İkinci Elde RTX 3090 Fiyatları Neyin Kafası?

Zleh

80+
Reaksiyon skoru
223
Arkadaşlar ben görünce inanamadım ama sarı sitede pek zeki arkadaşlarımız 50k+ civarı yazmışlar 3090'a bunlar neyin kafasını yaşıyor bilen var mı? yoksa ben mi bir şey kaçırdım çözemedim, hani üstüne 10 15 koyar indirim saymıyorum bile standart fiyatından 5070ti falan alırım saf güçte yener üstüne teknolojileri ile 3090'ı tokat manyağı eder birde promosyon olarak sıfır ve adıma fatura garantili olur, sizin fikriniz nedir haksızsam lütfen uyarın bende öğreneyim bu fiyatların sebebini.

Arkadaşlar ben görünce inanamadım ama sarı sitede pek zeki arkadaşlarımız 50k+ civarı yazmışlar 3090'a bunlar neyin kafasını yaşıyor bilen var mı? yoksa ben mi bir şey kaçırdım çözemedim, hani üstüne 10 15 koyar indirim saymıyorum bile standart fiyatından 5070ti falan alırım saf güçte yener üstüne teknolojileri ile 3090'ı tokat manyağı eder birde promosyon olarak sıfır ve adıma fatura garantili olur, sizin fikriniz nedir haksızsam lütfen uyarın bende öğreneyim bu fiyatların sebebini.
O fiyata başka düzgün 24GB kart yok o yüzden.

24 GB vram varya ondan bu kadar pahalı
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bi 7900 xtx var o da AMD

• Beğen
Reaksiyonlar: Zleh
E hocam 4k için derseniz 6800xt 16gb vram var? ve 14 15 bin maks yani 24 gb vram ne işe yarayacak ki? onuda geçtim 3090 artık yaşlanıyor ve 4k kartı değilde 1440p kartı olmaya doğru gidiyor bana pek anlamlı gelmedi yinede bu fiyatlar.

E hocam 4k için derseniz 6800xt 16gb vram var? ve 14 15 bin maks yani 24 gb vram ne işe yarayacak ki? onuda geçtim 3090 artık yaşlanıyor ve 4k kartı değilde 1440p kartı olmaya doğru gidiyor bana pek anlamlı gelmedi yinede bu fiyatlar.
Oyun için değil bu ihtiyaç, Ai işleri için.

24 GB vram varya ondan bu kadar pahalı

Bi 7900 xtx var o da AMD
O da AMD olmasından kaybediyor, Cuda istiyorlar genelde.

Anladım hocam ai içinse zaten müşterileri de çok olacağını sanmam ilanları bol süreler durur gibi geldi, kaldı ki 4090'lar da 5080 fiyatında ikinci elde, bu 5000 serisi vram daha tasaaruflu kullanmıyor muydu ben pek bilmiyorum teknik detayını ama 5080 veya 5070ti almak daha mantıklı olmaz mı bunlar yerine?

Anladım hocam ai içinse zaten müşterileri de çok olacağını sanmam ilanları bol süreler durur gibi geldi, kaldı ki 4090'lar da 5080 fiyatında ikinci elde, bu 5000 serisi vram daha tasaaruflu kullanmıyor muydu ben pek bilmiyorum teknik detayını ama 5080 veya 5070ti almak daha mantıklı olmaz mı bunlar yerine?
4090 zaten 5080 den iyi kart oyun performansı dahil. Üstüne Ai işleri için de 5090 dan sonra en iyi son kullanıcı kartı.

4090 zaten 5080 den iyi kart her anlamda. Üstüne Ai işleri için de 5090 dan sonra en iyi son kullanıcı kartı.
Anladım, sanırım bu krizde cidden işe yarıyor ki artmış fiyatları, ama ben oyun oynayan adam için aşırı şişmiş buldum fiyatları, dediğiniz gibi ai içinse haklısınız sanırım.

O da AMD olmasından kaybediyor, Cuda istiyorlar genelde.
Yapay zeka için AMD alınır da konu renderda gelince AMD batırıyor
Blender'daki performans sonuçlarına bakabilirsiniz

Bende 6800xt 16gb var memnunum mesela hiç üzmedi, ama ben sıradan kullanıcıyım oyun oynarım, video izlerim, basit işler yaparım yani ai falansa evet teknoloji konusunda yazılım vs nvidia bambaşka seviyede onu biliyorum, ama fiyatlar fırsattan istifade uçmuş gibi geldi bi tık :D

Yapay zekada da Cuda istiyor birçok iş, Rocm de o kadar gelişmiş değil henüz, lokal model çalıştırır ama model eğitimi falan zor.

• Beğen
Reaksiyonlar: Zleh
Ne fiyat koyarlarsa koysunlar satamıyorlar ki! Kartın piyasası belli.
Bencede ben bi kaç ay önce bakmıştım sanırım 23 25 civarıydı fiyatları yanlış hatırlamıyorsam bak bu okey bir fiyattı, ama 50k uçuk geldi, özellikle dümdüz oyun oynayan bi insan için aşırı gereksiz pahalı gibi.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,240,363
Üyeler
203,135
Son üye
kurfat0
Geri