Çözüldü✓ Ryzen 7 9700x Sıcaklıklar Normal mi?

limit dediği tam ne oluyor hocam bilmiyorum açıkcası performansta bi bakarım 15 20 fps oynarsa elmemem açıkcası
Sıcaklık limiti hocam 95 derece termal sınır, o sınıra kadar gücü basıyor işlemciye şu an. Ben onu nasıl ayarlamıştım hatırlamıyorum ama ryzen masterdan basktığımda 87 derece ve 126 Watt gördüm en son. Sen 136 görüyorsun sıcaklıkta normal o yüzden. Şimdi 85 dereceye gelene kadar boost basacak. Yalnız pompanın full speed e almak baya etkili olabilir o önemliydi çünkü, pompa sağlığı açısından da önemli her zaman full speed olacak. Eğer baktın sıcaklıklar makul yerlerde tekrar autoya veya 90 a falan çekersin.

Merhaba, çok fazla anlamasam da forumlardan ve videolardan gördüğüm kadarıyla işlemcimd Curve Optimizer'i aktif ettim. -20 olarak kullanıyorum curve optimize sign negative..

gigabyte aorus waterforce ıı 360 kullanıyorum yani bana değerler çok geldi gibi mx4 termal macun kullanıyorum yapmam gereken bir şey varmı soğutmayla ilgili.

105 w modu açık.
Alıntıyı görüntüle
Bi sıkıntı var ben phantom sprit kullanıyorum 105 wat tdp açık bosta 38 oyunlarda 65-70 maksimum 80 gordum shadowlar hazırlanırken falan macunda mx4

tamamdır hocam pump fulle alayım. soğutucuyu cıkartıp baktım tam temas ediyor. am5 soketini kullanıyorum ayrıyetten. acaba onun etkisi var mıdır bilmiyorum thermalright am5 secure frame kullanıyorum kendi framesini kullanmıyorum ondan da etki edebilir mi acaba bilmiyorum
Şunları kullanmayın hic onermiyorum.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Sirf bu kit yuzunden sistemde hata alanlar taniyorum. Fabrika cikisli koruma soketi islemciye en uygun baskiyi uyguluyor.bunlar bakiyi dengesizlestirme ihtimali oldugu icin o dahi sorun. Bu braket zaten intel icin daha uygun am5 te tamamen gereksiz.

Şunları kullanmayın hic onermiyorum.

Sirf bu kit yuzunden sistemde hata alanlar taniyorum. Fabrika cikisli koruma soketi islemciye en uygun baskiyi uyguluyor.bunlar bakiyi dengesizlestirme ihtimali oldugu icin o dahi sorun. Bu braket zaten intel icin daha uygun am5 te tamamen gereksiz.
neden önermiyorsun hocam bende tavsiye üzerine aldım

ya da deniyim mi o frameyi çıkartıp mesela kendi soketini?

ya da deniyim mi o frameyi çıkartıp mesela kendi soketini?
Fabrikada yapilan soket baskıyı da ona gore yapıyor. Tavsiye edenlerin teknik bilgisi yetersiz kalmış.

Fabrikada yapilan soket baskıyı da ona gore yapıyor. Tavsiye edenlerin teknik bilgisi yetersiz kalmış.
şuan dışarıdayım hocam eve geçince bi öyle deniyim umarım başarılı olur. ama temas ediyor diye biliyorum fotoğraf gönderiyim bi bakarsın

Ekler

• IMG_2680.webp
    IMG_2680.webp
    80.4 KB · Hit: 22
şuan dışarıdayım hocam eve geçince bi öyle deniyim umarım başarılı olur. ama temas ediyor diye biliyorum fotoğraf gönderiyim bi bakarsın
Temas etmesinde değil. Düzgün çalışmasında etki eder. Başımıza gelmiş bir durum olduğu için uyardım.

Sıcaklık limiti hocam 95 derece termal sınır, o sınıra kadar gücü basıyor işlemciye şu an. Ben onu nasıl ayarlamıştım hatırlamıyorum ama ryzen masterdan basktığımda 87 derece ve 126 Watt gördüm en son. Sen 136 görüyorsun sıcaklıkta normal o yüzden. Şimdi 85 dereceye gelene kadar boost basacak. Yalnız pompanın full speed e almak baya etkili olabilir o önemliydi çünkü, pompa sağlığı açısından da önemli her zaman full speed olacak. Eğer baktın sıcaklıklar makul yerlerde tekrar autoya veya 90 a falan çekersin.
eve girdim simdi degerler bu sekilde hocam. yarın thermal grizzly kryonaut macun geliyor + o frameyi cıkartıcagım stok olanı takıcagım bakalım umarım her şey düzelir oyuna giricem birazdan orda da karşılaştırırım

Ekler

• Desktop Screenshot 2026.09.12 - 20.16.06.92.webp
    Desktop Screenshot 2026.09.12 - 20.16.06.92.webp
    259.1 KB · Hit: 12
testleri yaptım hocam bu şekilde aksine daha fazla yükselmiş sanki ve odada durulmuyor fanların ses yapmasından dolayı ;( başka yapabileceğimiz bir şey kalmadı sanırımm. yarın bi gelsin macun şu kendi zımbırtısıyla bir de deneyeceğim.

Ekler

• IMG_2690.webp
    IMG_2690.webp
    805.8 KB · Hit: 9
  • IMG_2689.webp
    IMG_2689.webp
    630.2 KB · Hit: 13
  • IMG_2688.webp
    IMG_2688.webp
    906.5 KB · Hit: 12
testleri yaptım hocam bu şekilde aksine daha fazla yükselmiş sanki ve odada durulmuyor fanların ses yapmasından dolayı ;( başka yapabileceğimiz bir şey kalmadı sanırımm. yarın bi gelsin macun şu kendi zımbırtısıyla bir de deneyeceğim.
Hocam pompa ses yapmamalı öyle fanlar otomatikte kalabilir ama pompayı full speed de kullanman lazım. Komple bütün ayarları sıfırlayıp bi deneyebilirsin aslında. Sonra sıfırdan yeniden ayar yaparsın. En azından sorun yapılan ayarladan mı öğrenmiş olursun. Montajda problem olmadığına emin ol bu arada, çünkü benim işlemci 5.5 ghz civarına kadar çıkıyor tam yükte. Senin maksimum 4.9 ghz gördüm sanki.

Hocam pompa ses yapmamalı öyle fanlar otomatikte kalabilir ama pompayı full speed de kullanman lazım. Komple bütün ayarları sıfırlayıp bi deneyebilirsin aslında. Sonra sıfırdan yeniden ayar yaparsın. En azından sorun yapılan ayarladan mı öğrenmiş olursun. Montajda problem olmadığına emin ol bu arada, çünkü benim işlemci 5.5 ghz civarına kadar çıkıyor tam yükte. Senin maksimum 4.9 ghz gördüm sanki.
hocam dediğin 85 muhabbetini kapattım. pump gene full speed de sorun yok. yarın dediğim gibi kendi soketine ve thermal grizy uygulaması yapıcağım bide 1000w psu söyledim gold o gelicek hepsini birlikte montaj yapıcağım ayrıyetten güç modu dengeli de. nihai performansı aldığımda 5.6ghz hızlarda geziyor. çok ısınmasın diye dengeliye aldım.

360mm sıvı soğutucuya göre fazla

Geri