Bence senin sorunun cilt probleminden çok psikolojik hocam yani ne dertler var hayatta yüzdeki kızarıklık ne ki. Bunu senin problemini küçümsemek için söylemiyorum daha yaşın küçük zamanla cildindeki lekeler azalacaktır. 30 yaşına geldiğin zaman cildin düzeldiğinde psikolojin düzeldiğinde bu günlerin için çok kızacaksın kendine. Keşke kendimi geliştirseydim evde tıkılıp kalmasaydım, sosyalleşseydim, spor yapsaydım, üniversiteye daha erken gitseydim diye pişmanlık duyacaksın. Senin gibi cilt problemi yaşayan bir arkadaşım var o da bir sürü tedavi gördü krem kullandı yaş ilerledikçe rengi açıldı, o yüzden hayatın boyunca böyle olacak diye düşünerek kendini sosyal hayattan uzaklaştırma. Böyle kalacak olsa bir daha insan içine çıkmayacak mısın? Biriyle konuşurken cildine dikkat etmiyoruz iyi bir arkadaş mı sohbeti keyifli mi buna bakıp geçiyoruz. Sen bu konuyu kafaya çok takıp kendi içinde büyüttüğün için herkes dikkat ediyor sanıyor olabilirsin ama gerçekten umursamıyoruz. Sana önerim her gün cildine rutin bakım yap abartmadan minimal bir bakım, stresten uzak dur, abur cubur yemeyi bırak. Tekrar sosyalleşmen gerekiyor bu şekilde düşünürsen hiçbir şey yapmadan yıllarca beklersin. Sana tavsiyem her gün akşamları düzenli yürüyüş yap daha sonra avm çarşı falan gezersin daha sonra spora başlarsın bir şekilde kendini sosyalleştirmen lazım.