Çözüldü✓ İ9 14900kf Alınır mı ?

Zaten DDR5 ram kullanıyorsun. Yerinde olsam o parayı intele bağlayacağıma 7800x3d+b850 alır keyfime bakarım. Am6 nasıl işlemciler çıkaracak daha bilmiyoruz ama en azından soket desteğin devam eder.
Hocam yapacağım yatırım budur. Halihazırda elinde ddr5 ram varken anlamı yok Intel de kalmanın. X3d işlemciler oyunlar için biçilmiş kaftan. @p2yson

Ha bi önyargın varsa AMD işlemcilerle alakalı, YouTube dan karşılaştır, öyle karar ver. Elindeki soğutucu da her türlü yeter.

hocam birisi lga 1700 birisi lga 1851 nasıl alsın.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

e iyi alsın alırda nasıl takacak yanilga 1700 anakarta.
Anakart da değiştirilmeli evet ama değer mi değer

Hocam yapacağım yatırım budur. Halihazırda elinde ddr5 ram varken anlamı yok Intel de kalmanın. X3d işlemciler oyunlar için biçilmiş kaftan. @p2yson

Ha bi önyargın varsa AMD işlemcilerle alakalı, YouTube dan karşılaştır, öyle karar ver. Elindeki soğutucu da her türlü yeter.
çok şükür... beni bu forumda bir tek sen anlıyorsun şekerim 🌹

aynı para diyor hocam niye i9 almasınki güzel bakımı yapılırsa ısınmasıda kendi bandında normal olur ve şöyle bir şey var piyasada mesela r5 5500 65 derece ideal ya mesela insanlar 250 watt işlemcininde 65 watt ile aynı derece olmasını bekliyor ve 250 watt işlemci o ısıları kaldırabilecek bir teknolojiye sahiptir diye düşünüyorum. zaten yapan mühendis düşünmüştür bunları.
14600kf önerdim aynı para değil i9 ile. Benim i9 zaten oyunlarda 55-60 dereceyi geçmiyor ısınmadan yana problem yok. Oyun performansı olarak i9lar gereksiz oluyor 14600kf ile çok farkı olmaz.

Arkadaşlar herkese hayırlı günler ben işlemci güncellemek istiyorum ve sistemim şu şekilde
İ5 12400f
Gigabyt b760m gaming x ax
Rtx 3060 ti
Ve soğutucu olarakta arctic in 360mm sıvı soğutucusunu kullanıyorum
İlk başta i7 14700kf almayı düşünüyordum ama biraz araştırdım şuan i9 14900kf indirimde aynı fiyatta hangisini almalıyım ve eğer i9 alırsam şuanki güncel sistemde bir sıkıntı yaşarmıyım ? ( ilerleyen zamanda ekran kartımı da 5070 ti olarak güncellicem)
yorumları okumadım ama o sisteme 12400f satılıp 14400f alıp

ekran kartını 3060ti satılıp 4070 kovalardım

inteli 13 ve 14 nesil ürünlerinde oksitlenme sorunları var özellikle i9 ve i7 serilerinde çok bulaşmazdım merak ediyorsna intel oksitlenme sorunu diye araştırabilrisin

Arkadaşlar herkese hayırlı günler ben işlemci güncellemek istiyorum ve sistemim şu şekilde
İ5 12400f
Gigabyt b760m gaming x ax
Rtx 3060 ti
Ve soğutucu olarakta arctic in 360mm sıvı soğutucusunu kullanıyorum
İlk başta i7 14700kf almayı düşünüyordum ama biraz araştırdım şuan i9 14900kf indirimde aynı fiyatta hangisini almalıyım ve eğer i9 alırsam şuanki güncel sistemde bir sıkıntı yaşarmıyım ? ( ilerleyen zamanda ekran kartımı da 5070 ti olarak güncellicem)
İ9 kaldırmaz bu anakart. Amacın oyunsa i5 14600KF öneririm fazlasıyla işini görür. DDR4 kullanıyorsan da hiç boşa fazla masraf yapma.

yorumları okumadım ama o sisteme 12400f satılıp 14400f alıp

ekran kartını 3060ti satılıp 4070 kovalardım

inteli 13 ve 14 nesil ürünlerinde oksitlenme sorunları var özellikle i9 ve i7 serilerinde çok bulaşmazdım merak ediyorsna intel oksitlenme sorunu diye araştırabilrisin
Oksitlenme 14. Nesilde yok diye biliyorum, fazla voltaj ile alakalı olan şey var onu da Microcode ile büyük ölçüde çözdük diyorlar.

12400F den 14400F geçmeye de değmez bence, fark çok az.

Son düzenleme:
İ9 kaldırmaz bu anakart. Amacın oyunsa i5 14600KF öneririm fazlasıyla işini görür. DDR4 kullanıyorsan da hiç boşa fazla masraf yapma.

Oksitlenme 14. Nesilde yok diye biliyorum, fazla voltaj ile alakalı olan şey var onu da Microcode ile büyük ölçüde çözdük diyorlar.

12400F den 14400F geçmeye de değmez bence, fark çok az.
eldekini satınca cebinden çok para çıkmayacak ama orayıda düşünmek lazım bence evet çok fark yok ama soket destegi bitmiş bir ürüne ne kadar para yatıırlmalı 14600k alsa oda fiyatalrı baya şişti mantıklı gelmiyor

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,243,233
Üyeler
204,098
Son üye
Kadirseker
Geri