Fakir olmamıs ya kral fukara garip gureba deseydin

Ben seni engelledim ama tesadufen yazin gorundu, son mesaj yazayim dedim.. Gereeksiz tartismalara girip egonla ve satasmanla konuyu baltalama, bu konu bir kullacinin yasadigi bir sorunun fikir alma amacinda olusturulmus...Demek ki neymis gerek SDR gerek HDR da Delta E renk sapmalarinin tespiti icin onemliymis. Gonderilen linklerde bunun laf olsun diye, ee nolmus Delta E 4.5 aman bisi ycik olmaz demiyorlarmis :) herkesin monitor / Tvden beklentisi degisken olabilir, kimisi umursar kimisi umursamaz.

Bunca ornek linkler yaninda sahip oldugun cihazlardan amator bir incelemnin olmamasi (olup olmadigini bilemem, fikirlerini uslubundan dolayi artik ciddiye almadigimdan mesaj gecmisine bakmadim, varsa gonderirsen de kaale almam artik) bile dusundurucu, Colorimeter al elindeki ekranlarin renk sapmasi olcumunu yap, Osiloskop ile de response time olcumu yap, gonderilen linklere herkes hatta daha fazlaisna ulasabiliyor bulamazsa yapay zeka zaten yardimci olur... yil 2026... Link gonderdigi icin komse uzman olmaz. Tavsiye aldiginiz kisilere dikkat edin derim, sorgulayin kendiniz de arastirin derim bilmeyenlere...
Önce paylaştığın graği okumayı öğren, hdr modlarını öğren, hdr amacını öğren, baktığın testin ne olduğunu öğren ondan sonra konusursun. 🙂

Tek söylediğin doğru şey sorgulayın araştırın. Senin gibi okumam, araştırmam ben zaten yaşım gereği senden cok monitör kullandım senden iyi biliyorum rahat ol demeyip yabancı kaynaklardan araştırsınlar. Senin yapamadığın şeyi yapsınlarda öğrensinler.

RGB balanced ve PQ EOTF test sonuçlarını eğer yüksek çıkarsa doygun renk olur olarak yorumlaman ironik. 🙂 HDR da renkler otomatik yönetiliyor diye defalarca söyledim. Aşırı doygunluk olmuyor. Doygunluk testi değil senin paylaştığın. Fazlalık doygunluk hdr da kırpılır renkler otomatik yönetildiği için. Sdr da ise kırpılmaz ve DCI-P3-Rec 2020 desteği olmadığı için desteklemeyen şeyi zorla görüntülediğin için renkler bozulur aşırı doygun olur.
17336.webp

Eğer HDR açarsan aynı bunun gibi fazlalık doygunluk gider. Sdr vs hdr gamut test sonucu:
17325.webp

Son düzenleme:
Önce paylaştığın graği okumayı öğren, hdr modlarını öğren, hdr amacını öğren, baktığın testin ne olduğunu öğren ondan sonra konusursun. 🙂

Tek söylediğin doğru şey sorgulayın araştırın. Senin gibi okumam, araştırmam ben zaten yaşım gereği senden cok monitör kullandım senden iyi biliyorum rahat ol demeyip yabancı kaynaklardan araştırsınlar. Senin yapamadığın şeyi yapsınlarda öğrensinler.
Kanka niye uzattın ki bu kadar adam almıyor bilgiyi dıs dünyaya kapamıs kendini. Kendi evreninde yasıyor kendi bildiklerini doğanın kanunu sanıyor. Boyleleriyle ugrasmaya degmez. Sen ugrasmıssın en azından konudaki arkadaslar bilgilendi yazdıklarından.

Evet o kadar uzmanmissin ki laf dalasi disinda mesaja yapistirdigin goruntuye bile bakmamissin, Delta E degeri 4.5 olan monitore nolmus en ust sirada renk sapmasi yok mesaji verebiliyorsun.. Cok sukur universite vs. de okuduk ettik kendimizi gelistirdik halim vaktim de yerinde, uzman egosuyla dolanip herseye salca olmaya da calismiyorum.. DH forumdan eski forum yoneticisi yoneticilik de teklif etmis zamaninda TV forumuna...yani kendimi ispat derdim yok, kendimi ortaya atip linlerle ahkam kesip baskalarina satasmiyorum, yeri geldiginde fikir alisverisi yapiyorum, herkes herseyi bilmeyebilir. Kendimden bilgisiz ve kucuk yasta olsa dahi empatiyle yaklasiyorum ama hadsizlige asla ..

