🔥İndirim MSI 26.5 Mag 271qp Qd-OLED X28 Peşin Fiyatına 6 Taksit 26.999,00tl

En ucuz TrueBlack Glossy 32K, ASUS maalesef. Alternatifleri çıkarsa alınabilir bence.
Aynen fiyatı kazık ona yapacak bir şey yok.
Woledlerde forumlara atılan çizgili görseller beni çok rahatsız ediyor bu riski nasıl göze alıyorsunuz
Yeni parti ürünlerde azaltıldı Amazon üzerinden alırsanız bu riske değecektir. QD oled icinde leke ve cizilme sorunu var sorunsuz bir panel yok
Şimdi tayfun bey arkadaşım değerli katkılarınız için teşekkür eder ve net bir soru sormak isterim şimdi siz hangi monütörü alalım dersiniz yorum olrak tabi öneriniz nedir.teşekkürler.
Şu an piyasada satılan en iyi OLED monitörler 4.nesil tandem modeller örneğin XG27AQWMG, MO27Q28GR

trueblack 500 qd oledlerde bayağı iyi. En azından trueblack 400 qd modellerden biraz daha parlak lar ancak fiyatları uçuk.

Üçüncü seçenek acele yoksa 2027 beklemektir 4.nesil ve 5.nesil qd oled 2k 27'' panel ve monitörler tanıtıldı.

Bu yeni modellerden 4.nesil olan yeni kaplama(daha iyi cizilme direnci, daha az macenta tonu, daha iyi siyah derinliği vs qd oled icin) , Trueblack500, biraz daha iyi grey banding performansı, Penta Tandem panel (tandem woled gibi), daha iyi black crush performansı (gri tonlarını siyaha dönüştürüp detayları kırpmıyor artık, en basit haliyle ekranda gördügünüz detay seviyesi arttı) ve 320hz ile geliyor.

5.nesil qd oled ise 4.nesile yazdıklarıma ek olarak RGB şerit, Trueblack600 ve 400hz ile gelecek.

Yani çok ciddi bir gelişme söz konusu.

Seneye bunlar gelince 4.nesil tandem woled paneli cogu kisin icin önermeyi pek düşünmüyorum acıkcası. Spesifik durumlarda yine önerebilirim ancak QD oled öne geçecek tekrardan cogu zaman qd oled öneririm yüksek ihtimal. Sonra gecen sene neden bana 30k ya bunu önerdin demeyin. Her yıl daha iyisi geliyor.

5.nesil yeni qd oled

4.nesil yeni qd oled

Yeni parti ürünlerde azaltıldı Amazon üzerinden alırsanız bu riske değecektir. QD oled icinde leke ve cizilme sorunu var sorunsuz bir panel yok

Şu an piyasada satılan en iyi OLED monitörler 4.nesil tandem modeller örneğin XG27AQWMG, MO27Q28GR

trueblack 500 qd oledlerde bayağı iyi. En azından trueblack 400 qd modellerden biraz daha parlak lar ancak fiyatları uçuk.

Üçüncü seçenek acele yoksa 2027 beklemektir 4.nesil ve 5.nesil qd oled 2k 27'' panel ve monitörler tanıtıldı.

Bu yeni modellerden 4.nesil olan yeni kaplama(daha iyi cizilme direnci, daha az macenta tonu, daha iyi siyah derinliği vs qd oled icin) , Trueblack500, biraz daha iyi grey banding performansı, Penta Tandem panel (tandem woled gibi), daha iyi black crush performansı (gri tonlarını siyaha dönüştürüp detayları kırpmıyor artık, en basit haliyle ekranda gördügünüz detay seviyesi arttı) ve 320hz ile geliyor.

5.nesil qd oled ise 4.nesile yazdıklarıma ek olarak RGB şerit, Trueblack600 ve 400hz ile gelecek.

