Yardım Son umut ( ekran kartı )

Abranas

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
510
Şu anakartı çıkartmadan önce her şey mükemmeldi. İslemci fan değişimi yaparken bir sıkıntıdan dolayı anakartı çıkarıp işlemciyle ilgili işi halledip taktık. her şeyin resmini çektik ( hangi kablo nereye diye ) tüm kabloları yerli yerine taktık ama ekran gelmedi daha sonra hdmi adaptörünü çıkarıp vga kabloyu anakarta taktık ve görüntü geldi yani işlemcide harddiskte ramde hiç sıkıntı yokdu. Ekran kartıyla ilgili resimlerini çekip atmıştım önceden, hdmi adaptöründe sıkıntı vardır demiştiniz. Değistik gene olmadı sorun sizce nerede lütfen yardım edin ,ekran kartının içinide çekip atayım mı ?
( fanlar çalışıyor )
Ekran kartı driverını sil düzelir demişlerdi o da olmadı 😞

Ekler

• 20201028_115220-1.jpg
    20201028_115220-1.jpg
    1.3 MB · Hit: 294
  • 20201028_115200-1.jpg
    20201028_115200-1.jpg
    1.2 MB · Hit: 228
  • 20201017_142636.jpg
    20201017_142636.jpg
    1.8 MB · Hit: 181
  • 20201017_142628.jpg
    20201017_142628.jpg
    1.9 MB · Hit: 184
IGFX videoyu kaydedip çıktıktan sonra yeniden başlatıp Bios dan pcie seçenegini seçip , kaydedip çıktım gene görüntü gitmedi sonra PC çalışır vaziyetteyken vga kabloyu adaptöre takıp denedim ve gene 😞
şöyle bir şey buldum, işlemcinin dahili grafik birimi var sanırım; onu kapatırsan belki işe yarayabilir:

başka bir forumdan alıntıdır*
  • Öncelikle bilgisayarınız açılırken Del tuşuna basarak BIOS'a girin.
  • Şimdi yön tuşlarıyla üst kısımdaki Advanced menüsüne gelin.
  • Buradan Chipset bölümüne girin
  • Ardından da Internal Graphics Configuration seçeneğini açın
  • İlk olarak Primary Video Controller ayarının [GFX0-GPP-IGFX-PCI] olduğundan emin olun
  • Sonrasında Internal Graphics Mode ayarını [Disabled] olarak değiştirin.

şöyle bir şey buldum, işlemcinin dahili grafik birimi var sanırım; onu kapatırsan belki işe yarayabilir:

başka bir forumdan alıntıdır*
  • Öncelikle bilgisayarınız açılırken Del tuşuna basarak BIOS'a girin.
  • Şimdi yön tuşlarıyla üst kısımdaki Advanced menüsüne gelin.
  • Buradan Chipset bölümüne girin
  • Ardından da Internal Graphics Configuration seçeneğini açın
  • İlk olarak Primary Video Controller ayarının [GFX0-GPP-IGFX-PCI] olduğundan emin olun
  • Sonrasında Internal Graphics Mode ayarını [Disabled] olarak değiştirin.
Chipset kısmı ve internal graphics mode kısmı bende bulunmuyor sanırım laptoplar için geçerli

Evet dahili grafik birimi var onu kapatırsak sorun çözülebilir gibi

Evet dahili grafik birimi var onu kapatırsak sorun çözülebilir gibi
Banada öyle geliyor 1 toz parçasından ekran kartının görüntü vermemesi çok mantıklı gelmiyor , anakartı çıkart tak yaparken herhalde kendini resleyip aktif etti dahili grafik kartını ( sanırım )

adamın cpu graphics multi-monitör olan ayarını disabled yapıp kaydedip çık bakalım olacak mı
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

eğer olmazsa geri enabled yapıp primary displayı pcı/pcıe yap

adamın cpu graphics multi-monitör olan ayarını disabled yapıp kaydedip çık bakalım olacak mı

eğer olmazsa geri enabled yapıp primary displayı pcı/pcıe yap
Hocam bu adam ekran kartı takılı vaziyetteyken deniyor o yüzden o seçenekler geliyor. yani bunu yapamıyorum , gerçekten kafayı yiyicem artık...

Hocam bu adam ekran kartı takılı vaziyetteyken deniyor o yüzden o seçenekler geliyor. yani bunu yapamıyorum , gerçekten kafayı yiyicem artık...
IGFX video ve pci ayarı yaptığımız yeri değiştirip saveleyip sonra dene bakalım bu adamın açtığı yeri açmayı

ve ekran kartı monte halde olsun bu işlemleri yaparken

IGFX video ve pci ayarı yaptığımız yeri değiştirip saveleyip sonra dene bakalım bu adamın açtığı yeri açmayı

ve ekran kartı monte halde olsun bu işlemleri yaparken
Hafif kırık bir parçadan dolayı olabilir mi ?

Ekler

• 20201028_151506~2.jpg
    20201028_151506~2.jpg
    2 MB · Hit: 55
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,202,782
Üyeler
191,163
Son üye