Acer Nitro 16s Hp Omen 16 Asus Tuf Gaming A16 Hangisi Daha İyi

Bu laptopda çok güzelmiş sadece oyun için alsam bunu alırdım ama dediğim gibi dışardada kullanmak için pilin uzun gitmesini istiyorum öneriniz için teşekkür ederim
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

istediğim kriterlerde bu omen var diğerleri çok uçmuş bununda ekranı kötü diğer özellikleri çok güzel asus tuf ile omen arasında gözle görülür soğutma performansı var mı?
Tuf serisinin kasa kalitesi ve performansı güzeldir yalnız soğutma konusunda başarısız. 3 sene R7/4050 Asus Tuf kullandım yük altında işlemci rahat 90 derecelere çıkıyordu. Fanlarda soğutmak için 6.000rpm civarına çıkınca fazla kafa ütülüyordu. Çözümü işlemciye sıcaklık limiti koymakta bulmuştum. Şuan U7/5070'li HP Omen kullanıyorum işlemci genelde 80 derece takılıyor fanlarda 4.200rpm dönüyor kafa ütülemiyor.

Son düzenleme:
Asus şuan gözümde bir tık daha önde omen serisi daha iyi soğutuyor diyorlar sıcaklık konusunda çok bir fark var mıdır
Omen daha iyi olur soğutması ama bence Asus da işlemci dışında üzmez
Tuf serisinin kasa kalitesi ve performansı güzeldir yalnız soğutma konusunda maalesef başarısız. Ben 3 sene r7/4050 Asus Tuf kullandım yük altında işlemci rahat 90ları görüyordu. İşlemci ısınınca fanlarda 6.000rpm civarlarını zorluyordu oda çok kafa ütülüyor. Çözümü işlemciye sıcaklık limiti koymakta bulmuştum. Şuan u7/5070'li HP Omen kullanıyorum işlemci genelde 80 derece takılıyor fanlarda 4.200rpm dönüyor kafa ütülemiyor. Bendeki model bu bütçene uyuyor incelersin. Sadece benimki 240hz 500nit %100sRGB, fotoğraftaki 165hz 400nit %100sRGBAlıntıyı görüntüle
Işlemcisi ısınıyor evet ama dediğin gibi limit koyarsın. Bildiğim kadarıyla Omen Slim modelleri çok tercih edilmiyor ama pek bilmiyorum slimleri. Ayrıca 90000'i hiç geçemem demiş

Işlemcisi ısınıyor evet ama dediğin gibi limit koyarsın. Bildiğim kadarıyla Omen Slim modelleri çok tercih edilmiyor ama pek bilmiyorum slimleri. Ayrıca 90000'i hiç geçemem demiş
İşlemciye limit koyunca güçlü işlemci olmasının bir mantığı olmuyor. HP Omen Slim'de kısıtlama olduğu için tavsiye edilmiyor haklısın dalgınlıkla yanlış atmışım. Bendeki bu model,
1791225807564.webp

Hocam şu modeli buldum bu nasıl tek problemi srgb düşük o da benim için pek sorun değil https://www.mediamarkt.com.tr/tr/pr...ows-11-pro-gaming-laptop-siyah-171504999.html

İşlemciye limit koyunca güçlü işlemci olmasının bir mantığı olmuyor. HP Omen Slim'de kısıtlama olduğu için tavsiye edilmiyor haklısın dalgınlıkla yanlış atmışım. Bendeki bu model, Alıntıyı görüntüle
Peki bu model nasıl sizce asus tuf mu bu mu https://www.mediamarkt.com.tr/tr/pr...ows-11-pro-gaming-laptop-siyah-171504999.html

Hocam şu modeli buldum bu nasıl tek problemi srgb düşük o da benim için pek sorun değil https://www.mediamarkt.com.tr/tr/pr...ows-11-pro-gaming-laptop-siyah-171504999.html

Peki bu model nasıl sizce asus tuf mu bu mu https://www.mediamarkt.com.tr/tr/pr...ows-11-pro-gaming-laptop-siyah-171504999.html
Güzelde bunun ekranı 144hz %62.5sRGB alınmaz. Film falan izlerken keyif vermez. Bunlarda bir kaç farklı ekran modeli var:
144hz 300 nit %62.5
144hz 300 nit %100 7ms
165hz 400 nit %100 3ms
240hz 500 nit %100 3ms
Tavsiyem 165hz ve üstü olanını alman.

