Dolandırıldım Bir Şey Çıkar mı

Burada yazıp konu açman bile hata. Zaman işliyor; gerekeni yapacaksın. Yazarken bile “Yapayım mı, yapmayayım mı? Versem mi, ona buna vermesem mi?” diye düşünüyorsun. “Yok, bana bu para koymaz.” diyorsan konuyu kapatıp yoluna devam edeceksin.
Doğru diyorsun konuyu kapatıyorum ona da yazdım şimdi bugün para gelmezse engelleyip sabah ilk iş savcılığa gidiyorum daha da uzatmıyorum engelleyip geçicem
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

BAKIRKÖY CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINA
MÜŞTEKİ: İsim (T.C. Kimlik No: )
ADRES:
TELEFON:
ŞÜPHELİLER:
SUÇ: Bilişim sistemlerinin araç olarak kullanılması suretiyle internet üzerinden nitelikli
dolandırıcılık (TCK m. 158/1-f)
SUÇ TARİHİ:
KONU: Şüphelilerin şahsımı hileli işlemlerle dolandırması nedeniyle cezalandırılması ve
mağduriyetime neden olan toplam x TL paranın suç tarihlerinden itibaren işleyecek yasal
faiziyle birlikte tahsili istemli suç duyurusu dilekçesidir.
AÇIKLAMALAR
HUKUKİ NEDENLER: 5237 Sayılı TCK m. 158/1-f ve ilgili tüm mevzuat.
SONUÇ VE İSTEM
- Şüpheliler hakkında gerekli soruşturmanın titizlikle yürütülerek haklarında kamu davası
açılmasına karar verilmesini,
- Dolandırıcılık suçuna konu olan ve haksız şekilde elimden çıkan toplam x TL ana
paranın, suç tarihi olan xxxx tarihinden
itibaren işleyecek yasal faiziyle birlikte şüphelilerden tahsil edilerek mağduriyetimin
giderilmesini saygılarımla arz ve talep ederim.

(savcılığa suç duyurusnda bulunduğun günün tarihi)
Müşteki
(ismin )
(İmza)

hocam zamanında kendim gemini den oluşturmuştum, bunu geminiye at ve gerekli düzenlemeleri yapmasını iste ardından google dan word e gir ve oradan hallet eğer ilk defa suç duyurusunda bulunuyorsan merak etme hiç uzun sürmüyor savcının odası genelde zaten boş oluyor direkt hallediyorlar gerekli işlemleri 5dk falan sürüyor, uzun süren şey dilekçeyi oluşturmak ve ben sana bir dilekçe örneği attım bunu gemini ile düzenle ve suç duyurusunda bulun ayrıca suç duyurusu için yanlış hatırlamıyorsam yanında önlü arkalı kimlik fotosu bulunması gerekiyordu ve birkaç belge daha gerekiyor olabilir ona göre internetten bakarsın, etrafta kırtasiye de aramana gerek yok çünkü zaten bina da fotokopi çeken bir yer var oradaki çalışanlara sorarsan gösterir ama fotokopi ücretleri pahalıydı
Eywallah hocam çok teşekkür ederim evet bi kere daha yolum düştü başkası için içerisin de çıkaran yer var bu gece para gelmezse uzatmadan engelleyip savcılığa geçicem yarın

Hocam suçunu kabul ettiği video var kendş attı iş yapmaz mı sizce

her şey olabilir ürünü elinde bugün parayo atmaz yada yarın ürünü yollamazsa kendisi düşünsün artık ne diyelim 16k beni öldürmez
İşin dolandırıcılık sayılması için bu işin kasıtlı olduğuna dair bir şey lazım mesela o videoda kullanılan kimlik kendine ait değilse bu bir kasıttır. Veya aynı ürünü birden fazla kişiye sattıysa mahkeme buna da kasıt der sanırım.

