Kediyi Napayım

Yok ya evde bakamam
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Peynir verdik sadece :D

Peynir vermişsin kucağından inmiyor. İmtihanın olabilir Allah sana nasibin olarak karşına çıkarmış.

Göz göre göre tekrar sokağa salma derim. Gruplara ve gerekli instagramdaki hayvanseverlerle iletişime geç ve bakacak kişiler bulmaya odaklan. Evde bakma ihtimalin ve bireylerin onay vermemesi açısından söyledim

Sessiz kullar. Ve evet 16-18 derecede üşür mü demeyelim tüyleri var soğuğa dayanaklı diyip geçemeyiz. Hangimiz bi hayvan gördükte “bu soğukta kalmış üşümüş belli” diyebiliyoruz ki? Bizim gibi titreyerek işaret etmezler
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

O nasıl bir zorundalık :D Her yemek verdiğimiz hayvanı sahiplenecek miyiz?

Hayır yemek verirsin ama seninle gelmez seni takip etmez bunda sorun yok. Ama ufacık bi yemekle bile senden ayrılmıyorsa hiç korkmuyorsa temas etmen ona daha iyi hissettiriyorsa mümkün olduğunca bakabilecek veya senin bakabileceğin bir çözüm bulman lazım. Hiç fark etmezsiniz böyle şeyler sınav olarak karşınıza çıkar Allah bakalım ne yapacak der

Vallaha şu dünyadada insanları sevmek güvenmek pek bi zor bildiğin üzere ama hayvana iyilik yaptığında onun verdiği vicdan sevinci başka 😃

Yani arkadaşımız doğru söylüyor. Çünkü bunlar sokak hayvanları en çok korktuğu ilk şey insanlar olur

Pandemide eve yemek getirirken parkta bi köpek gördüm pek bi masumhane ve aç olduğunu hissettim. Dönerken onada yemek almıştım mesela yemeğini koydum kuyruğunu büzüştürüp oturdu benden uzak bana baktı yemedi 10 dakika boyunca. Meğerse benim ordan uzaklaşmamı bekliyomuş çünkü mahalle sakini onu besliyomuş zaten. Ben uzaklaşınca baktım yemeğe gidip yedi. Hayvan beni seçmedi kısacası 🙂 imtihan saymadım kendime

Son düzenleme:
Aklıma geldi belediyeden veya oturduğunuz mahallenin muhtarından yardım alabilir misin? Bu kediye ne yapabiliriz bakabilecek birini bulabilir miyiz belediye ilgilenir mi vs gibisinden?

Onlar barınak ve bakılabilecek kişileri biliyolardır sağa sola haber salarlar. Bizim muhtar mesela kendi whatsappından işçi alımlarını eleman lazımlığını ve hayvan sahiplenilecek ilanları paylaşıyor kendisi mahalledekileri

Annesi olsa senin peynir vermenede gelmez tav olmaz. Veya annesi bunu reddetmişte olabilir başka yerden gelmişte olabilir

Hocam ne yap et bizi sevindir güzel haberlerinle 😃. yemini verdim geçtim arkamı bile dönmedim yapma bence. Gerçekten onu güvende tuttuğun, en kısa sürede başka daha iyi bilen birilerine emanet ettirdiğin için veya sahiplendirdiğin Allah inşallah mükafatını verir sana.

Son düzenleme:
Pandemide eve yemek getirirken parkta bi köpek gördüm pek bi masumhane ve aç olduğunu hissettim. Dönerken onada yemek almıştım mesela yemeğini koydum kuyruğunu büzüştürüp oturdu benden uzak bana baktı yemedi 10 dakika boyunca. Meğerse benim ordan uzaklaşmamı bekliyomuş çünkü mahalle sakini onu besliyomuş zaten. Ben uzaklaşınca baktım yemeğe gidip yedi. Hayvan beni seçmedi kısacası 🙂 imtihan saymadım kendime
Çünkü köpeğin sana ihtiyacı yoktu ve sen onun yanındayken yemek yemeyi güvenli bulmadı sırf yemek veriyorsun diye köpeğin gözünde iyilik meleği olarak canlanmıyorsun hala bir potansiyel tehditsin

o kedi senin kaderin evine götür besle bereketiyle gelir.

Sal sokağa evde hayvan beslemek caiz değil

Sal sokağa evde hayvan beslemek caiz değil

O köpek için geçerli. Kuranda kedi beslemeyi yasaklayan bir ayet yok hatta Peygamber efendimiz sav’ın bu konuda hadisleri bile var

Orduyu yavrularını emziren kedinin etrafından dolayıp sefer sonunda o kediyi alıp sahiplendi ve ismini Müezza bile koydu. Okullarda öğretilmez bunlar 👍

Hatta kıyafetinin ucunda uyuyakaldığı için kedi uyanmasın diye kıyafetinin orasını kesip kalktığı bile söyleniyor. Sokmaya çalışan yılandan da yine koruyan kedisi Müezza oldu

Kedinin evde beslenmesinde dinen hiçbir sakınca yok

Eksik veya yanlış öğrenmişsin duymuşsun

Dostlar çok al diyen oldu ama dediğim gibi bu sitede 30 a yakın kedi vardır sahipleri bile gün içinde siteye salıp akşam alıyor yani güvenlik sorun değil
Mama konusunda da her binanın dört bir yanına mama su koyuyorlar o da sorun değil

Kedinin yaşına göre kilosu da güzeldi elbette alırsam bakımını yaparım ama çok ilgilenemeyecegim için kediyi alıp eve hapsetmek yerine geniş bahçesi olan sitede bıraksam bence daha mutlu yaşar zaten
iştahı da gayet yerinde küçücük kedi 85 Gr mamaya tek attı karnı hamile gibi şişti :D

Bilgi vermek için yazan herkese teşekkürler
1000009085.webp

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,240,366
Üyeler
203,135
Son üye
kurfat0