🔥İndirim MSI 26.5 Mag 271qp Qd-OLED X28 Peşin Fiyatına 6 Taksit 26.999,00tl

madem herkes konunun altına toplanmış 25.000 TL'ye kadar en iyi görüntü kalitesini sunacak monitör nedir?

Hocam, konudan bağımsız bir soru sormak istiyorum. TrueBlack 400 ile 500 arasındaki fark devasa mı?
Devasa diyemem ama önemli ölçüde fark var bence. 60hz ile 90hz gibi düşünün belirgin bir fark var.
Trueblack400 cok düsük olduğu için 500 hatrı sayılır iyileşme sağlıyor.

Asıl olay bu değil. Trueblack ten daha önemlisi Peak1500 modudur.

En önemli şey %10 APL değeridir ve bu modda 690nit seviyesine çıkar. Bu qd oled 450nit değerinden 240nit daha fazladır. Bu direkt gözle görülür iyileşme sağlar. HDR da önemli ölçüde daha parlak. Ayrıca diğer kısımlarda da daha parlak olabiliyor.

18083.webp
18085.webp
18084.webp

Qd modellerden önemli ölçüde daha parlak.
18082.webp

Ayrıca parlak sahnelerde karartma sorunu olmaz qd modeller gibi.

Qd oled karartma sorunu örnek (tüm modellerde geçerlidir)
18077.webp

Devasa diyemem ama önemli ölçüde fark var bence. 60hz ile 90hz gibi düşünün belirgin bir fark var.

Bu modda %10 APL 690nit seviyesine çıkar. Bu qd oled 450nit değerinden 240nit daha fazladır. Bu direkt gözle görülür iyileşme sağlar. HDR da önemli ölçüde daha parlak.

Alıntıyı görüntüle
ya hocam ben bu gigabyteyi deneyimlemiştim ve %80 civarı parlaklıkta kullanmadıkça bayağı kısık gelmişti. O seviyelerde kullansak ömrü bayağı kısalır mı o konuda görüşün nedir? red tint olayını da araştırırm umarım çözülmüştür. Bir de bu peak1500 olayı parlaklıkla alkalı bir şey ya zarar verir mi yanma olarak vs.

m

Bu modda %10 APL 690nit seviyesine çıkar. Bu qd oled 450nit değerinden 240nit daha fazladır. Bu direkt gözle görülür iyileşme sağlar. HDR da önemli ölçüde daha parlak.

Alıntıyı görüntüle
MO27Q2A’ya 6K daha eklenecek kadar mantıklı değil gibi ya. Kâğıt üzerinde fark büyük gibi dursa da bence yan yana koyulmadıkça aradaki farkı çok büyük hissettirmez.

ya hocam ben bu gigabyteyi deneyimlemiştim ve %80 civarı parlaklıkta kullanmadıkça bayağı kısık gelmişti. O seviyelerde kullansak ömrü bayağı kısalır mı o konuda görüşün nedir? red tint olayını da araştırırm umarım çözülmüştür. Bir de bu peak1500 olayı parlaklıkla alkalı bir şey ya zarar verir mi yanma olarak vs.
Parlaklık ne kadar yüksek olursa burn ın o kadar hızlı olur. Konfor mu yoksa ömür mü senin tercihin

Ne kadar ömrü etkilediğini tahmin edemem ama önemli ölçüde etkiliyor
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

m

MO27Q2A’ya 6K daha eklenecek kadar mantıklı değil gibi ya. Kâğıt üzerinde fark büyük gibi dursa da bence yan yana koyulmadıkça aradaki farkı çok büyük hissettirmez.
QD oled karanlık sahnelerde sorun yaşamıyor Peak1000 modu mükemmel bu konuda ancak aydınlık sahneler icin kesinlikle kötü

Parlak yüzeyli tandem alırdım kesinlikle fark edecektir. LG C5 48'' kullanıyorum kendim zaten. Trueblack400 ile arasında dağlar kadar fark var.

Parlaklık ne kadar yüksek olursa burn ın o kadar hızlı olur. Konfor mu yoksa ömür mü senin tercihin

QD oled karanlık sahnelerde sorun yaşamıyor Peak1000 modu mükemmel bu konuda ancak aydınlık sahneler icin kesinlikle kötü

Parlak yüzeyli tandem alırdım kesinlikle fark edecektir
En ucuz TrueBlack Glossy 32K, ASUS maalesef. Alternatifleri çıkarsa alınabilir bence.

tayfun hocamın dediklerinden şunu anladım; mat olmayan 4. nesil tandem woled alın.
not: anladıgım kadarıyla herkesin 25-30 k bütçesi var ve kararsız kalmış.

Woledlerde forumlara atılan çizgili görseller beni çok rahatsız ediyor bu riski nasıl göze alıyorsunuz
bende qd oled almak istiyorum ama tayfun bu işin uzmanı onun tavsiyeleri insanın kafasını karıştırıyor.

Parlak yüzeyli tandem alırdım kesinlikle fark edecektir. LG C5 48'' kullanıyorum kendim zaten. Trueblack400 ile arasında dağlar kadar fark var.
Şimdi tayfun bey arkadaşım değerli katkılarınız için teşekkür eder ve net bir soru sormak isterim şimdi siz hangi monütörü alalım dersiniz yorum olrak tabi öneriniz nedir.teşekkürler.

Şimdi tayfun bey arkadaşım değerli katkılarınız için teşekkür eder ve net bir soru sormak isterim şimdi siz hangi monütörü alalım dersiniz yorum olrak tabi öneriniz nedir.teşekkürler.
ek olarak: odanın ışık durumundan bağımsız 20-30k arası en mantıklı seçim hangisi olur.

Ben de 4k monitörlere bakıyorum bu modele ne dersiniz 165hz düşük mü?

Ekler

• 1788214018821.webp
    1788214018821.webp
    216.7 KB · Hit: 34
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,239,160
Üyeler
202,805
Son üye