3000Mhz ram tavsiyesi

Yusuf_Yuşâ

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
1,128
Arkadaşlar yazdığım yazıyı lütfen dikkatle okuyun. Daha önce konu açtım fakat kimse doğru düzgün cevap vermedi.
Elimde B350M-A anakart var ve üzerinde 4 tane ram slotu var. Ben bunlardan ikisini kullanıyorum. Elimdeki Ramler ise Bunlar
Şimdi ben 8 GB daha ram alıp 16 GB yapmak istiyorum. Ben Single ram almak istiyorum ucuz olduğu için. Ben bir Single 3000Mhz daha ram alsam 3 kanal dolu olacak. Bu bana bir performans kaybı yaşatirmi? @Emir Aydın @EMREG. @Mehmet Akif @Mehmet Yılmaz @Abdullah Hacıgül

Hayır tabii ki

Arkadaşlar yazdığım yazıyı lütfen dikkatle okuyun. Daha önce konu açtım fakat kimse doğru düzgün cevap vermedi.
Elimde B350M-A anakart var ve üzerinde 4 tane ram slotu var. Ben bunlardan ikisini kullanıyorum. Elimdeki Ramler ise Bunlar
Şimdi ben 8 GB daha ram alıp 16 GB yapmak istiyorum. Ben Single ram almak istiyorum ucuz olduğu için. Ben bir Single 3000Mhz daha ram alsam 3 kanal dolu olacak. Bu bana bir performans kaybı yaşatirmi? @Emir Aydın @EMREG. @Mehmet Akif @Mehmet Yılmaz @Abdullah Hacıgül
But konu hakkında fazla bir bilgim yok ama performans kaybı olacağını sanmıyorum

Toplamda 3 bellek olacağı için bir normalde dual channel çalışan ramler single Channel çalışmış olacak. Yani performans kaybı olur.
2-4 ram=dual Channel
1-3 ram=single Channel

4x2 ram var sende.Bir 8gb alsan. ama 4 ramı çıkarsan.12gb ram olur.Bir süre sonra 16gb ram alır ve 4gb ramı eklersen 32gb ramın olur.Şimdilik 12gb kullanabilrsin.

Mehmet Yılmaz hocam hayır yaşatmaz diyor. Bence de yaşatmaz çünkü APU sistemlerde Dual Channel fark yaratıyor diye biliyorum ben.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Toplamda 3 bellek olacağı için bir normalde dual channel çalışan ramler single Channel çalışmış olacak. Yani performans kaybı olur.
2-4 ram=dual Channel
1-3 ram=single Channel
Evet ya YouTube dan baktım ve performans kaybı var. O zaman ben ramlari satayım sonra 2x8 GB alayım yapacak bir şey yok.

Son düzenleme:

APU için dual channel lazım bence.

• İnanılmaz
Reaksiyonlar: cici
Apu olmasa bile dual Channel önemli. Zaten günümüz oyunları ve programları için 16 GB fazlasıyla yeterli. Ram almana da gerek yok bence 🙂

Apu olmasa bile dual Channel önemli. Zaten günümüz oyunları ve programları için 16 GB fazlasıyla yeterli. Ram almana da gerek yok bence 🙂
Ramim 8 işte 4+4. Ben bir 8 daha almaya karar verdim. 12 GB 8+4 Flex Channel yapacağım.

Çıkartmana gerek yok ki. 4+4 yeni ram al yine dual Channel olur ama bu sefer 12gb ram yerine 16gb ram olur.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,183,154
Üyeler
187,785
Son üye
Allah'ın Yalnız Kulu
Geri