Bu arada daha belki de sen dogmamisken ben Diamontron Philipsin amator incelemeisni yapip DarkHardware (eskiler bilir) forumda paylasmistim, o zaman DH bile yoktu. Neyse kendi kendine tartis, egonla beraber...

Kanka niye uzattın ki bu kadar adam almıyor bilgiyi dıs dünyaya kapamıs kendini. Kendi evreninde yasıyor kendi bildiklerini doğanın kanunu sanıyor. Boyleleriyle ugrasmaya degmez. Sen ugrasmıssın en azından konudaki arkadaslar bilgilendi yazdıklarından.
Efendim bunlaf bana miydi? kendimi neye kapatmisim yazilarimdan alintilarsaniz...

Haklısın kafa almıyor almak istemiyor tartısmaya değmezde yanlıs bilgi verince ve uzatınca dayanamadım. Kendini yiyip bitirsin bilgisizliği ortada zaten

Evet o kadar uzmanmissin ki laf dalasi disinda mesaja yapistirdigin goruntuye bile bakmamissin, Delta E degeri 4.5 olan monitore nolmus en ust sirada renk sapmasi yok mesaji verebiliyorsun.. Cok sukur universite vs. de okuduk ettik kendimizi gelistirdik halim vaktim de yerinde, uzman egosuyla dolanip herseye salca olmaya da calismiyorum.. DH forumdan eski forum yoneticisi yoneticilik de teklif etmis zamaninda TV forumuna...yani kendimi ispat derdim yok, kendimi ortaya atip linlerle ahkam kesip baskalarina satasmiyorum, yeri geldiginde fikir alisverisi yapiyorum, herkes herseyi bilmeyebilir. Kendimden bilgisiz ve kucuk yasta olsa dahi empatiyle yaklasiyorum ama hadsizlige asla ..

Bu arada daha belki de sen dogmamisken ben Diamontron Philipsin amator incelemeisni yapip DarkHardware (eskiler bilir) forumda paylasmistim, o zaman DH bile yoktu. Neyse kendi kendine tartis, egonla beraber...

Efendim bunlaf bana miydi? kendimi neye kapatmisim yazilarimdan alintilarsaniz...
Hocam yaşınız büyük olabilir tamam da atıyorum sizin 15 20 yaşınızda başladıgınız teknoloji kullanma isine ben veya bir baskası çok daha küçük yaşında başladı. Yani yaşınızın büyüklüğü ile edindiğiniz deneyim yılı dogru orantılı olmuyor bu birincisi. (misal daha ortalıkta akıllı telefon vs bile yokken ben 5 yasındayken kendi şahsi bilgisayarım vardı.) İkinci olarak tayfun hocam güvenilir ve tüm dünyaca kabul gormus kaynaklardan linkler incelemeler makaleler atarak kendi soylediklerinin arkasını dolduruyor siz veya bir başkası bu bilgileri sallıyosun diyemesin diye. Burası forum buraya gelen her adam arastırma yapmayı bilmiyor surdaki kullanıcıların kacının tayfun hocamın attıgı yabancı kaynaklardan haberi var.
Mevzuya gelecek olursak da adam size doğru kaynaklı bilgi sunuyor siz hayır link atıyorsun benim bildigim dogru sen yanlıssın sadece izleyip bilgi satıyorsun diyorsun. Adam ne yapacak piyasadaki tüm monitörleri alıp test mi edecek. Zaten webde insanlar hali hazır en ufak detayına kadar incelemis bunları. Tayfun hocamda o incelemeleri yorumlayıp foruma aktarıyor. Ki mantıklı olanda bu. Karsıt gorus sunacagınıza cidden dediklerini araştırsanız doğru soyledigini goreceksiniz.

Geri