Anakart uyarı ledleri (CPU,VGA,BOOT)

Moriarty

80+
Reaksiyon skoru
6
Selamlar, 10 gün önce bir kasa toplamıştım daha önce montaj bilgim olmamasına rağmen montajı ben yaptım. Bilgisayarda bir sıkıntı olmadan kullanıyordum bugün Boot ledinin yandığını gördüm, yeniden başlatınca önce CPU kısa bir süre yanıp söndü daha sonra ise Vga ve Boot yandı. Şuan bilgisayar açıldı ve Vga ledi sabit (beyaz). Sorun olup olmadığından emin olamadım, donanım konusunda pek bilgili olduğumu düşünmediğim için sormak istedim yardımcı olabilecek varsa sevinirim.

Sistem özellikleri:
MSI MPG B550 GAMING PLUS AMD Anakart
MSI Geforce GTX 1660 Ti GAMING Ekran kartı
AMD Ryzen™5 3600 İşlemci
Kingston Hyperx Fury RGB 16GB (2x8GB) Ram

Boşta durum:
sorun.png

anakart kitapçığında ledlerin anlamı yazar
Kitapçıkta donanımların algılanmaması durumunda bu uyarının olacağı yazıyor, günlerce oyunlar oynayıp test yaptım ekran kartını görmemiş olsa bu testleri nasıl yapabilirim ki? Kasa açılmadı, taşınmadı ama durduk yere aygıtları görmeme sebebini anlamadım. Bu arada 3-4 defa yeniden başlattım şuan ledler yanmıyor sorun neydi nasıl çözüldü anlamadım

Kitapçıkta donanımların algılanmaması durumunda bu uyarının olacağı yazıyor, günlerce oyunlar oynayıp test yaptım ekran kartını görmemiş olsa bu testleri nasıl yapabilirim ki? Kasa açılmadı, taşınmadı ama durduk yere aygıtları görmeme sebebini anlamadım. Bu arada 3-4 defa yeniden başlattım şuan ledler yanmıyor sorun neydi nasıl çözüldü anlamadım
Ramleri takıp çıkar slot değiştir. ekran kartınıda bi çıkarıp tak

Dün yeniden başlatmalar sonucunda uyarı ledleri yanmadı ve daha fazla kurcalamadım. Bu sabah yine CPU, RAM, BOOT ve VGA ledleri yanıp söndü. VGA-BOOT ledleri tekrar yanıp sönmeyince ramleri söküp taktım, ekran kartınıda söküp taktım. Bilgisayarı açınca tekrar uyarı ledleri yandı, yeniden başlatınca uyarı ledleri gitti. Sorun ne anlamadım, ürünleri 10 gün önce almıştım acaba garantilik bir durum var mı? Teşekkürler yorumlarınız için

@GodLet2 @Emre123a

Sorun devam ediyor önerebileceğiniz bir yöntem var mı? İlk çalıştırmada vga uyarı ledi sabit bir şekilde yanıyor şuan, muhtemelen yeniden başlatmadığım sürece hata vermeye devam edecek. Ekran kartının rgb ledleri yanıyor ama neden donanımı görmediğini anlayamadım

çalışıyorsa boşver
Ekran kartının boşta 60 derece ısıda çalışması herşeye rağmen tuhaf geliyor, yarın aldığım yere danışacağım yinede teşekkür ederim yorumların için.

Geri