Pil önemliyse omen alınmaz hocam. 70Wh pil var. Asusta 90Wh pil var. 144Hz ekranlı omenlerin ekranı da çok dandik zaten.

Pil önemliyse omen alınmaz hocam. 70Wh pil var. Asusta 90Wh pil var. 144Hz ekranlı omenlerin ekranı da çok dandik zaten.
Hocam teşekkür ediyorum asus düşünüyorum tek dert ettiğim nokta ilerde gta 6 çıkınca oynamak isterim ve çok fazla ısınmasını istemem yük altındayken işlemci 86 derece ekran kartı 82 derecelere kadar çıkmış iyi mi bilmiyorum ama zaman geçince laptop azda olsa tozlanıcak bu dereceleri belki göremeyeceğim daha da fazla sıcaklıklara çıkacak belkide yanlış düşünüyorumdur sizinde fikrinizi alabilir miyim?

Bence %100 sRGB olmalı. Insan almadan önce o kadar önemli değil falan diyor ama güzel bir
ekranın hem oyunda hem de filmde dizide verdiği haz ayrı bir şey.
Hocam teşekkür ediyorum asus düşünüyorum tek dert ettiğim nokta ilerde gta 6 çıkınca oynamak isterim ve çok fazla ısınmasını istemem yük altındayken işlemci 86 derece ekran kartı 82 derecelere kadar çıkmış iyi mi bilmiyorum ama zaman geçince laptop azda olsa tozlanıcak bu dereceleri belki göremeyeceğim daha da fazla sıcaklıklara çıkacak belkide yanlış düşünüyorumdur sizinde fikrinizi alabilir miyim?
O dereceler laptoplar için gayet normal. GTA 6 hayli hayli çalıştırır zaten. Isınmasını istemezsen ayarları kısıp frame limiti koyabilirsin. Ben de soğuk çalışsın ve fanlar hafif olsun diye kendi laptopumda Ultra ayarlarda Fps sınırı olmadan oynamam mesela. Ultra'nın bir alt ayarına alır, bir de oyuna göre fps sınırı koyarım mis gibi akıyor. Toz vs. için de yıllık bakıma götürürsün tamam zaten

Son düzenleme:
90-95 dereceler bile normal laptop için. Dert edilecek şey değil. Yıllardır laptop kullanırım sıcaklıktan yanan veya arızalanan laptopum hiç olmadı.

90-95 dereceler bile normal laptop için. Dert edilecek şey değil. Yıllardır laptop kullanırım sıcaklıktan yanan veya arızalanan laptopum hiç olmadı.
Bence %100 sRGB olmalı. Insan almadan önce o kadar önemli değil falan diyor ama güzel bir
ekranın hem oyunda hem de filmde dizide verdiği haz ayrı bir şey.

O dereceler laptoplar için gayet normal. GTA 6 hayli hayli çalıştırır zaten. Isınmasını istemezsen ayarları kısıp frame limiti koyabilirsin. Ben de soğuk çalışsın ve fanlar hafif olsun diye kendi laptopumda Ultra ayarlarda Fps sınırı olmadan oynamam mesela. Ultra'nın bir alt ayarına alır, bir de oyuna göre fps sınırı koyarım mis gibi akıyor. Toz vs. için de yıllık bakıma götürürsün tamam zaten
Kusura bakmayın sizleri biraz yordum ve baya bi soru yağmuruna tuttum ama aklımdaki tüm sorulara cevap verdiniz tekrardan teşekkür ediyorum ve asusu en kısa sürede alacağım o kesinleşti ilgilenen herkese çok teşekkür ediyorum iyiki varsınız sizleri seviyorumm canlarımm

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,245,180
Üyeler
204,635
Son üye
LRXQ
Geri