Yeni aldığım laptop Windows 10'a format atarken takıldı.

Blayki

80+
Reaksiyon skoru
16
5 saat önce başladım direkt olarak aygıt yöneticisi kısmından attım (yeni bilgisayar kullanmaya başladım).

İlk başta 20-30 dk %1 de kaldı sonra yavaş yavaş ilerledi ve 1-1.5 saattir %42 de kaldı. Cihaz hafiften ısınıyor, fan sürekli çalışıyor.
2 sorum olacaktı.
1. Soru: Harddisk çalışırken ses yapar mı?
2. Soru: Bu durumda ne yapmam lazım? Rahat 5 saat oldu ve uykum geldi.

5 saat önce başladım direkt olarak aygıt yöneticisi kısmından attım (yeni bilgisayar kullanmaya başladım).

İlk başta 20-30 dk %1 de kaldı sonra yavaş yavaş ilerledi ve 1-1.5 saattir %42 de kaldı. Cihaz hafiften ısınıyor, fan sürekli çalışıyor.
2 sorum olacaktı.
1. Soru: Harddisk çalışırken ses yapar mı?
2. Soru: Bu durumda ne yapmam lazım? Rahat 5 saat oldu ve uykum geldi.
Başka bir bilgisayar ile Format USB'si hazırlayın.
Bu yönteme göre format atın;

Bu yöntemle hem format atmak kısa sürer hem de daha sağlıklı. (HDD ise 1 saat, SSD ise 20dk falan sürer)

1.Sorunun cevabı: HDD ise çok hafif bir ses yapar.

harddisk çalışırken evet ses çıkarır
ikincisi laptopu salona koy ve şarja tak eğer takılı değilse
yat uyu sabaha kadar hallolur. hallolmazsa buraya tekrardan yazarsın yardım ederiz
laptop marka model nedir hayırlı olsun
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bu yöntemle hem format atmak kısa sürer hem de daha sağlıklı. (HDD ise 1 saat, SSD ise 20dk falan sürer)

hocam laptop eğer yavaşsa 4 saate kadar sürebiliyor.

yat uyu sabaha kadar hallolur. hallolmazsa buraya tekrardan yazarsın yardım ederiz

Sağolun hocam. Asus x550v 16 GB ram i7 6700hq 950m var içinde. Cihaz 5000 bine patladı ama bir USB girişi hariç temiz cihaz.

Dediğinizi yani sabaha kadar bırakmayı düşünüyorum. İlk günden kötü oldu.

Başka pc yok hocam. Telefondan bu USB belleği ayarlayabilir miyim? Otg kablosu var.

Şansa bak tam yazerken birden %100 oldu. şurayı anlayamadım TPM ne demek oluyor?
IMG-20201026-WA0000.jpg

Maalesef. O zaman @Furkan Karagülle'nin dediğini yapın.
Teşekür ederim bilgisayar tpm kısmını sordu ve bir şeye basmayınca kapanıp açıldı. Şimdi Windows yükleniyor %1 aşamasında. Burada ekran siyah olup geliyor bazen. Cihazda bir sıkıntı mı var diye düşünüyor. Sizde siyahlaşma olmuş muydu?

Son düzenleme:
Şansa bak tam yazerken birden %100 oldu. şurayı anlayamadım TPM ne demek oluyor?Alıntıyı görüntüle

Teşekür ederim bilgisayar tpm kısmını sordu ve bir şeye basmayınca kapanıp açıldı. Şimdi Windows yükleniyor %1 aşamasında. Burada ekran siyah olup geliyor bazen. Cihazda bir sıkıntı mı var diye düşünüyor. Sizde siyahlaşma olmuş muydu?
hocam halloldu mu format işi

HDDden dolayı bir de laptop olduğu için uzun sürer format işlemi. Benzer özellikte eski laptopum da 5-6 saatte atıyordu formatı.

Şansa bak tam yazerken birden %100 oldu. şurayı anlayamadım TPM ne demek oluyor?Alıntıyı görüntüle

Translate den çevrildiğinde güvenli platform modülü diyor boot attığın diskte veya usb de sıkıntı olabilir

hocam halloldu mu format işi
sağolun hocam format kısmı oldu. Lakin şimdi de disk %100 sıkıntısı oluyor :) günahım neydi bilmiyorum

HDDden dolayı bir de laptop olduğu için uzun sürer format işlemi. Benzer özellikte eski laptopum da 5-6 saatte atıyordu formatı.
maalesef her ne kadar az kullanılmış olsa da eski teknoloji. Laptop u kullanmaya devam edersem ssd ile değiştiririm.
Translate den çevrildiğinde güvenli platform modülü diyor boot attığın diskte veya usb de sıkıntı olabilir
tam bilmiyorum ama f12 yapıp geçtim. birisi yapabilirsiniz diyordu ve her bilgisayar açmamda karşıma geliyordu.

sağolun hocam format kısmı oldu. Lakin şimdi de disk %100 sıkıntısı oluyor :) günahım neydi bilmiyorum

maalesef her ne kadar az kullanılmış olsa da eski teknoloji. Laptop u kullanmaya devam edersem ssd ile değiştiririm.

tam bilmiyorum ama f12 yapıp geçtim. birisi yapabilirsiniz diyordu ve her bilgisayar açmamda karşıma geliyordu.
SSD alırsan ileride böyle bir durum olmaz merak etme.

eğer yakın zamanda ssd alacaksan ve steam kütüphanen kalabalık değilse apacer 240gb ssd ler sorunsuz ssdlerdir. bütçeyi bi tık daha arttırıp 480gb olanını almanı öneririm. ben de hdd bulunan eski bi laptop kullanıyorum ve hiç güvenmiyorum her an bozulacak gibi :D

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,158,044
Üyeler
183,939
Son üye
egeden
Geri