Ders Calisma Motivasyonum Düştü Ne Yapabilirim

ahmetkoklu

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
246
Kpss calisiyorum 5 6 aydir ve sinava son 2 ay kaldi 75 78 puan arasi geliyor ortaogretim kpss den 64 puandan cikardim ama ilk calismaya basladigimdaki motivasyon su an yok.
O zaman kutuphaneye sabah 9 da gider aksam 11 de eve gelir yatar yarin ne calisacagimi dusunurdum simdi kafam daliyor telefona bakiyorum ders calisirken hayallere daliyorum kutuphanede sıkılmaya başladım sinav bitsede kurtulsam kafasina girdim.
Ama memur olamazsam harbiden hayatım bitmis gibi birsey olacak.
Bundan dolayi kesinlikle atamalara girebilmem lazim ama motivasyon gelmiyor

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Telefonu siyah beyaz yap bakmak istemiyosun

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Telefonu siyah beyaz yap bakmak istemiyosun
Kanka valla su an 5 6 bin takipcili yapay zeka kanalim var instada ona her gun video atiyorum sabahlari onun disinda yaptigim birsey yok inan su reels kaydirma isini vb. Birakmam lazimda iste bazen hakim oluyorum bazen olamiyorum
(İnstagram hesabindaki videolar 100 ila 400 k arasi izleniyor ondan dolayi kanala video atmayi birakamam)

Çalışmaya motivasyon işi olarak bakmak yerine zorunluluk olarak bakarsanız sorun çözülür. Şöyle düşün: sevdiğin bir oyun var ve bunda geçemediğin bir bölüm var ancak oyunun sonunu almak istiyorsun. Oyunun sonuna gelmek için n'apman lazım, o geçemediğin bölümü geçmen lazım (lütfen trainer indiririm, cheat engine kullanırım, save indiririm gibi şeyler demeyin, verilmek istenen mesaja odaklanın). Senin de kendini kurtarmanın yegane yolu ne? KPSS'den memur olmak değil mi? O halde istesen de istemesen de çalışman gerekiyor. Bizim jenerasyon kafasıyla değil de anam babam kafasıyla bakarsanız sorun çözülüyor: istediğin için değil yapmak zorunda olduğun için yapman gerekiyor.

Geri