0 Kartta Kırmızı Işık

Caner_00

80+
Reaksiyon skoru
6
Bilgisayar kapalıyken ekran kartı kırmızı yanıyor ancak bilgisayar açılıyor görüntü geliyor, açıkende kırmızı ışık yanmıyor

(Asus prime rtx 5070)

Ekler

• 1000099219.webp
    1000099219.webp
    628.1 KB · Hit: 76
Bilgisayar kapalıyken ekran kartı kırmızı yanıyor ancak bilgisayar açılıyor görüntü geliyor, açıkende kırmızı ışık yanmıyor

(Asus prime rtx 5070)
Normal olayı o zaten

(Asus prime rtx 5070)
para yanlış kişilerin elinde :D

şaka bir yana pinlerin kartaa tamm oturduğunu gösteriyo o

Ben 1 yıldır prime 5070 kullanıyorum bende ışık PC kapalıyken yada açıkken yanmiyor.Sende yaniyor olması bir sorun var gibi duruyor dostum emin değilim sorun bende olsaydi aktif olarak 1 yıldır birsey olurdu diye düşünüyorum

Günlük 1350 tl ye hamalık yapıyorum ne parası
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ve eminmisin ciden öylemi

Normal olayı o zaten
Nasıl ya, bende korkuyordum

Esas önemli olan bileşeni güç kaynağını yazmamışsınız ve anakartı da belirtin bence

benimki haric yorum yapanların coğu bos yapıyor 1 arkadas vardı bir de o Dogru soylemis. Kapalı olunca kırmızı yanması normal ışığın amacı o. Açıkken yanmamalı asıl.

benimki haric yorum yapanların coğu bos yapıyor 1 arkadas vardı bir de o Dogru soylemis. Kapalı olunca kırmızı yanması normal ışığın amacı o. Açıkken yanmamalı asıl.
Tam olarak normal olan nedir? Ayni kartı 1 yıldır kullaniyorum kapaliyken pc yada açıkken yanmiyor ışık? Chatgpt o ledlerin bağlantı kontrol ledi olduğunu söylüyor. Sağdaki led güç besleme ledi olarak tanımlıyor. Ben direkt psudan gelen 12v kablo ile taktim.resimde arkadas dönüştürücü ile takmis tam oturmadığı icin sorun olabilir gibi duruyor. Tekrar söylüyorum aktif olarak 1 yıldır kullaniyorum bende hiçbir durumda ışık yanmiyor.

Doğrusunu ben size söyleyeyim o bildirim ledi kırmızı yandığında psu kablosunda sorun var anlamına geliyor. Olması gerekenden az ya da çok voltaj watt amper çektiğinde yanar. Asıl önemli olan şu bunun kasa çalıştığında yanmaması lazım o zaman sorun yok demektir arkadaşın durumunda yanması da büyük ihtimalle kasa kapalı iken düşük bir voltaj gidiyor kartda bunu yetersiz algıladığı için bildirim ledini yakıyor. Bir zararı yok. Benim ana masada ki 3070'de 650W dandik psu var 7/24 yanıyor :kekw:

Bağlantı düzgün oturduğunda uyarı LED'i söner; bağlantı tam oturmadığında LED yanar. ASUS'un kendi güç-LED açıklamasında da benzer şekilde 12V-2x6 bağlantısının doğru bağlanması durumunda ilgili LED'in sönmesi normal olarak belirtiliyo. Kaynak Asus resmisite. Ezber yerine araştırmak lazim. Konu sahibi bağlantıyı kontrol ederse iyi olur. Tekrar yaziyorum aktif olarak kullaniyorum 1 yıldır. PC kapaliyken yada açıkken led uyarisi yok bilgin olsun.

Doğrusunu ben size söyleyeyim o bildirim ledi kırmızı yandığında psu kablosunda sorun var anlamına geliyor. Olması gerekenden az ya da çok voltaj watt amper çektiğinde yanar. Asıl önemli olan şu bunun kasa çalıştığında yanmaması lazım o zaman sorun yok demektir arkadaşın durumunda yanması da büyük ihtimalle kasa kapalı iken düşük bir voltaj gidiyor kartda bunu yetersiz algıladığı için bildirim ledini yakıyor. Bir zararı yok. Benim ana masada ki 3070'de 650W dandik psu var 7/24 yanıyor :kekw:
Kutudan çıkan yeni çeviriciden kaynaklı olabilir mi? arkadaşın kart kapaliyken yapıyormuş. Bende kapali açık farketmeksizin uyari ledi yok.

şaka yaptım merak etme
karttan karta değişiyor zaten tuf 3080de misal beyaz yanıyor sürekli-sapphire 7800xtde ise ışık hiç yanmıyor sorun yokken

Pc açıldığında kazanıyorsa ışık normal

Geri