❌İndirim Bitti! MSI Mpg 322ur Qd-OLED X24 43.699₺!

Sorduğun c6 modeli tüm monitörlerden daha iyi bu arada. Boyut sıkıntı değilse rakip bile değiller. HDR da mpg falan dinlemez patates eder. Ben hem qd oled monitör hem de c5 kullandım c5 ten devam ediyorum. HDR açısından çok fark var tv ler ile monitörler arasında. C6 ayrıca c5 modelinden de önemli ölçüde daha iyi tandem panel ile geliyor. Şu an olsa bir daha c serisi seçerdim oledmonitörler gerçek hdr a hazır değil hala.
Öncelikle ilgi gösterip cvp verdiğin için teşekkür ediyorum hocam, düşüncelerinizi önemsiyorum. Bende sizin gibi düşündüm en kötü gamepad yada ps5 takar kullanırım ama hikayeli oyunlarda da pc de çok zorlamayacağını düşünüyor yorunlayanlar. Fiyat ve 3 taksit anlamında hoşuma gitti.
32” monitöre o paraları vermek de içimden gelmiyor açıkçası
Ama tek endişem pc başına oturunca ekranı takip etmekten baş ağrısı çok yaparmı :)

Öncelikle ilgi gösterip cvp verdiğin için teşekkür ediyorum hocam, düşüncelerinizi önemsiyorum. Bende sizin gibi düşündüm en kötü gamepad yada ps5 takar kullanırım ama hikayeli oyunlarda da pc de çok zorlamayacağını düşünüyor yorunlayanlar. Fiyat ve 3 taksit anlamında hoşuma gitti.
32” monitöre o paraları vermek de içimden gelmiyor açıkçası
Ama tek endişem pc başına oturunca ekranı takip etmekten baş ağrısı çok yaparmı :)
Bazen tv bax bazen kendi işletim sistemini kullanıyorum. Genelde pc açmadan film, dizi izliyorum. Oyun için pc açıyorum bu sayede fan sesi derdi olmuyor. Hoparlörü olması iyi monitörlerden daha iyi hoparlörü var kullanılabilir. 4x Hdmı girişi, wifi, Bluetooth ıvır zıvır dolu büyük ekran olması da artısı. HDR zaten hepsinden iyi. Akıllı kumanda keza öyle. Yani monitörlerden bariz daha dolu ve buna değiyor.

Ama monitör gibi dibinden kullanamazsın rahatsız eder. En az 1 metre mesafe lazım.

Dur bı dakika gemini buna pg32ucwm muadili diyor 🫪🫪🫪🫪 ve 50k mı.
Ya daha yeni aldık monitörü yavaş abicim ya.
@XPCX koş seninki geldi.
hocam bizim mpg322ur x24 yerine bu lg'yi mi alsaydık anlamadım fikriniz nedir pek bilgim yok monitör hakkında mpg'yi alıp geçtim 46 liraya...

hocam bizim mpg322ur x24 yerine bu lg'yi mi alsaydık anlamadım fikriniz nedir pek bilgim yok monitör hakkında mpg'yi alıp geçtim 46 liraya...
Şuan mpg en iyisi hocam. Ama woled sever için pg32ucwm de çok iyi.
Artık kişinin kendi tercihine kalıyor.

Şuan mpg en iyisi hocam. Ama woled sever için pg32ucwm de çok iyi.
Artık kişinin kendi tercihine kalıyor.
Eyvallah hocam ben memnunum zaten bazen sensor saçmalıyor ona da bi update gelir belki yazılımla çözülür

Bazen tv bax bazen kendi işletim sistemini kullanıyorum. Genelde pc açmadan film, dizi izliyorum. Oyun için pc açıyorum bu sayede fan sesi derdi olmuyor. Hoparlörü olması iyi monitörlerden daha iyi hoparlörü var kullanılabilir. 4x Hdmı girişi, wifi, Bluetooth ıvır zıvır dolu büyük ekran olması da artısı. HDR zaten hepsinden iyi. Akıllı kumanda keza öyle. Yani monitörlerden bariz daha dolu ve buna değiyor.

