Dolar nasıl düşer biz düşürebilir miyiz?

Hmm.

Basit bir ile anlatmak gerekirse dolar şöyle yükselir:

Türkiye: Hazinemde 150 dolar var. Ülkeme zeytin almam lazım.
Türkiye: Hey XXX ülkesi, sana 5 dolar vereyim bana zeytin sat.
XXX ülkesi: Olur.

İşte ülkede olan dolar azalır, dolar ne kadar azalırsa o kadar artar.
Üstüne üstlük zeytin üreteceğin yer varken satın alınıyor.

Çalışmadan yorulmadan ve üretmeden rahat yaşamak isteyen toplumlar; evvela haysiyetlerini sonra hürriyetlerini daha sonra da istiklal ve istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar.
Mustafa Kemal ATATÜRK...

Forumda toplasan 10 kişiden dolar çıkmaz.
Ama ben tlmi dolara çevirmeyi düşünüyorum
Ben 6000 tl yi dolar yapmıştım pandeminin en başında o zaman 6.08 di bence sende yap kalıcı olarak düşeceği yok zaten.

Boş sohbet yapmayın ''doları düşüremeyiz düşürsek yine artar'' filan demeyin berat redflag esprileri yapmayın ben tek bir şeyi merak ediyorum neler oluyorda dolar yükseliyor? Biz doları düşürmek için bir şey yapabilir miyiz?
Doları düşürebiliriz nasil mi
☆Üretim
☆Düşük Faiz
☆Yüksek olmayan enflasyon
☆Güven vererek
☆Adaleti sağlayarak
☆Bağimsız Kurumlar

Peki bunlari yazdim güven nedir ya veya adalet nedir siz bazi insanlara siyasi kararlar verirseniz bundan dış yatirimcilar etkilenir. Faizlerin düşmesi iyi olsa bile Merkez Bankasina faizi düsür diye baski yapılmamalı bunlar hep haneye eksi yazilir. Dikkat ettiyseniz 0 enflasyon demedim yüksek olmayan dedim çok düşük enflasyondan da yatirimci kaçar yatirimci para kazanmasi için enflasyon lazim.

Çalışmadan yorulmadan ve üretmeden rahat yaşamak isteyen toplumlar; evvela haysiyetlerini sonra hürriyetlerini daha sonra da istiklal ve istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar.
Mustafa Kemal ATATÜRK...

Konu ile ne âlâkası var ki?
Üstüne üstlük zeytin üreteceğin yer varken satın alınıyor.

Öyle olunca dışa bağımlı oluyoruz ve sürekli ülkeden dolar çıkıyor. Sonuç bu.

Boş sohbet yapmayın ''doları düşüremeyiz düşürsek yine artar'' filan demeyin berat redflag esprileri yapmayın ben tek bir şeyi merak ediyorum neler oluyorda dolar yükseliyor? Biz doları düşürmek için bir şey yapabilir miyiz?
türk lirası değerlenmeden doların düşmesi imkansıza yakın tek çare ülkeyi geliştirmek

Allah aşkına ortada berbat bir ekonomi var.
Herşeye hayvan gibi vergiler var.
Ekonomiye bakmayan bir bakanın var.
Gelmiş burada dalga geçiyorsun.
Yeni bir darbe girişimi olabilir. Daha da kötüye gitmeyiz inşallah.

Konu ile ne âlâkası var ki?

Öyle olunca dışa bağımlı oluyoruz ve sürekli ülkeden dolar çıkıyor. Sonuç bu.
Bu kadar basit bir olayı bile anlamayan milyonlarca insan var :/

çalış ve üret
yapabileceğin en iyi şey mesela telefon yap
ama general mobile faciası gibi değil
desteğini ayarla iyi parçalar üretip kullan

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,205,846
Üyeler
192,816
Son üye