İşin dolandırıcılık sayılması için bu işin kasıtlı olduğuna dair bir şey lazım mesela o videoda kullanılan kimlik kendine ait değilse bu bir kasıttır. Veya aynı ürünü birden fazla kişiye sattıysa mahkeme buna da kasıt der sanırım.
Kendisine ait hocam örnek monster ürünü şu kişiye sorunsuz ulaşacağına kefilim ulaşmazsa suçumu kabul ediyorum diyerek video çekti bende açıklamaya laptopun modelini yazdım yolladım

Kendisine ait hocam örnek monster ürünü şu kişiye sorunsuz ulaşacağına kefilim ulaşmazsa suçumu kabul ediyorum diyerek video çekti bende açıklamaya laptopun modelini yazdım yolladım
Videoda teslim edeceği tarih belirtmiyorsa bir işe yaramaz sanırım.

Genelde bu tarz dolandırıcılar sahte iban kullanıyorlar tanımadıkları kiraladıkları birisinin üzerine savcılığa verdiğinizde iban bilgilerinden zaten tüm bilgileri çıkıyor ama alakasız biriside çıkabilir.

Videoda teslim edeceği tarih belirtmiyorsa bir işe yaramaz sanırım.
Çektiği tarihi söylüyor

Genelde bu tarz dolandırıcılar sahte iban kullanıyorlar tanımadıkları kiraladıkları birisinin üzerine savcılığa verdiğinizde iban bilgilerinden zaten tüm bilgileri çıkıyor ama alakasız biriside çıkabilir.
Yok hocam bütün bilgileri herşeyi doğru adım gibi eminim herşeyden amatör bu daha önce yapmamış belli

Doğru diyorsun konuyu kapatıyorum ona da yazdım şimdi bugün para gelmezse engelleyip sabah ilk iş savcılığa gidiyorum daha da uzatmıyorum engelleyip geçicem

Eywallah hocam çok teşekkür ederim evet bi kere daha yolum düştü başkası için içerisin de çıkaran yer var bu gece para gelmezse uzatmadan engelleyip savcılığa geçicem yarın
adamı engelleme, belki uzlaşmaya falan gider o yüzden engelleme ayrıca whatsapptaki konuşma ss lerini alırken adamın numarası gözüksün yani adamı kaydetme ki telefon numarası gözüksün

adamı engelleme, belki uzlaşmaya falan gider o yüzden engelleme ayrıca whatsapptaki konuşma ss lerini alırken adamın numarası gözüksün yani adamı kaydetme ki telefon numarası gözüksün
Öyle yaptım hocam teşekkür ederim şuan numarasını sildim fotom gözükmüyor biraz yusuf yusuf eder belki yarında komple ss alıp çıktı alıcam dönmezse savcılığa geçicem

Çektiği tarihi söylüyor

Yok hocam bütün bilgileri herşeyi doğru adım gibi eminim herşeyden amatör bu daha önce yapmamış belli
ver gitsin savcılığa hocam ailesi mi kendisimi artık uğraşsınlar

Öyle yaptım hocam teşekkür ederim şuan numarasını sildim fotom gözükmüyor biraz yusuf yusuf eder belki yarında komple ss alıp çıktı alıcam dönmezse savcılığa geçicem
Eleman senin parayı bjk alanya maçına basıp kaybetti heralde
bazen banka geri cekebiliyordu sanırım bakiyeyi

ver gitsin savcılığa hocam ailesi mi kendisimi artık uğraşsınlar
Valla yol pnu gösteriyoe sabah ss’lerin çıktısını alıp vericem

Eleman senin parayı bjk alanya maçına basıp kaybetti heralde
bazen banka geri cekebiliyordu sanırım bakiyeyi
Fazlasıyla çıkacak haberi yok elamanın

Hocam kulağına küpe olsun yüz yüze hariç bilgisayar alışverişi yapmayın bu devirde kimseye güven olmaz

Hocam kulağına küpe olsun yüz yüze hariç bilgisayar alışverişi yapmayın bu devirde kimseye güven olmaz
Hocam inanın çok fazla ticaret yaptım al-sat yeri geldi önden yolladım yeri geldi ürün gelince gönderdim bana sağlam bir kanıt videosu attığı için gitsede kaçarı yok diyerek yolladım 16k için hayatını mahvetmeyi seçti çünkü her şey ortada be suçunu kabul ettiği video var dosyalarımı hazırladım wp konuşmaları vs savcılığa geçiyorum bugün uğraşsın dursun umarım içeri girer 🤣 ara bulucu filan durumuna gelirse güzel eğlenirim onunla

Geri