Seneye bunlar gelince 4.nesil tandem woled paneli cogu kisin icin önermeyi pek düşünmüyorum acıkcası. Spesifik durumlarda yine önerebilirim ancak QD oled öne geçecek tekrardan cogu zaman qd oled öneririm yüksek ihtimal. Sonra gecen sene neden bana 30k ya bunu önerdin demeyin. Her yıl daha iyisi geliyor.

5.nesil yeni qd oled

4.nesil yeni qd oled
Türkiye’ye 30K’ya geleceğini pek sanmıyorum.😿😿

5.nesil yeni qd oled

4.nesil yeni qd oled
Tayfun hocam bir de 4k için önerir misin? 27” 32” tam karar veremiyorum.

Gigabyte Mo27u2 ve samsung ls27hg800suxuf arasında kaldım, gigabyte 3 sene garantili samsung 4.nesil 2 sene garantili

27'' MSI MAG272UP X24 veya kendi attıgın monitör 40k ya kadar öneririm. 32'' XG32UCWG (M olmayan) 32GX850A B yine 40k ya kadar öneririm
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

ek olarak: odanın ışık durumundan bağımsız 20-30k arası en mantıklı seçim hangisi olur.
Qd oled ve woled renk canlılığının sdr da bir önemi yok çünkü sdr da SRGB/Rec 709 destekleniyor. DCI-P3 veya rec 2020 icin hdr lazım.

Yani basitçe anlatmak gerekirse canlı renk modunda kullanırsan aşırı doygun gözükür insan teni bile bozulur kırmızıya döner.

Aynı bunu gibi:
18087.webp

Bu patlak renkleri sevenler var tabii ben tercih etmiyorum. Sdr da oled srgb modundayken iyi gözüküyor zaten.

HDR da canlı renk modunu kullanırsan sorun yok. HDR da rec 2020 ve DCI-P3 desteği var. Yani yüksek renk kapsamı dan yararlanabilirsin. Ayrıca hdr da renkler otomatik yönetilir.

Yani qd oled rengini hdr da gösterir sdr da pek olayı yok.

Ama doygun ve yanlış renkleri tercih ederim diyorsan sdr da canlı renk modunu kullanabilirsin

Şuna bir göz at:
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Gigabyte Mo27u2 ve samsung ls27hg800suxuf arasında kaldım, gigabyte 3 sene garantili samsung 4.nesil 2 sene garantili
Samsung bakma tavsiye etmem bu bütcede

Son düzenleme:

5.nesil yeni qd oled

4.nesil yeni qd oled
O zaman 2027 yi bekledik ben 10 15 arasına ıps güzel bir monütör alayım 4 k yada 2 k onda bir öneriniz varmıdır teşekkürler. Hayırlı akşamlar.

O zaman 2027 yi bekledik ben 10 15 arasına ıps güzel bir monütör alayım 4 k yada 2 k onda bir öneriniz varmıdır teşekkürler. Hayırlı akşamlar.
4k IPS yanına 2k oled alınırsa PPI yüzünden 2k oled bulanık gelebilir. Özellikle rgb şerit modelleri tercih metinler kötü gözükür. Bu yüzden 2k oled yanına 2k ıps daha iyi olur.

Bu arada gercek bir sıcrama icin 4k oled tavsiye ederim. Her ne kadar panel geliştirmeleri gözle görülür şekilde iyileştirse de 4k çözünürlük görüntü kalitesine ve metin netliğine çok fazla katkı sağlıyor. Ayrıca 4k da dlss performans modu 2k native den daha iyi gözüküp benzer FPS veriyor.

2k olarak tavsiyem 10-13k arası Asus VG27AQ5A-VG27AQL5A, TCL 27G64

4k IPS yanına 2k oled alınırsa PPI yüzünden 2k oled bulanık gelebilir. Özellikle rgb şerit modelleri tercih metinler kötü gözükür. Bu yüzden 2k oled yanına 2k ıps daha iyi olur.

