Pump Out Sebebi Nedir

Zangetsuu

80+
Reaksiyon skoru
42
pump out sebebi nedir ekran kartımda sürekli bu durum yaşanıyor mx 6 sürüyüorum eski serisi var yeni serisi var her 2 sindede aşırı aşırı katı bir macun olmasına rağmen sürmesi uzun sürmesine rağmen 1 ay içinde pump out yapıyor

Sıcaklık soğukluk döngüsü, ihs olmadığı için core die'ın yüzey yapısı gibi birçok faktör var.

Pcm8990 satın alın

Faz değişimli termak pad alırsan bu sorunu çözmüş olursun.

o kadar zengin değilim malesef
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

xfx 210 var %80 fan devrinde 107 hot spot 80 temp
ptm muadilleri var forum içinde arayabilirsin harcadığın macun parasına sorunu çözersin.

pump out sebebi nedir ekran kartımda sürekli bu durum yaşanıyor mx 6 sürüyüorum eski serisi var yeni serisi var her 2 sindede aşırı aşırı katı bir macun olmasına rağmen sürmesi uzun sürmesine rağmen 1 ay içinde pump out yapıyor

Her macun ekran kartının die yapısına uygun değil. Cpudaki pump out kararlılığını gpuda görmek zordur. Gpular için termal faz değişkenli padler işlevsel. Gpu ihs ile cpu ihs bambaşkadır

Yada sık sık macun değişimi mecbur. Eski 3080 imde hem zevkine hemde gereklilik gereği 4-5 ayda bir değiştiriyordum

Mx-6 gpu yapısı için pek uygun değil. Yeni mx-7 ise gpu yapısına pump out konusunda kararlı olduğunu söylüyolar

Birde pump outun fiziksel başka sebepleride var. fazla sürmek, gereğinden fazla bastırmak vs vs..

Bugün gpuya sürdüğünde aldığın sıcaklık neyse seneye eylülde aynı sıcaklığı göremezsin mesela 👍

Her macun ekran kartının die yapısına uygun değil. Cpudaki pump out kararlılığını gpuda görmek zordur. Gpular için termal faz değişkenli padler işlevsel. Gpu ihs ile cpu ihs bambaşkadır

Yada sık sık macun değişimi mecbur. Eski 3080 imde hem zevkine hemde gereklilik gereği 4-5 ayda bir değiştiriyordum

Mx-6 gpu yapısı için pek uygun değil. Yeni mx-7 ise gpu yapısına pump out konusunda kararlı olduğunu söylüyolar

Birde pump outun fiziksel başka sebepleride var. fazla sürmek, gereğinden fazla bastırmak vs vs..

Bugün gpuya sürdüğünde aldığın sıcaklık neyse seneye eylülde aynı sıcaklığı göremezsin mesela 👍
gereğinde sürüp gereğinde bastırdıgımı düşünüyorum oysa

Sıcaklığın aniden yüksek derecelere çıkması ve ardında aniden soğuması pump out sürecini hızlandırır. Pump outun olmasının sebebi genel olarak ısınma ve soğuma ile termal macunun zamanla DIE yüzeyinden yanlara akması ve yeteri kadar macunun yüzeyde kalamamasıdır. Buna bağlı olarak da soğutucu ile yüzey arasındaki boşluk macun olmadığından açılacaktır ve sıcaklığı iletemeyecektir.

Faz değişimli macun çok daha iyi bir performans verecektir. Bahsettiğiniz gibi 2, 3, 4k gibi aşırı pahalı da değildir. Thermal Grizzly Phasesheet alıp kullanabiliriniz. Daha önce ben de MX6 kullanıyordum ve işlemci 1 hafta sonra en üst sıcaklıklara ulaşıyordu pump out yüzünden. Daha önce de kullandığım MX4 ile birlikte MX6 ve MX4 macunlarının aşırı ısınan işlemciler için iyi bir macun olmadığı sonucuna ulaştım.

Şu an Thermal Grizzly Phasesheet kullanıyorum ve gözle görürülür bir rahatlık var. Minimum 10 derece kadar bir fark oluştu.

Son düzenleme:
Sıcaklığın aniden yüksek derecelere çıkması ve ardında aniden soğuması pump out sürecini hızlandırır. Pump outun olasının sebebi genel olarak ısınma ve soğuma ile termal macunun zamanla DIE yüzeyinden yanlara akması ve yeteri kadar macunun yüzeyde kalamamasıdır. Buna bağlı olarak da soğutucu ile yüzey arasındaki boşluk macun olmadığından açılacaktır ve sıcaklığı iletemeyecektir.

Faz değişimli macun çok daha iyi bir performans verecektir. Bahsettiğiniz gibi 2, 3, 4k gibi aşırı pahalı da değildir. Thermal Grizzly Phasesheet alıp kullanabiliriniz. Daha önce ben de MX6 kullanıyordum ve işlemci 1 hafta sonra en üst sıcaklıklara ulaşıyordu pump out yüzünden. Daha önce de kullandığım MX4 ile birlikte MX6 ve MX4 macunlarının aşırı ısınan işlemciler için iyi bir macun olmadığı sonucuna ulaştım.

Şu an Thermal Grizzly Phasesheet kullanıyorum ve gözle görürülür bir rahatlık var. Minimum 10 derece kadar bir fark oluştu.
haklısın 1300tl gibi bir fiyatı ver söylediğiniz pad ın herhalde onu almak gerekiyor bi ara bakayım ona

• Beğen
Reaksiyonlar: ca.s

Ürünü sepete ekleyin. Varsa bilgisayar bileşenlerine özel 200 TL kuponu kullanıp 1050 TL'ye alabilirsiniz.
1788795958542.webp

Bu kupon yok ise Tık Hızında Kuponlardan 1000 üstü 150 TL indirim yapanı kullanarak 1100 TL'ye alabilirsiniz.

Ürünü sepete ekleyin. Varsa bilgisayar bileşenlerine özel 200 TL kuponu kullanıp 1050 TL'ye alabilirsiniz.
Alıntıyı görüntüle

Bu kupon yok ise Tık Hızında Kuponlardan 1000 üstü 150 TL indirim yapanı kullanarak 1100 TL'ye alabilirsiniz.
Bunu ben de öneririm mükemmel ürün.

gereğinde sürüp gereğinde bastırdıgımı düşünüyorum oysa

Tamam o halde gpu ihs yüzünden oluyor. Ya sık sık değiştireceksiniz ya da faz değişkenli

Mesela ekimde yenilesen marta kadar kurtarır. Nisan mayıs gibi havalar ısınır orda bir daha değiştirirsin yazı geçirir sonra ekime girdiğimizde tekrar değiştirirsin

Senede 2 değişime tekabul eder

Tabi kart tozlu kasa içi tozlu ve hava akışı yeterli değilse oynadığın oyunlara bağlı olarak değişim artabilir

4-5 ay boyunca cyberpunk indiana jones black myth wukong aaa oyunlar oynayanlarla rekabetçi oynayanların gördüğü sıcaklıkta bir değil

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,239,353
Üyeler
202,856
Son üye
User16738
Geri