Pubg'de Ses Kasamiyorum

Reaksiyon skoru
147
Yillardir CS oynuyorum artik sikmaya basladigi icin pubg basladim. 2-3 haftadir oynuyorum ama ses kasma konusunda cok basarisizim. Silah sesleri geliyor her yerden, kac metreden sikildigini, tepenin arkasindan mi geldigini, hemen yanimdaki evden mi yoksa 2 ev yandan mi geldigini, ikinci kattan mi ucuncu kattan mi anlayamiyorum hicbir sey. Millet beni eliyle koymus gibi buluyor en ufak ayak sesi yaptigimda. Hicbir oyunda bu kadar onemli degildir ayak sesleri. Cunku en ufak ses crosshair placementin dogru yerde olmasi demek. Nasil gelisecegim bu konuda, yapmam gereken ayar var mi yoksa binlerce saat oynamam mi lazim bu yetenegin acilmasi icin?

Kimse pubg oynamiyor herhalde sesimi duyan yok muu 😔

Ses ayarlarında hrtf var onu açıp deneyebilirsin yada açıksa kapatıp deneyebilirsin hangisi daha iyi gelirse senin için.Bide youtubede ses kasmak için rehber tarzi videolar var onlarada bakabilirsin.Alışman zaman alır yinede yeni başlamışsın sonuçta.

Yillardir CS oynuyorum artik sikmaya basladigi icin pubg basladim. 2-3 haftadir oynuyorum ama ses kasma konusunda cok basarisizim. Silah sesleri geliyor her yerden, kac metreden sikildigini, tepenin arkasindan mi geldigini, hemen yanimdaki evden mi yoksa 2 ev yandan mi geldigini, ikinci kattan mi ucuncu kattan mi anlayamiyorum hicbir sey. Millet beni eliyle koymus gibi buluyor en ufak ayak sesi yaptigimda. Hicbir oyunda bu kadar onemli degildir ayak sesleri. Cunku en ufak ses crosshair placementin dogru yerde olmasi demek. Nasil gelisecegim bu konuda, yapmam gereken ayar var mi yoksa binlerce saat oynamam mi lazim bu yetenegin acilmasi icin?
atölyede ses kasma haritası var onu indir

bu ses yazılımını ve kulaklığı KABLOLU modda kullanıyorum. kulaklık mutlaka kulağı tam kapatmalı yoksa nokta atışı yapamazsın. yada kulakiçi kulaklık kullanmalısın. zamanla da alışacağın durumlar var elbette. pubg de 1500 saatim var. anladığım kulaklıktaki ses aşırı fazla da olmayacak.

bu ses yazılımını ve kulaklığı KABLOLU modda kullanıyorum. kulaklık mutlaka kulağı tam kapatmalı yoksa nokta atışı yapamazsın. yada kulakiçi kulaklık kullanmalısın. zamanla da alışacağın durumlar var elbette. pubg de 1500 saatim var. anladığım kulaklıktaki ses aşırı fazla da olmayacak.
Hocam hem blon bl05s iem kulaklikla hem de studyo kulaklikla oynadim, iem kulaklikta sesler daha da birbirine karisiyor. Tgltn gibi prolar iem kullaniyor diye denemek istedim ama onlardaki ust seviye sanirim. Benim awareness problemim var sanirim ya mal gibi kaliyorum sadece ses de degil, hot drop alanlarina indigimde parasut kapanmadan kimin nereye indigini tam anlamiyorum. Tdm oynadigimda da millet beni keklik gibi avliyor. Simdilik 1.5+ kd tdm yapamadiktan sonra ses kasmanin cok da bir sey ifade etmeyecegini dusunuyorum.

Her şey boş, oynadıkça alışırsın pubg ilk çıktığı sırada ilk killimi almam 1 haftayı geçmişti. İlk win ne kadar zaman sonraydı hatırlamıyorum bile. Zaman geçtikçe terminatör gibi gezer olmuştum oyunda, 10 oyunun yarısından çoğu win kalanlar da ilk 4'tü hep. O dönem Youtube'a video falan atıyorduk sürekli ekiple.

Demem o ki adam görmeye de, duymaya da alışırsın. Haritaları öğrendikçe daha iyi pozisyon almayı vs de daha iyi hale getirirsin.

Geri