Bu arada gercek bir sıcrama icin 4k oled tavsiye ederim. Her ne kadar panel geliştirmeleri gözle görülür şekilde iyileştirse de 4k çözünürlük görüntü kalitesine ve metin netliğine çok fazla katkı sağlıyor. Ayrıca 4k da dlss performans modu 2k native den daha iyi gözüküp benzer FPS veriyor.

2k olarak tavsiyem 10-13k arası Asus VG27AQ5A-VG27AQL5A, TCL 27G64
Hocam, ne alalım? Normalde MO27Q2A alacaktım ama kafam iyice karıştı.

Hocam, ne alalım? Normalde MO27Q2A alacaktım ama kafam iyice karıştı.
LG 27gx704a b 24k trueblack glossy mla+ woled
Xg27aqwmg 4.nesil trueblack glossu (fiyat düşerse)

Bu ikisi bence en iyi secenekler. LG olan fp ve yüksek görüntü kalitesi. Asus olan direkt en iyi 2k monitör

Bunlar benim tercihim.

Qd oled olarak MO27Q2A veya MAG271QP X28 olabilir. MAG273QP X24 İcin ABL sorunu devam ettiğine dair bir yorum gördüm riske girmeye değmez

Son düzenleme:
LG 27gx704a b 24k trueblack glossy mla+ woled
Xg27aqwmg 4.nesil trueblack glossu (fiyat düşerse)

Bu ikisi bence en iyi secenekler. LG olan fp ve yüksek görüntü kalitesi. Asus olan direkt en iyi 2k monitör

Bunlar benim tercihim.

Qd oled isterseniz MAG273QP X24 24k ya fp ve Amazon üzerinden alınabiliyor yine fena olmayan bir tercih.
Hocam, LG 27GX704A-B’nin görüntüsü MAG273QP X24’ten daha kötü değil mi? Hem görüntü hem de diğer açılardan hangisi daha iyi? OLED monitörler hakkında hâlâ bilgilerim kısıtlı.

Hocam, LG 27GX704A-B’nin görüntüsü MAG273QP X24’ten daha kötü değil mi? Hem görüntü hem de diğer açılardan hangisi daha iyi? OLED monitörler hakkında hâlâ bilgilerim kısıtlı.
Senaryoya göre değişiyor. Cok şey var şimdi anlatsam destan olur özetlesemde pek açıklayıcı olmaz.

Bu arada mag273qp x24 icin ABL sorunu yeni firmware ile çözülmemiş abl icin yayınlasalarda 1 kullanıcı hala devam ediyor diye yorum yapmış. Bu yüzden eleyin bu riske girmeye değmez

bu indirim bugun girildi hocam lütfen sallamayın. 2 aydır oled monitör arıyorum amazonun en diplerine kadar aradım.
3 hafta 28k ilandaymış nasıl bulamadın.
1k indirim var sadece önceki fiyatına göre 34-35k falan hikaye hocam.
IMG_3705.webp

Senaryoya göre değişiyor. Cok şey var şimdi anlatsam destan olur özetlesemde pek açıklayıcı olmaz.

Bu arada mag273qp x24 icin ABL sorunu yeni firmware ile çözülmemiş abl icin yayınlasalarda 1 kullanıcı hala devam ediyor diye yorum yapmış. Bu yüzden eleyin bu riske girmeye değmez
Sanırım en mantıklısı LG 27GX704A-B. Odam fazla ışık almıyor diye QD-OLED tercih etmek istedim ama dediklerinizden sonra LG 27GX704A-B daha mantıklı geldi.

Sanırım en mantıklısı LG 27GX704A-B. Odam fazla ışık almıyor diye QD-OLED tercih etmek istedim ama dediklerinizden sonra LG 27GX704A-B daha mantıklı geldi.
Renodx kurmayı unutmayın. HDR icin olmazsa olmaz

Geri