Ama monitör gibi dibinden kullanamazsın rahatsız eder. En az 1 metre mesafe lazım.
Hocam günaydın bahsettiğim cihaz bu

48 inç LG OLED evo AI C6E 4K 165Hz VRR Smart TV AI Sihirli Kumanda webOS26 2026 (OLED48C6ELB)

48” olanı tam doğru bilgiyi bulamadım Tandem oled midir paneli bunun
Yani iki modeli var acaba ikiside aynı mı bölgesel kod değişikliği mi olmuş OLED48C64LA diğeri ise OLED48C6ELB
Bilgi sahibiyseniz yardımcı olur musunuz

48 inç LG OLED evo AI C6E 4K 165Hz VRR Smart TV AI Sihirli Kumanda webOS26 2026 (OLED48C6ELB)

Yani iki modeli var acaba ikiside aynı mı bölgesel kod değişikliği mi olmuş OLED48C64LA diğeri ise OLED48C6ELB
OLED48C64LA olanı ben de anlamadım ama OLED48C6ELB satılıyor bizde şu anda.
Tandem konusunda da benim gördüğüm şöyle:

1787232215855.webp 1787232245686.webp
Kaynaklar:

OLED48C6PUA tandem diyor ama OLED48C6ELB ile birebir aynı mı bilemiyorum.
Yukarıdaki kaynak şöyle demiş:
Note that the last three letters in the model number (PUA in this case) vary between retailers and individual regions, but there's no difference in performance.

Gemini şöyle dedi:
Evet, OLED48C6ELB modeli de Tandem OLED panele sahiptir.
LG model kodlarındaki son harfler panel teknolojisini değil, satıldığı bölgeyi ve tuner/dağıtım farklılıklarını belirtir:
  • PUA: Kuzey Amerika (ABD/Kanada) pazarına özel kodlamadır.
  • ELB: Türkiye ve Avrupa pazarı için kullanılan kodlamadır (DVB-T2/C/S2 dijital alıcı formatları ve bölgesel standartlar için).
Ana seri ve boyut kodu 48C6 olduğu için; donanım, işlemci ($\alpha 11$ AI) ve panel mimarisi (Tandem OLED) açısından OLED48C6PUA ile Türkiye'de satılan OLED48C6ELB birebir aynı panel altyapısını taşır. Türkiye'deki 48C6ELB modelini de Tandem OLED panel olarak alabilirsiniz.

OLED48C64LA olanı ben de anlamadım ama OLED48C6ELB satılıyor bizde şu anda.
Tandem konusunda da benim gördüğüm şöyle:

Alıntıyı görüntüle Alıntıyı görüntüle
Kaynaklar:

OLED48C6PUA tandem diyor ama OLED48C6ELB ile birebir aynı mı bilemiyorum.
Yukarıdaki kaynak şöyle demiş:

Gemini şöyle dedi:
Muhtemelen bölgeye göre farklı kod ikiside aynı

Samsungda da benzer bir durum monitörlerde cok sık yaşanıyor tv de aynıdır muhtemelen
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

İkinizinde dediği gibi kod değişikliği diye düşünüyorum

Samsungda da benzer bir durum monitörlerde cok sık yaşanıyor tv de aynıdır muhtemelen

Tandem değil mi ondan eminiz 48” C6 ELB olanı
Ayrıca tandemin dezavantajı varmı sizce
Birde 54 bin gibi bir rakama değermi bu tv hocam ?

Tandem değil mi ondan eminiz 48” C6 ELB olanı
Ayrıca tandemin dezavantajı varmı sizce
Birde 54 bin gibi bir rakama değermi bu tv hocam ?
Tandem Woled de grey banding daha fazla oluyor öyle bir dezavantaj var ama TV de kalite kontrol monitörden daha iyi sorun olacağını sanmam

Geri