Amazon - İncehesap Pişmanlığı

Yck^

80+
Reaksiyon skoru
3
31/08/2026 tarihinde amazon üzreinden incehesap satıcılı olan msı mag 244f model monitörü sipariş verdim fakat sistem hatası sebebiyle ürünü hemen iade edip yaklaşık 10 dakika içinde aynı ürünü yeniden sipariş verdim. 07/09/2026 tarihine kadar bana herhangi bir bildiri gönderilmedi. 7 Eylül tarihinde Amazon müşteri hizmetleri ile görüştüğümde ürünün kargo firması tarafından 3 kere alınma talebi incehesap şirketine bildirilmiş lakin incehesap ürünü kargoya vermemiş. 7 Eylül günü bana bu bilgiyi veren Amazon müşteri temsilcisi fiyat iadesi yapabileceklerini ve iade işlemlerini başlattığını söyledi ve görüşmeyi bitirdi. 09/09/2026 Tarihinde Amazon üzerinde kontrol ettiğimde sistemde herhangi bir değişiklik olmadığını gördüğümde öğleden sonra saat 2 civarında tekrar müşteri hizmetlerini aradım. Durumu anlattım ve amazon müşteri temsilcisi beni daha yetkili birine bağladı ve bağlandığım kişi bana "ürününüz şu an kargoda 14 eylülde size teslim edilecek" dedi ve konuşma sonlandı. Ardından Kolay Gelsin isimli kargo şirketi ile iletişime geçtim. Durumu anlattım ve bana kargonun teslim alınmadığını kargonun hala incehesap isimli şirkette bulunduğunu söylediler. Bu cevaptan sonra tekrar Amazon müşteri hizmetlerini aradım ve olanı biteni baştan bir şeklide anlattım. Beni başka birine bağladı. Ben bu kişiye ürünü iade etmek istediğimi, satın alınma üzerinden yaklaşık 10 gün geçtiğini ve mağdur olduğumu anlattım. Bu yetkili kişi bana "ürününüz 11 Eylül tarihine kadar elinize ulaşmazsa 11 Eylül günü iade yapabiliriz" dedi. 11 Eylül sabah saat 08.01 saatinde amazon müşteri temsilcisini arayacağım. Daha sonra gerçekleşen durumları buraya aktaracağım.

Sevgili forumdaki vatandaşlar bana verebileceğiniz tavsiye yada tavsiyeler var mı?

İyi forumlar dilerim.

direk uğraşmadan thhye git sipariş verdiğin ürünü sırf fiyat yanlış girildi diye iptal edemez amazonla son bir kez görüş direk kanıtlarınla birlikte thhye ver bu senaryoda incehesap hiç bir şekilde göndermez sana gönderse şimdiye gönderirdi

Bilemiyorum bence Amazon’un çok bir suçu yok (ilk iade talebi onaylandığında iade etmemek dışında). İncehesap ile kargo şirketi anlaşamamış bence. İncehesap için böyle konuları bir kaç kere gördüm ama sorun incehesap mı yoksa kargo şirketleri mi anlam veremiyorum. Umarım sağlam bir şekilde teslim alırsınız.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

direk uğraşmadan thhye git sipariş verdiğin ürünü sırf fiyat yanlış girildi diye iptal edemez amazonla son bir kez görüş direk kanıtlarınla birlikte thhye ver bu senaryoda incehesap hiç bir şekilde göndermez sana gönderse şimdiye gönderirdi
Yanlış fiyat diye bir konu yok ki konu mesajında.

9950x3d aldım bende amazondan satıcı andagroup gönderen amazon paket içinden 9900x3d çıktı 33500e almıştım kutulu yanlış ürün gelmesine rağmen değişim yapmıyorlar hata amazonun kesinlikle yardımcı olmuyorlar sadece iade alıyorlar ürünü faturam kesildiğinde iade edip hakem heyetine vericem 6 ay haybeden paramı gaspettiremem.

incehesap yine şaşırtmadı :/

Bilemiyorum bence Amazon’un çok bir suçu yok (ilk iade talebi onaylandığında iade etmemek dışında). İncehesap ile kargo şirketi anlaşamamış bence. İncehesap için böyle konuları bir kaç kere gördüm ama sorun incehesap mı yoksa kargo şirketleri mi anlam veremiyorum. Umarım sağlam bir şekilde teslim alırsınız.

Sistem hatasını ona yormuş, mantıklı geldi. Yanlış fiyatlandırma olmasa niye iptal olsun, bir diğer ihtimalde stok sanırım ama sanırım yine böyle kolay iptal olamaz?

Sistem hatasını ona yormuş, mantıklı geldi. Yanlış fiyatlandırma olmasa niye iptal olsun, bir diğer ihtimalde stok sanırım ama sanırım yine böyle kolay iptal olamaz?
“sistem hatası sebebiyle ürünü hemen iade edip yaklaşık 10 dakika içinde aynı ürünü yeniden sipariş verdim.“ böyle diyince ben sanki kendi iade edip tekrar sipariş etti anladım. Doğrudur konu sahibi açığa kavuşturur.

“sistem hatası sebebiyle ürünü hemen iade edip yaklaşık 10 dakika içinde aynı ürünü yeniden sipariş verdim.“ böyle diyince ben sanki kendi iade edip tekrar sipariş etti anladım. Doğrudur konu sahibi açığa kavuşturur.
Dediğiniz gibi kendim iade ettim

9950x3d aldım bende amazondan satıcı andagroup gönderen amazon paket içinden 9900x3d çıktı 33500e almıştım kutulu yanlış ürün gelmesine rağmen değişim yapmıyorlar hata amazonun kesinlikle yardımcı olmuyorlar sadece iade alıyorlar ürünü faturam kesildiğinde iade edip hakem heyetine vericem 6 ay haybeden paramı gaspettiremem.
Kutulu 23 bin TL civarına satıcısı Anda Grup olan 9800x3d alacaktım iyi ki onu görene kadar tray olanı farklı bir firmadan almışım. Sizin gene iyi, model farklı olsa da yine işlemci çıkmış. Firmanın Amazon yorumlarında “işlemci aldım fare gönderdiler” diye şikayet okudum.

Kutulu 23 bin TL civarına satıcısı Anda Grup olan 9800x3d alacaktım iyi ki onu görene kadar tray olanı farklı bir firmadan almışım. Sizin gene iyi, model farklı olsa da yine işlemci çıkmış. Firmanın Amazon yorumlarında “işlemci aldım fare gönderdiler” diye şikayet okudum.
amazon isterseniz ürünü kullabilirsiniz dedi en çok o koydu 3. parti satıcıdan çok bir şey almamak lazım amazonda. resmen en kötü tarafları ortaya çıkıyor

yanlış fiyat ve ya bu tür şeylerla alakalı bir şey yazmasına gerek yok konunun sebebi büyük ihtimalle bu 15 yaşında çocuk değilsen kafanı kullanıp neyini ne oldugunu anlarsın bence sabahtan beri millete sallama her postta bilgin yoksa sus otur

Yavaş gel hocam, kendi iade etmiş
hocam kendim iade ettim ama kartla ilgili problem olduğu için iade ettim. iade ettikten 10 dk sonra aynı ürünü sipariş verdim. Bence iade edip ardından yeniden satın almamdan kaynaklı bu sorunun oluştuğunu sanmıyorum. Tekrar dediğim gibi 11 eylül sabahı alacağım neticeye göre bir yol izleyeceğim.

Geri